Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Άναψαν τα τρακτέρ ...της διαμαρτυρίας στη Μεσσηνία

Άναψαν τα τρακτέρ ...της διαμαρτυρίας στη Μεσσηνία


Τελευταία Ενημέρωση: 04/02/2014
Αγώνας για ανατροπή φορομπηχτικής
πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό!

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Η συγκεκριμενοποίηση των αιτημάτων, η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και ο συντονισμός του αγώνα συζητούνταν μέχρι αργά χθες βράδυ σε συγκέντρωση - σύσκεψη αγροτών στους Γαργαλιάνους. Ήδη, από το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ν. Μεσσηνίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης έχουν παραταχθεί τρακτέρ με μαύρες σημαίες, ενώ έχουν «σηκώσει» ένα πανό που γράφει: «ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ».
Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η Συντονιστική Επιτροπή σημειωνόταν: «Με την παράταξη των τρακτέρ μας σε κάθε κοντινό καινούριο μπλόκο της περιοχής μας, με τη δυναμική μας συσπείρωση και υπό την απειλή των αγώνων μας, σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της χώρας, το φορολογικό νομοσχέδιο και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά», ενώ καλούσε τους αγρότες της Μεσσηνίας «να ανταποκριθούν και να συμμετάσχουν μαζικά στον αγώνα επιβίωσής μας».
Την Πέμπτη το βράδυ, στους Γαργαλιάνους, έγινε κοινή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ν. Μεσσηνίας και της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας, ενώ στο επίκεντρό της βρέθηκαν η ενημέρωση για το νέο καθεστώς φορολόγησης και τήρησης βιβλίων, η οργάνωση των αγώνων και η ετοιμότητα προς την ολομέτωπη σύγκρουση ενάντια στη βάρβαρη στοχευμένη πολιτική της συγκυβέρνησης, που σκοπό έχει να συγκεντρωθεί όλη η αγροτική γη και οικονομία στα χέρια λίγων.
Μετά το τέλος της συζήτησης κατέληξαν στην έκδοση κοινού ψηφίσματος, στο οποίο αναφέρεται: «Με τον κοινό αγώνα μας παλεύουμε ενάντια: στην άγρια φορολογία και τα χαράτσια που επιβάλλουν σε αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, στις δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη σε Δημόσιο και Τράπεζες, στις μειώσεις των συντάξεων και στην περικοπή των παροχών Υγείας - Πρόνοιας»!
Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής ο αγρότης από τους Γαργαλιάνους, Ηλίας Μπουντουβάς, σημείωσε: «Από τη στιγμή που έχουν φορολογηθεί βάναυσα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι και μικροσυνταξιούχοι, θα ήταν άτοπο οι αγρότες να ζητήσουμε οποιαδήποτε εξαίρεση. Αυτό που ζητάμε ως αγρότες από τους Γαργαλιάνους είναι η ανατροπή συνολικά της φορομπηχτικής πολιτικής που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό!».



Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να στείλουμε
ένα ψήφισμα μέγιστης αντίστασης


Καλεί το Δ.Σ. Μεσσήνης να σταθεί συνοδοιπόρος


Καταδικάζει και δεν αποδέχεται οποιαδήποτε από τις νέες φορολογικές διατάξεις ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λευκοχώρας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.
Όπως αναφέρει: «Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών καλούμε το Δ.Σ. του Δήμου Μεσσήνης όπως καταψηφίσει το παραπάνω μέτρο και σταθεί συνοδοιπόρος στο δίκαιο αγώνα μας, κηρύσσοντας διήμερη στάση εργασιών των υπηρεσιών του, δηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη στήριξή του στους αγρότες.
Το διήμερο αυτό εμείς θα πλαισιώσουμε με τα αγροτικά μας μηχανήματα- τρακτέρ το χώρο του Δημαρχείου, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο και ηχηρό μέτωπο κατά αυτών που στοχεύουν στην εξαθλίωση και τον αφανισμό του αγροκτηνοτροφικού τομέα.
Όλοι μαζί θα μπορέσουμε να στείλουμε ένα ψήφισμα μέγιστης αντίστασης και μη αποδοχής για το παραπάνω αντιαγροτικό μέτρο».
 

Συνάντηση Λαμπρόπουλου με Τσαυτάρη, με σωρεία αιτημάτων προς επίλυση

Τελευταία Ενημέρωση: 04/02/2014

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, συναντήθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ι. Λαμπρόπουλος.
Ο κ. Λαμπρόπουλος, αφού ζήτησε από τον υπουργό την αύξηση του αφορολόγητου των αγροτών και την τήρηση βιβλίων από δέκα σε είκοσι χιλιάδες ευρώ, στη συνέχεια έθεσε σειρά αιτημάτων.
Συγκεκριμένα ζήτησε:
-Να λειτουργήσουν όπως πρέπει οι Ομάδες Παραγωγών εν όψει της νέας ΚΑΠ
-Να υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ
-Να υπάρξει, μέσω της νέας ΚΑΠ, άμεση χρηματοδότηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών συκιάς και κορινθιακής σταφίδας με γενναίες χρηματοδοτήσεις που θα καλύπτουν και τα έξοδα καλλιέργειας (όχι μόνο την προμήθεια φυτωρίων ).
-Να σχεδιασθεί η δημιουργία μικρών φραγμάτων και στη Μεσσηνία (όπως έχει γίνει για τη Λακωνία) για την άρδευση καλλιεργειών, με ταυτόχρονη εκμετάλλευσή τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (μικρά υδροηλεκτρικά εργοστάσια).
-Να δημιουργηθούν κτηνοτροφικές ζώνες και στη Μεσσηνία.
-Να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας των υφιστάμενων σταυλικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς.
-Να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το ΟΣΔΕ (νέος τρόπος ενεργοποίησης δικαιωμάτων).
-Να υπάρξουν σχέδια βελτίωσης για αντικατάσταση και προμήθεια αγροτικών μηχανημάτων και να υλοποιηθούν άμεσα αυτά που βρίσκονται μέχρι σήμερα σε εκκρεμότητα, καθώς και να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ η απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της μη καρπόδεσης κατά την ελαιοκομική περίοδο 2013 – 2014.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Μεσσήνιου βουλευτή, ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για τη γόνιμη συνεργασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου