Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012


ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 15:45 (8/8/2012)

2 νέα μέτωπα φωτιάς στην Αρκαδία!

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

ΩΡΑ 15:45


Δύο νέα μέτωπα φωτιάς, στα ήδη 4 ενεργά της Αρκαδίας, προστέθηκαν πριν από λίγο, όπως μας πληροφόρησε η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Τα δύο νέα μέτωπα, που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, είναι κοντά στοΚαταφύγιο Άγριας Ζωής Τσεμπερού (δίπλα στο Ανεμοδούρι) και στην Ποταμιά.


Όπως τόνισε, μιλώντας στο pelopsnews.gr η κ. Νικολάκου, διαφαίνεται πλέον καθαρά ότι πρόκειται για αλλεπάλληλους εμπρησμούς ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΘΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.



---------------

ΩΡΑ: 15: 54

Ενεργά όλα τα μέτωπα είναι στην Μεγαλόπολη, με αναζωπυρώσεις στην περιοχή που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, λόγω του αέρα που έχει δυναμώσει.
Όπως ενημέρωσε το pelopsnews τηλεφωνικά η κ.Νικολάκου, υπάρχουν μεγάλες αναζωπυρώσεις στις περιοχές από όπου ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η φωτιά, στις περιοχές του Βουτσαρά, το Σουλάρι και το Ρούτσι.
Στις περιοχές αυτές επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αποτελούνται από 55 οχήματα, 135 άτομα, 58 πεζοπόρα τμήματα, 21 στρατιώτες της 2ης Μ.Α.Λ., 10 οχήματα ΟΤΑ, 9 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 6 σκαπτικά μηχανήματα, 2 ελικόπτερα και 4 PZT, με τον αέρα όμως αυτή τη φορά να είναι σύμμαχος της φωτιάς αφού έχει αυξηθεί η δύναμή του. 
Για την περιοχή του Σολομού της Κορίνθου, που ξέσπασε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες  η κ. Νικολάκου μας είπε ότι έχει ανοίξει πλέον η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, που είχε κλείσει προληπτικά για λίγη ώρα.

Η οποία όμως πρίν λίγα λεπτά διεκόπη εκ νέου, στην Ν.Ε.Ο Κορίνθου - Τριπόλεως από το 84,5 χλμ. (κόμβος Τρίπολης) έως το 100 χλμ. (κόμβος Άγιου Βασιλείου) και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς. Γίνετε  εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται από την Π.Ε.Ο Κορίνθου-  Άργους.


Πάντως, όπως μας μεταφέρουν αναγνώστες του pelopsnews.gr που ταξιδεύουν (δείτε και φωτογραφίες που μας στέλνουν), η φωτιά "έχει καταλάβει κάθε βουνοκορφή που βλέπουμε", ενώ η εθνική οδός ανοιγοκλείνει ανάλογα.


Στην περιοχή επιχειρούν 17 οχήματα, 36 άντρες, 21 πεζοπόρα τμήματα και 4 βιτιοφόρα, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 κάνατερ. Οι προσπάθειές όλες επικεντρώνονται στο να μην πάει η φωτιά σε χαράδρα που βρίσκεται εκεί κοντά και χαθεί ο έλεγχος της φωτιάς. Το θετικό όμως στην φωτιά αυτή είναι ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές


-------------------------

 "Εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη τα τέσσερα πύρινα μέτωπα στην Μεγαλόπολη, αλλά είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση από χθες, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην Περιοχή του Ραψομμάτη, χωρίς όμως αν κινδυνεύει κάποιος οικισμός",  τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το pelopsnews με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίνα Νικολάκου.

«Έχει ενεργοποιηθεί και το σχέδιο Δευκαλίων, με απόφαση ΓΕΕΘΑ , και στην μάχη με τις φλόγες ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις κατάσβεσης.» μας  είπε η κ.Νικαλάκου.

 Υπήρξε κίνδυνος χθες να επεκταθεί η φωτιά στον Ταΰγετο, όμως οι συντονισμένες επεμβάσεις από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , Τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών αλλά και του αέρα που «έπεσε»,  φαίνεται πως έσωσαν την κατάσταση και περισσότερο βοήθησαν σε αυτό τα εναέρια μέσα.

Σήμερα όμως έχουμε και ένα δεύτερο μέτωπο στην Κόρινθο, στο Πευκοδάσος στην περιοχή του Σολωμού,  που επιχειρούν κι εκεί εναέριες δυνάμεις. Ο κ. Περιφερειάρχης έχει ζητήσει ενισχύσεις σε εναέριες και πεζοπόρα δυνάμεις, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

« Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί και σε ότι της ζητηθεί στον μεγάλο αγώνα που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία όμως εντυπωσιακές είναι και οι προσπάθειες των πολιτών που εναρμονίζονται με τις οδηγίες της Π.Υ.» , σημείωσε η κ.Νικολάκου.

Τέλος η κ. Αντιπεριφερειάρχης θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους ιδιώτες που έσπευσαν να θέσουν στην διάθεση των δυνάμεων κατάσβεσης τα χωματουργικά μηχανήματά τους  ώστε να ανοιχτούν δρόμοι και να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των πυροσβεστών σε δυσπρόσιτα σημεία της φωτιάς και ζήτησε να είναι σε εγρήγορση και σήμερα για κάθε ενδεχόμενο. 

---------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: «ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΑ»
Νεώτερη ενημέρωση 00:53 (8/8/2012)
Τέσσερα πύρινα μέτωπα, στη Μεγαλόπολη

Αναζήτηση: http://www.pelopsnews.gr/news.php?id=3897
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου