Σάββατο 6 Απριλίου 2013


Αναστασόπουλος: Απαράδεκτος ο χειρισμός Νίκα για το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Τελευταία Ενημέρωση: 06/04/2013 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Απαράδεκτο χαρακτήρισε σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα με το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερωτήσεις, «ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί μου. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα (ο κ. Νίκας) περισσότερο τορπιλίζει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, παρά τη βοηθά».
Ως προς τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας πως «κάποιοι θέλουν να σταθούν εμπόδιο στην υλοποίηση του έργου», ο κ. Αναστασόπουλος διευκρίνισε: «Ουδείς θέλει να σταθεί εμπόδιο, αρκεί να ληφθούν υπόψη και οι θέσεις της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου».
Ο δήμαρχος Μεσσήνης είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο Δήμος είναι «υπέρ των αναπτυξιακών έργων και της κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού άξονα, η χάραξη του οποίου έχει οριστικοποιηθεί προ δεκαετίας.
Η μελέτη, όμως, για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου πρέπει να σεβαστεί τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.
Ήδη έχουν ληφθεί δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που ζητούν βελτιώσεις και τροποποιήσεις των χαρακτηριστικών του σημαντικού αυτού δρόμου.
Ερευνούμε την υπόθεση και κατανοώντας τα στενά χρονικά περιθώρια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ζητάμε άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς (Περιφερειακή Ενότητα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων).
Θα διερευνήσουμε αν έχουν συμπεριληφθεί οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας στην τροποποιημένη μελέτη και τότε το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά».
Κατά τον κ. Αναστασόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι ζητούν πιο φιλικό δρόμο προς την περιοχή της Μπούκας, «κάτι που νομίζω ότι είναι εφικτό και μπορεί να γίνει αποδεκτό και να προχωρήσει το έργο απρόσκοπτα.
Συμφωνώ κι εγώ ότι οι ευκαιρίες για χρηματοδότηση δεν έρχονται κάθε μέρα, και τη συγκυρία που η Μεσσηνία έχει αυτή τη στιγμή πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έχει εκφράσει την πολιτική βούληση να βοηθήσει στη βελτίωση του ενδονομαρχιακού οδικού δικτύου, πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».
Όταν δε του ζητήσαμε να εκφράσει την άποψη ως προς το χρόνο που ανακινήθηκε το θέμα, απάντησε: «Μη με ρωτάτε εμένα. Ο Δήμος Μεσσήνης έχει ζητήσει γραπτώς τις τροποποιήσεις της μελέτης από το 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου