Παρασκευή 5 Απριλίου 2013


Απαράδεκτος ο Νίκας, είπε ο Αναστασόπουλος για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

    Απαράδεκτος ο Νίκας, είπε ο Αναστασόπουλος για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος
    ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ… 
    Τι συμβαίνει και εντελώς ξαφνικά άρχισαν να «σφάζονται» δήμαρχοι, παράγοντες, παραγοντίσκοι και κάτοικοι για το δρόμο Καλαμάτας-Ριζομύλου;… Ο Στάθης Αναστασόπουλος περιέγραψε σήμερα ως «απαράδεκτους» τους χειρισμούς του Παναγιώτη Νίκα…
    Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εντελώς ξαφνικά όχι μόνο «ξέθαψε» το ζήτημα του δρόμου Καλαμάτας-Ριζομύλου, αλλά υπαινίχθηκε ότι οι αλλαγές που ζητούν οι κάτοικοι της Μεσσήνης να γίνουν στη μελέτη αποσκοπούν σε ατομικά συμφέροντα, τα οποία όμως δεν πρέπει να ακυρώσουν ένα έργο που θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
    Σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος δήλωσε για τη στάση του δημάρχου Καλαμάτας: «Γενικότερα θέλω να χαρακτηρίσω ως απαράδεκτη τη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος από την πλευρά του (δημάρχου Καλαμάτας), η οποία τορπιλίζει παρά βοηθάει αυτό το θέμα».
    Ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει εδώ και δυόμιση χρόνια ενημέρωση, για το αν έχουν γίνει αποδεκτά τα αιτήματα του Δημοτικού του Συμβουλίου όσον αφορά τις αλλαγές της μελέτης. Τέτοια ενημέρωση, τόνισε, δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα, ενώ επέμεινε ότι ο Δήμος δεν μετακινείται από τις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις αλλαγές της μελέτης.
    Ειδικότερα ο δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ των αναπτυξιακών έργων και της κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού άξονα, η χάραξη του οποίου έχει οριστικοποιηθεί προ δεκαετίας. Η μελέτη όμως για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου πρέπει να σεβασθεί τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Ήδη έχουν ληφθεί δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, της προηγούμενης δημοτικής αρχής, οι οποίες ζητούν βελτιώσεις και τροποποιήσεις των χαρακτηριστικών του σημαντικού αυτού δρόμου. Ερευνούμε την υπόθεση και κατανοώντας τα στενά χρονικά περιθώρια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ζητάμε άμεσα ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, Περιφερειακή Ενότητα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων.
    Θα διερευνήσουμε αν έχουν συμπεριληφθεί οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας στην τροποποιημένη μελέτη και τότε το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει σχετικά».
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου