Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νομαρχιακή Μεσσηνίας συζητά για το Βουδούρη

ΣΥΡΙΖΑ: Η Νομαρχιακή Μεσσηνίας συζητά για το Βουδούρη Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Στις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο θα "ζυγιστεί" η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια, που αποφάσισε η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων. Στη Μεσσηνία όπου μαζί με την Κορινθία καταγράφονται οι πιο μεγάλες αντιδράσεις, η Ν.Ε. θα συνεδριάσει στην Καλαμάτα μεθαύριο Παρασκευή. Οι αντιδράσεις και το γενικότερο κλίμα που θα επικρατήσει στις συνεδριάσεις είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν αδιάφορη την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο ΣΥΡΙΖΑ της Πελοποννήσου διαμορφώνονται τρεις τάσεις για την υποψηφιότητα Βουδούρη.
Η πρώτη είναι της αντίδρασης που προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα, και όχι μόνο, η οποία αποκηρύσσει τον Οδ. Βουδούρη γιατί ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά με την ψήφο του ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Η δεύτερη τάση είναι των στελεχών που θέλουν τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και συμμερίζονται την αγωνία της ηγεσίας γι’ αυτό το πράγμα. Εκφράζουν, όμως, επιφυλάξεις και προβληματισμούς για την επιλογή Βουδούρη και τις διαδικασίες που οδήγησαν σ’ αυτή. Θέλουν να ακούσουν την κοινωνία και τα μέλη του κόμματος, να πάρουν απαντήσεις από την ηγεσία που εισηγήθηκε Βουδούρη για το σκοπό και το σκεπτικό της εισήγησης. Να ακούσουν από τον ίδιο τον Οδ. Βουδούρη τι όρους βάζει, τι προτείνει και τι εννοεί όταν μιλάει για ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση ανοιχτή και σε άλλες δυνάμεις. Τους ίδιους δυσαρεστεί η δήλωση Βουδούρη πως δε μετανιώνει για την ψήφο του στο μνημόνιο και μετά η ανάγκη για επεξηγήσεις.
Είναι και η τρίτη τάση που στηρίζει τις επιλογές της ηγεσίας και επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι και να συσπειρωθούν όλοι γύρω από την επιλογή Βουδούρη. Οι εκφραστές της στέκονται στο γεγονός ότι ο Οδ. Βουδούρης δεν είναι πρόσωπο με παρελθόν στο ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει συνδεθεί με πελατειακές σχέσεις και ρουσφέτια. Και τονίζουν πως έχει μια ανθρωπιστική δράση και προσφορά ως γιατρός και πρόεδρος στους "Γιατρούς Χωρίς Σύνορα", ότι είναι αυτός που έσπασε το εμπάργκο στη Σερβία.

Γ.Σ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/kommata/item/33128-nomarxiaki-epitropi-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου