Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μανώλης Μάκαρης στο δρόμο για το Δήμο Καλαμάτας


Τελευταία Ενημέρωση: 05/02/2014
Μπήκαμε ήδη στο Φεβρουάριο και ακόμα κανένα κόμμα ή δημοτική παράταξη, εκτός από το ΚΚΕ και την «Ελληνική Δράση», δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για το μεγαλύτερο Δήμο του νομού. Βέβαια, με μεγάλο ποσοστό επαλήθευσης, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις, του σημερινού δημάρχου Παν. Νίκα, παρά το γεγονός ότι το όνομά του ακούγεται, έστω και... χλιαρά, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες του «Θάρρους», υπάρχει το τελευταίο διάστημα μια σοβαρή κινητικότητα γύρω από το όνομα του καρδιολόγου Μ. Μάκαρη, προέδρου των ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας. Η όλη ιστορία ξεκίνησε από τη δημοτική παράταξη «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», στην προσπάθεια αναζήτησης ενός ικανού υποψηφίου που θα μπορεί να αντιμετωπίσει με επάρκεια τα τοπικά προβλήματα.
Η ενέργεια της παράταξης απαντά και στο ερώτημα περί της ταυτότητάς της ως κίνησης. Όταν δεν ψάχνεις για ημέτερους, αλλά για κάτι πιο ευρύ, αυτό κάτι σημαίνει για το κομματικό συμφέρον της πλειοψηφίας των μελών του. Οι συζητήσεις και η διερεύνηση για τη δημιουργία ενός ανοικτού ψηφοδελτίου βάζουν στην άκρη την οποιαδήποτε κομματική νομενκλατούρα.
Βέβαια, ακόμη τα πράγματα είναι ρευστά ως προς την τελική τους έκβαση, αλλά τίποτα μέχρι σήμερα δε δείχνει ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Η Γενική Συνέλευση του «Δικτύου» πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση, αυτή της διερεύνησης για ένα ανοικτό ψηφοδέλτιο, και η Εκτελεστική Γραμματεία που εξουσιοδοτήθηκε να βρει τα πρόσωπα και να καταθέσει ανάλογες προτάσεις, κάνει αυτό, ακριβώς, για το οποίο ορίστηκε.
Βέβαια, ο Μ. Μάκαρης στο πρόσφατο παρελθόν είχε εμπλακεί με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά, όπως λένε κύκλοι γύρω από αυτόν, δεν υπήρξε ποτέ μέλος της, ενώ η θητεία του στο Γενικό Νοσοκομείο και η καθημερινή του επαφή με τα προβλήματα των πολιτών, τον έσπρωξαν, ώστε σήμερα να συζητά μια πιθανή κάθοδό του ως επικεφαλής ψηφοδελτίου για το Δήμο Καλαμάτας.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως αποκαλυπτική ήταν η έρευνα που πραγματοποίησε ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, η οποία παρουσιάστηκε στη διάρκεια των εργασιών συνεδρίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.
Μελετήθηκαν τα περιστατικά του εμφράγματος του μυοκαρδίου στο Νομό Μεσσηνίας τα τελευταία δέκα χρόνια. Το εντυπωσιακό είναι ότι την τρέχουσα πενταετία υπήρξε αύξηση κατά 45% των εμφραγμάτων σε σχέση με το προ της κρίσης χρονικό διάστημα. Από την ανάλυση των επιπτώσεων σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές κατηγορίες φαίνεται ότι επλήγησαν ιδιαίτερα οι άνω των 45 ετών, οι κάτοικοι των αστικών περιοχών, οι γυναίκες και οι ανασφάλιστοι.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου