Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012


"ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ"

"ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ" ΚΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ...
"ΝΑΙ" Τατούλη στο λιγνιτωρυχείο Κορώνης!

 18/07
  • «Πυρ ομαδόν» Π. Τατούλη, σε σημερινή συνέντευξη του νωρίς το βράδυ στην Καλαμάτα, για το λιγνιτωρυχείο Κορώνης, ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (αφού όλοι ανεξαιρέτως έχουν ταχθεί ξεκάθαρα αντίθετα: Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, Δήμοι Μεσσηνίας και ιδιαίτερα Δήμος Πύλου – Νέστορος, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων, ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, τοπικοί σύλλογοι επαγγελματιών)

  • «Επίθεση» Τατούλη σε … «έντυπο» όπως χαρακτηριστικά  εκφράστηκε (Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Μεσσηνίας), που … αρνήθηκε πάντως επίμονα για άλλη μια φορά να κατονομάσει, για προσπάθεια εμπλοκής Αντώνη Σαμαρά σε υπόθεση λιγνιτωρυχείου [Σημείωση pelopsnews: Ο κ. Τατούλης είχε προ καιρού για το θέμα αυτό αποστείλει σχετική επιστολή στον κ. Σαμαρά, καλώντας τον περίπου να … γνωμοδοτήσει! Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά, παρατήρησε ότι «θυμάσαι καλά» και πρόσθεσε ότι «δεν απάντησε, όμως, πράγμα που σημαίνει ότι συμφωνεί» (με Τατούλη)]

  • «Επίθεση» Τατούλη σε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, για την παρέμβαση του κατά της δημιουργίας λιγνιτωρυχείου στην Μεσσηνία, τον οποίο λίγο – πολύ χαρακτήρισε «Ελληναρά»!

  • Ο Π. Τατούλης, πάντως, ανακάλυψε έλλειψη πληροφόρησης των κατοίκων και φορέων της περιοχής δημιουργίας του λιγνιτωρυχείου, κάνοντας λίγο πολύ λόγο για ελλιπή και μονόπλευρη ενημέρωση, χωρίς όμως ο ίδιος να δώσει καμία επιπλέον πληροφόρηση, στηρίζοντας την αναπτυξιακή ανάγκη της συγκεκριμένης επένδυσης, αλλά με περισσότερα στοιχεία – επιχειρήματα αναπτυξιακά, οικονομικά, απασχόλησης, περιβαλλοντικά…



Ολομέτωπο «πυρ ομαδόν» κατά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, που δημοσιοποίησε την άποψη του, «καμουφλαρισμένη» κατά του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, πως αφού δεν απάντησε στην επιστολή του συμφωνεί, καυστική κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και τη γνωστή – συνηθισμένη πλέον- και ανούσια παράλληλα, επίθεσή του στην τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας «Ελευθερία», εξαπέλυσε απόψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από την Καλαμάτα, όπου αιφνιδιαστικά βρέθηκε για το θέμα των λιγνιτωρυχείων.


Το πρωί κάτοικοι των περιοχών Χωματερού και Φαλάνθης Κορώνης Μεσσηνίας, είδαν ξαφνικά να καταφτάνει στην περιοχή τους ο κ. Τατούλης συνοδευόμενους από τους  αντιπεριφερειάρχες Ντ. Νικολάκου και Παν. Αλευρά.


Αιφνιδιαστικά και πάλι, αργά το απόγευμα ειδοποίησε για συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα.


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τόνισε πως επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να περιοδεύσει στα έργα που εκτελούνται εκεί και πως επισκέφθηκε και τα δυο χωριά, προκειμένου να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής.


Είπε πως βρήκε ανενημέρωτους και με πολλά ψεύτικα στοιχεία, τους κατοίκους και πως μετά από την ενημέρωση που τους έκανε, τους προβλημάτισε για τη επένδυση των λιγνιτωρυχείων.


Ο ίδιος, πάντως, προσωπικά τάχθηκε υπέρ κάθε επένδυσης, κατά συνέπεια και των συγκεκριμένων, αλλά … προφυλάχθηκε προσεκτικά πίσω από την φράση «υπάρχει σκεπτικό, σκεπτικισμός, προβληματισμός και ανάγκες».


Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η κατηργημένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επί Νομαρχίας Δημήτρη Δράκου μαζί με φορείς συγκάλυπτε τη λειτουργία λιγνιτωρυχείου έξω από την Κυπαρισσία χωρίς ποτέ αυτό να έχει περιβαλλοντική άδεια.


Αναφερόμενος σε πρόσφατη επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος τάσσεται κατά τη δημιουργίας των λιγνιτωρυχείων, ο κ. Τατούλης είπε ότι είδε σε αυτή, το πρόβλημα της Ελλάδας και πως πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί να ασχολούνται μόνο με τα πολιτικά και οι εκκλησιαστικοί με τα εκκλησιαστικά. Μάλιστα ρώτησε: «Πόσο υπερήφανοι είναι όλοι αυτοί, οι δήθεν Ελληναράδες, είτε είναι αρχηγοί κομμάτων, είτε είναι πολικοί, είτε είναι εκκλησιαστικοί ηγέτες, στο ότι σήμερα η χώρα αναγκάζεται να είναι ο σημαντικότερος εισαγωγές λιγνίτη από τα Σκόπια και την Τουρκία;»


Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμπλέξει στο θέμα των Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, αλλά όταν λίγο μετά ρωτήθηκε ότι ο ίδιος είχε στείλει επιστολή στον αρχηγό της Ν.Δ. ζητώντας την άποψή του ως Μεσσήνιου για τα λιγνιτωρυχεία, ο κ. Τατούλης απάντησε, ότι δεν έλαβε απάντηση στην επιστολή του από τον κ. Σαμαρά και πως όποιος δεν απαντά σε κάτι, τότε συμφωνεί. «Έτσι, είναι ο κανόνας», συμπλήρωσε.


Σε άλλη μια μεγάλη επίθεση κατά της εφημερίδας «Ελευθερίας», χωρίς να την κατονομάσει, αλλά φωτογραφίζοντάς την απόλυτα με τα δημοσιεύματά της και επιτιθέμενος στον παρευρισκόμενο δημοσιογράφο της λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης, μίλησε για ανεύθυνο και ανήθικο έντυπο.


Σε ότι δε αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο, περιέγραψε πως κατά την πρωινή του επίσκεψη στην περιοχή αντιλήφθηκε ότι ο κ. Πετράκος είχε τηλεφωνήσει σε εκπρόσωπο φορέα της περιοχής και ρωτούσε για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη. Ο κ. Τατούλης σχολιάζοντας το περιστατικό είπε ότι «αυτά να πάνε να τα κάνουν στο σπίτι τους και στο κόμμα τους, αλλά όχι στην περιφέρεια. Κανένας δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τον πολίτη της περιφέρειας Πελοποννήσου, είτε λέγεται έντυπο, είτε λέγεται πολιτικός».



----------------


ΣΧΟΛΙΟ PELOPSNEWS.GR

Συνοπτικά (άλλωστε θα επανέλθουμε σύντομα με αναλυτικό άρθρο) πρέπει να θεωρήσουμε ΟΛΟΙ (και ο κ. Τατούλης), ότι:


>>> Ο δημοκρατικός προγραμματισμός και η ανάπτυξη "από τα κάτω προς τα πάνω", πάγιο αίτημα των θεωρητικών της τοπικής αυτοδιοίκησης δεκαετίες τώρα που το ξανα-ανακαλύπτει κατά το δοκούν πάλι η Αιρετή περιφέρεια, είναι η αντιπαλότητα, η καυστική κριτική, η ασύμμετρη συνήθως από τους διαφορετικούς εταίρους του  δημοκρατικού προγραμματισμού αλλά αθροιστικά πλήρης και πολύπλευρη ενημέρωση και, τελικά, η σύνθεση με τους προβλεπόμενους τρόπους της τοπικής δημοκρατίας


>>> Άλλωστε, η δημοκρατική νομιμοποίηση όλων των πολιτικών, στην (τοπική) Δημοκρατία είναι η Πλειοψηφία. Και ... κανόνας ανάπτυξης, εκείνο που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ζωής, όπως όμως καταλαβαίνουν και συναινούν οι μόνιμοι κάτοικοι ενός Τόπου! 


>>> Εάν υπάρχει πράγματι μονομερής ενημέρωση, "απάτη" και "κακή πληροφόρηση" του κόσμου και των πολιτικών και κοινωνικο-οικονομικών εταίρων της Μεσσηνίας, εάν ανενημέρωτοι κακώς αντιδρούν, ΤΟΤΕ ΦΤΑΙΕΙ ΠΡΩΤΑ - ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ που δεν το έχουν επιχειρήσει και δεν το έχουν καταφέρει... Περιμένουμε (και θα τις χειροκροτήσουμε!) τέτοιες πρωτοβουλίες! 


>>> "Ελληναράς", σημείο σύμβολο της νέας κρισισμικής Ελλάδας, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ "ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ... ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ! 


Όπως έχουμε ξαναγράψει, μπορούμε να πάμε μπροστά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ, με λιγότερα μεγάλα λόγια και περισσότερα μεγάλα έργα, με λιγότερη πολιτική λογοδιάρροια και λίγα λόγια, όσα χρειάζονται! Με περισσότερη δημοκρατική συνεργασία και λιγότερο ... χαρισματικό ατομισμό! Με λιγότερα ... πρόσωπα και περισσότερη ... Πελοπόννησο! Αλλά χρειάζεται και αρετή και τόλμη!...


Θα τα ξαναπούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου