Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ηλιας Κανάκης για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος με την παράταξη ΄΄ Η κοινωνία σε κίνηση ΄΄

Δυναμικό παρόν Η. Κανάκη για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος με την παράταξη ΄΄ Η κοινωνία σε κίνηση ΄΄ 17/03/2014
kanakis ilias1Δυ­να­μι­κό πα­ρόν στις ε­περ­χό­με­νες ε­κλο­γές για τον Δή­μο Πύ­λου – Νέ­στο­ρος κά­νει ο Η­λί­ας Κα­νά­κης με την  πα­ρά­τα­ξη «Η  κοι­νω­νί­α σε κί­νη­ση».
Α­κο­λου­θεί η  Δι­α­κή­ρυ­ξη της Α­νε­ξάρ­τη­της Κί­νη­σης Δή­μου Πύ­λου-Νέ­στο­ρος:
«Ο φυ­σι­κός και πο­λι­τι­στι­κός πλού­τος του τό­που μας, α­ξί­ζει την Δη­μι­ουρ­γί­α μιας νέ­ας προ­ο­πτι­κής , που θα ε­νώ­σει και θα κι­νη­το­ποι­ή­σει ό­λες τις δη­μι­ουρ­γι­κές μας δυ­νά­μεις για έ­να νέ­ο ξε­κί­νη­μα.
Πα­ρα­μεί­να­με για πο­λύ και­ρό θε­α­τές, πα­ρα­κο­λου­θών­τας τους άλ­λους να α­πο­φα­σί­ζουν για μας.
Η θά­λασ­σα και  οι πα­ρα­λί­ες της, οι ο­ρει­νοί όγ­κοι, οι πλα­γι­ές και οι πε­διά­δες, ο υ­δά­τι­νος πλού­τος, η πα­νί­δα και η χλω­ρί­δα, μα­ζί με τον πο­λι­τι­στι­κό και ι­στο­ρι­κό θη­σαυ­ρό του τό­που μας ,α­πο­τε­λούν έ­να α­νε­κτί­μη­το κε­φά­λαι­ο, που μέ­χρι στιγ­μής α­πο­δί­δει ε­λά­χι­στα στους πολ­λούς και πολ­λά σε λί­γους.
Κα­τα­θέ­του­με έ­να ό­ρα­μα α­νά­πτυ­ξης και προ­ό­δου για ό­λους, στη­ριγ­μέ­νο σ’ αυ­τόν το πλού­το, με σε­βα­σμό και ευ­θύ­νη α­πέ­ναν­τι στην φυ­σι­κή και πο­λι­τι­στι­κή μας κλη­ρο­νο­μιά.
Με συμ­με­το­χή ό­λων των δη­μο­τών και ι­σό­τι­μη αν­τι­με­τώ­πι­ση ό­λων των δη­μο­τι­κών ε­νο­τή­των και δι­α­με­ρι­σμά­των, μέ­σω του ε­πι­με­ρι­σμού των αρ­μο­δι­ο­τή­των στους ε­κλεγ­μέ­νους το­πι­κούς προ­έ­δρους.
Μα­κριά α­πό α­το­μι­κές ι­δι­ο­τέ­λει­ες και κομ­μα­τι­κές ή μι­κρο­πο­λι­τι­κές σκο­πι­μό­τη­τες.
Με α­μοι­βαι­ό­τη­τα και αλ­λη­λεγ­γύ­η. Με πί­στη στις  δη­μο­κρα­τι­κές δι­α­δι­κα­σί­ες λή­ψης των α­πο­φά­σε­ων. Με δι­α­φά­νεια στην δι­α­χεί­ρι­ση, με δια­ρκή λα­ϊ­κό έ­λεγ­χο, έ­χον­τας πάν­τα ως τε­λι­κό στό­χο τον άν­θρω­πο και την προ­κο­πή του τό­που μας.
΄΄ Η Κοι­νω­νί­α σε Κί­νη­ση΄΄ Δή­μου Πύ­λου Νέ­στο­ρος με γνώ­ση και φαν­τα­σί­α, πί­στη στις δι­α­χρο­νι­κές α­ξί­ες που μας ε­νώ­νουν αλ­λά και δι­ά­θε­ση δη­μι­ουρ­γι­κής α­να­ζή­τη­σης, κα­τα­θέ­τει το ό­ρα­μα της για το αύ­ριο και την προ­ο­πτι­κή του τό­που μας.
Α­πα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση η ευ­αι­σθη­σί­α, η θέ­λη­ση, η ι­κα­νό­τη­τα και η τι­μι­ό­τη­τα των προ­θέ­σε­ων.
Με αυ­τά τα κρι­τή­ρια προ­χω­ρή­σα­με στην συγ­κρό­τη­ση του συν­δυα­σμού μας.
Α­πό αυ­τή την σκο­πιά α­πευ­θυ­νό­μα­στε στους δη­μό­τες και τους κα­λού­με να ε­νερ­γο­ποι­η­θούν για να συ­ναν­τη­θού­με σε κοι­νό α­γώ­να.

Η ΄΄ Κοι­νω­νί­α σε Κί­νη­ση ΄΄Δή­μου Πύ­λου-Νέ­στο­ρος με ε­πι­κε­φα­λής τον υ­πο­ψή­φιο Δή­μαρ­χο Η­λί­α Κα­νά­κη, δη­μι­ουρ­γή­θη­κε α­πό έμ­πει­ρα αυ­το­δι­οι­κη­τι­κά στε­λέ­χη, νέ­ους αν­θρώ­πους, ε­παγ­γελ­μα­τί­ες,  α­γρό­τες και α­γρό­τισ­σες , αν­θρώ­πους δη­μι­ουρ­γι­κούς , που εμ­πνέ­ον­ται α­πό τις πα­ρα­πά­νω αρ­χές.
Ε­πι­δι­ώ­κει την μέ­γι­στη κοι­νω­νι­κή συ­ναί­νε­ση και την δη­μι­ουρ­γι­κή σύν­θε­ση των δι­α­φο­ρε­τι­κών α­πό­ψε­ων. Οι δι­α­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές και ο δι­χα­σμός εί­ναι πο­λυ­τέ­λεια, που δεν έ­χου­με α­νάγ­κη. Α­πό την προ­σπά­θεια για την συγ­κρό­τη­ση του Δή­μου μας δεν πε­ρισ­σεύ­ει κα­νείς, γι’ αυ­τό ε­πι­δι­ώ­κου­με τη με­γα­λύ­τε­ρη δυ­να­τή ε­νό­τη­τα και την ο­λό­πλευ­ρη συ­νερ­γα­σί­α των το­πι­κών δυ­νά­με­ων.

Πρω­το­γε­νής πα­ρα­γω­γή και με­τα­ποί­η­ση, του­ρι­σμός και πο­λι­τι­σμός.

Βα­σι­κές μας προ­τε­ραι­ό­τη­τες:
  • Η κα­θι­έ­ρω­ση της ταυ­τό­τη­τας και της ι­δι­αι­τε­ρό­τη­τας των προ­ϊ­όν­των και των υ­πη­ρε­σι­ών του τό­που.
  • Η δι­ε­θνής προ­βο­λή και η ε­ξω­στρέ­φεια προ­ϊ­όν­των και υ­πη­ρε­σι­ών.
  • Η καλ­λι­έρ­γεια συ­νερ­γι­ών.
    • ο του­ρι­σμός μπο­ρεί να στη­ρί­ξει την πρω­το­γε­νή πα­ρα­γω­γή,
    • η κα­θι­έ­ρω­ση της ταυ­τό­τη­τας των το­πι­κών προ­ϊ­όν­των και ο πο­λι­τι­σμός μπο­ρούν να στη­ρί­ξουν το του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν
  • Η συ­νέ­νω­ση και η θε­σμι­κή ορ­γά­νω­ση των δι­ά­σπαρ­των πα­ρα­γω­γι­κών δυ­νά­με­ων.
  • Η ά­σκη­ση πί­ε­σης στα θε­σμι­κά όρ­γα­να (κεν­τρι­κή δι­οί­κη­ση, ευ­ρω­πα­ϊ­κή έ­νω­ση).
  • Η προ­ώ­θη­ση της ε­πι­στη­μο­νι­κής έ­ρευ­νας για την τεκ­μη­ρί­ω­ση της ποι­ο­τι­κής υ­πε­ρο­χής των προ­ϊ­όν­των μας.
  • Η δη­μι­ουρ­γί­α προ­ϋ­πο­θέ­σε­ων για την συγ­κρά­τη­ση των νέ­ων στον τό­πο μας.
  • Η προ­σέλ­κυ­ση ε­ξει­δι­κευ­μέ­νου αν­θρώ­πι­νου δυ­να­μι­κού ό­που α­παι­τεί­ται.
  • Η α­να­ζή­τη­ση πη­γών χρη­μα­το­δό­τη­σης για την υ­λο­ποί­η­ση του σχε­δί­ου που κα­τα­θέ­του­με.

Κεν­τρι­κός ά­ξο­νας του σχε­δί­ου που κα­τα­θέ­του­με η α­νά­πτυ­ξη, η αύ­ξη­ση της α­πό­δο­σης των πα­ρα­γω­γι­κών δρα­στη­ρι­ο­τή­των και η δη­μι­ουρ­γί­α νέ­ων θέ­σε­ων ερ­γα­σί­ας για ό­λους και προ­πάν­των για τους νέ­ους μας.

Η Α­ΝΑ­ΠΤΥ­ΞΗ ΔΕΝ ΘΕ­ΛΕΙ ΚΟ­ΠΟ, ΘΕ­ΛΕΙ ΤΡΟ­ΠΟ.
 
Στό­χοι μας:
  • Η μό­νι­μη και δια­ρκής πα­ρου­σί­α στα Ευ­ρω­πα­ϊ­κά κέν­τρα λή­ψης α­πο­φά­σε­ων με την δη­μι­ουρ­γί­α μό­νι­μου ο­λι­γο­με­λούς γρα­φεί­ου στις Βρυ­ξέ­λες.
  • Η δη­μι­ουρ­γί­α Εμ­πο­ρι­κού Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου Δή­μου Πύ­λου-Νέ­στο­ρος
  • Η δη­μι­ουρ­γί­α δη­μο­τι­κού κέν­τρου πλη­ρο­φό­ρη­σης και α­ρω­γής των πα­ρα­γω­γών και των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­ών, για την α­νά­πτυ­ξη νέ­ων
    • καλ­λι­ερ­γη­τι­κών πρα­κτι­κών,
    • καλ­λι­ερ­γει­ών
    • και προ­ϊ­όν­των
  • Η δη­μι­ουρ­γί­α θε­σμού πε­ρι­ο­δεύ­ου­σας έκ­θε­σης των προ­ϊ­όν­των του τό­που μας στο ε­ξω­τε­ρι­κό.

Ο πο­λι­τι­σμός, προ­τε­ραι­ό­τη­τα ύ­ψι­στης ση­μα­σί­ας, δεν α­πο­τε­λεί μό­νον κλη­ρο­νο­μιά α­πο­τε­λεί και κε­φά­λαι­ο. Στή­ριγ­μα της ταυ­τό­τη­τάς μας αλ­λά και πό­λο έλ­ξης για τον του­ρι­σμό.
Γι’ αυ­τό θα προ­ω­θή­σου­με:
  • Την στή­ρι­ξη και την ε­πέ­κτα­ση του α­να­σκα­φι­κού έρ­γου.
  • Την α­να­στύ­λω­ση των φρου­ρια­κών μνη­μεί­ων (κά­στρα Με­θώ­νης, Κο­ρώ­νης, Πα­λαι­ό­κα­στρο).
  • Την α­να­βάθ­μι­ση των μου­σεί­ων της πε­ρι­ο­χής.
  • Την κα­θι­έ­ρω­ση Συ­νε­δρί­ων δι­ε­θνούς εμ­βέ­λειας με αν­τι­κεί­με­νο
    • τον πο­λι­τι­σμό του Νέ­στο­ρος και την Γραμ­μι­κή Β΄
    • την πε­ρί­ο­δο της Φραγ­κο­κρα­τί­ας και της Ε­νε­το­κρα­τί­ας.
  • Την α­να­βάθ­μι­ση του ε­ορ­τα­σμού της Ναυ­μα­χί­ας του Να­βα­ρί­νου και τη δη­μι­ουρ­γί­α ψη­φια­κού μου­σεί­ου με θέ­μα την Ναυ­μα­χί­α.
  • Την α­να­βάθ­μι­ση του Φε­στι­βά­λ Με­σο­γεια­κής Δι­α­τρο­φής τη­ς Κο­ρώ­νης με έμ­φα­ση στην γα­στρο­νο­μί­α.
  • Την στή­ρι­ξη του Ε­ρευ­νη­τι­κού ε­πι­στη­μο­νι­κού ε­ρευ­νη­τι­κού προ­γράμ­μα­τος N­E­S­T­OR και την προ­σπά­θεια προ­σέλ­κυ­σης συ­νε­δρια­κού του­ρι­σμού.

  • Την δη­μι­ουρ­γί­α κέν­τρου με­λέ­της και έ­ρευ­νας των τε­χνών του πη­λού για την α­να­γέν­νη­ση και την πρό­ο­δο της πα­νάρ­χαι­ας αυ­τής τέ­χνης που μέ­χρι πρό­σφα­τα συ­νέ­βα­λε στην δη­μι­ουρ­γί­α πλού­του στην πε­ρι­ο­χή.
  • Την δη­μι­ουρ­γί­α κέν­τρου εκ­παί­δευ­σης και πι­στο­ποί­η­σης γευ­σι­γνω­στών ε­λαι­ο­λά­δου και οί­νου.
  • Την ά­με­ση ι­κα­νο­ποί­η­ση της α­νάγ­κης για έγ­κυ­ρη Του­ρι­στι­κή Εκ­παί­δευ­ση στην πε­ρι­ο­χή μας, με πρώ­το βή­μα την ί­δρυ­ση πα­ραρ­τή­μα­τος των σχο­λών μα­θη­τεί­ας του Ο­Α­ΕΔ ή με την δη­μι­ουρ­γί­α Δη­μο­τι­κού Ι­ΕΚ, για­τί ο ποι­ο­τι­κός του­ρι­σμός α­παι­τεί και ε­ξει­δι­κευ­μέ­νο αν­θρώ­πι­νο δυ­να­μι­κό.
  • Την α­να­βάθ­μι­ση της α­σφά­λειας στην πε­ρι­ο­χή σε συ­νερ­γα­σί­α με την Ελ­λη­νι­κή Α­στυ­νο­μί­α αλ­λά και με την δη­μι­ουρ­γί­α των κατάλληλων υ­πο­δο­μών για την δι­α­φύ­λα­ξη της προ­σω­πι­κής α­σφά­λειας αλ­λά και της πε­ρι­ου­σί­ας των δη­μο­τών των κα­τοί­κων και των ε­πι­σκε­πτών.
  • Την Στή­ρι­ξη της γε­ωρ­γο­κτη­νο­τρο­φι­κής και  α­λι­ευ­τι­κής Πα­ρα­γω­γής
  • Την δη­μι­ουρ­γί­α Συ­στή­μα­τος Βι­ο­λο­γι­κού Κα­θα­ρι­σμού και την Ε­ξα­σφά­λι­ση της υ­δρευ­τι­κής ε­πάρ­κειας των δη­μο­τών με ό­ρους προ­στα­σί­ας του πε­ρι­βάλ­λον­τος και της Δη­μό­σιας Υ­γεί­ας.
  • Την Συν­τή­ρη­ση των Πα­ρα­λια­κών Ο­δών Ρω­μα­νού , Γι­ά­λο­βας , Φοι­νι­κούν­τας,Πύ­λου, Με­θώ­νης και Κο­ρώ­νης.
  • Την Α­ξι­ο­ποί­η­ση των  πα­ρα­λι­ών και την Δη­μι­ουρ­γί­α πλω­τών Μα­ρί­νων Ρω­μα­νού ,Γι­ά­λο­βας ,Με­θώ­νης, Φοι­νι­κούν­τας & Κο­ρώ­νης.
  • Την προ­ώ­θη­ση της πα­ρα­γω­γής προ­ϊ­όν­των καύ­σης και η πα­ρα­γω­γή ε­νέρ­γειας α­πό βι­ο­μά­ζα, η εκ­με­τάλ­λευ­ση της ε­νέρ­γειας των θα­λάσ­σι­ων κυ­μά­των για την πα­ρα­γω­γή η­λε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, τε­χνι­κές που δεν έ­χουν τις αρ­νη­τι­κές αι­σθη­τι­κές συ­νέ­πει­ες των φω­το­βολ­τα­ϊ­κών ή των α­νε­μο­γεν­νη­τρι­ών στο φυ­σι­κό πε­ρι­βάλ­λον.

Ο­ΛΟΙ ΜΑ­ΖΙ ΜΠΟ­ΡΟΥ­ΜΕ
Ό­λοι μα­ζί μπο­ρού­με και πρέ­πει να προ­σφέ­ρου­με στην α­νά­πτυ­ξη του τό­που μας, των χωριών μας, των πό­λε­ών μας.
Μέ­θο­δός μας εί­ναι η ε­νό­τη­τα και ό­χι ο δι­χα­σμός. Η ε­νό­τη­τα με σε­βα­σμό στον ι­δι­αί­τε­ρο χα­ρα­κτή­ρα κά­θε τό­που.
Το κοι­νό μας μέλ­λον δεν συγ­χω­ρεί κα­θυ­στε­ρή­σεις και α­να­βο­λές για­τί αυ­τές ο­δη­γούν στην κοι­νω­νι­κή ο­πι­σθο­δρό­μη­ση, στην υ­πα­νά­πτυ­ξη, το μα­ρα­σμό, την μοι­ρο­λα­τρεί­α.
Σας κα­λού­με να πλαι­σι­ώ­σε­τε δυ­να­μι­κά την Κί­νη­σή μας, να κα­τα­θέ­σε­τε τις α­πό­ψεις και τις προ­τά­σεις σας, να προ­σφέ­ρε­τε τις ι­δέ­ες και τις δι­α­φω­νί­ες σας.
Σας κα­λού­με σε κοι­νό α­γώ­να Ο­ΛΟΙ ΜΑ­ΖΙ, χω­ρίς α­πο­κλει­σμούς και δι­α­κρί­σεις, για το κοι­νό ζη­τού­με­νο, που α­ναμ­φι­σβή­τη­τα εί­ναι:
ΔΗ­ΜΟΣ ΓΙΑ Ο­ΛΟΥΣ.
ΔΗ­ΜΟΣ ΕΡ­ΓΑ­ΛΕΙ­Ο Α­ΝΑ­ΠΤΥ­ΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟ­Ο­ΔΟΥ.
Φί­λες και φί­λοι,
Δι­εκ­δι­κού­με την εμ­πι­στο­σύ­νη κά­θε δη­μό­τη, ό­που κι αν αυ­τός α­νή­κει.
Δε­σμευ­ό­μα­στε να τι­μή­σου­με αυ­τή την εμ­πι­στο­σύ­νη.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου