Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ξήλωσαν τον αξιωματικό του Λιμενικού μέσα σε 10 λεπτά διότι ενόχλησε τους Τούρκους στην ελληνική Λαδόξερα! όπου ναναι , θα έχουμε και "βεγγαλικά"!!!

Ξήλωσαν τον αξιωματικό του Λιμενικού μέσα σε 10 λεπτά διότι ενόχλησε τους Τούρκους στην ελληνική Λαδόξερα!


- Mε τρεις ΝΟΤΑΜ "κλείδωσε" η Άγκυρα το Αιγαίο από την Λαδόξερα μέχρι τη Μεγίστη
- Λίγες ώρες μετά την καταγγελία του αξιωματικού του Λιμενικού και προέδρου της Ενωσης Λιμενικών Θράκης, Σάκη Ζησίδη περί εντολών "άνωθεν" να μην ενοχλούν τους Τούρκους στην περιοχή της ελληνικής βραχονησίδας Ζουράφας/Λαδόξερας

Δύο ημέρες μετά την... πρωτοφανή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για απλή "αναγνώριση" (!) και όχι αναχαίτιση του...
τουρκικού ελικοπτέρου που πέταξε επάνω από την Σάμο, γεγονότα που δημιουργούν ερωτήματα για το επίπεδο κυριαρχίας που έχει αποδεχθεί η Ελλάδα στο Αιγαίο, έρχεται και η πραγματική θύελλα:

Σύμφωνα με τρεις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Αγκυρα από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου δεσμεύει τρεις περιοχές του Αιγαίου, δύο στο βόρειο και μία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο (αποκλεισμός Μεγίστης) σε σειρά ασκήσεων ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η «Akci Deniz» («Θαλάσσιος Πνεύμονας»).

Να σημειώσουμε ότι έχουν εκδόσει και Sub Note που σημαίνει έντονη δραστηριότητα εχθρικών υποβρυχίων στις περιοχές αυτές.

Το "πάρτι" ξεκινά μεθαύριο Δευτέρα από το βόρειο Αιγαίο, δυτικά της Λέσβου και με την πάροδο της εβδομάδας συνεχίζονται δυτικά της Σάμου, ενώ το διήμερο Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου – Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου καταλήγουν σε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου θα έχουμε και "βεγγαλικά": Μπαράζ ναυτικού πυροβολικού σε μια κλασική επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού του συμπλέγματος της Μεγίστης (Μεγίστη, Ρω, Στρογγύλη) και Ρόδο.

Στις ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν όλες οι κύριες μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, υποβρύχια, τορπιλάκατοι, όλα τα αεροσκάφη της ναυτικής Αεροπορίας, θα υπάρξει συνεργασία με την τουρκική Αεροπορία κλπ.

Φυσικά η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη για το πώς θα αντιμετωπίσει την άσκηση, αλλά μετά την υπόθεση της Λαδόξερας, το ερώτημα είναι τι είδους εντολές θα λάβουν: Μήπως να μην ενοχλήσουν τους Τούρκους;

Tι είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο όταν ύψωσαν ελληνική σημαία; Συνελήφθησαν από το Λιμενικό!

Όλα αυτά στη βραχονησίδα Λαδόξερα ή Ζουράφα, ανοικτά της Σαμοθράκης... (ανατολικά της Θάσου, νότια της Αλεξανδρουπόλεως).

Πήγαν να κάνουν κάτι αυτονόητο για πολλούς κι όμως βρήκαν το μπελά τους. Ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, όταν δύο Αλεξανδρουπολίτες προσέγγισαν με βάρκα την περιοχή της Λαδόξερας ανοιχτά της Σαμοθράκης με σκοπό να υψώσουν την Ελληνική Σημαία. Τελικά όμως δεν τα κατάφεραν, η σημαία δεν κυματίζει. Μόλις ύψωσαν τη σημαία άντρες του Λιμενικού έσπευσαν και αφού την κατέβασαν, οδήγησαν τους δύο άντρες στη λιμενική αρχή της Σαμοθράκης προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, όπου και μετά από αρκετές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι. Η ιστορία έληξε, ωστόσο γεννώνται αρκετά ερωτήματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι από πατριωτικό αίσθημα θέλησαν να τοποθετήσουν την Ελληνική Σημαία σε μια ελληνική βραχονησίδα.
- Δε θα έπρεπε να ανεμίζει η ελληνική σημαία στην ελληνική Λαδόξερα;
- Τόσοι και τόσοι από την τουρκική πλευρά προσεγγίζουν κατά καιρούς την Λαδόξερα. Συνελήφθη ή προσήχθη ποτέ κανένας;
- Χρειάζεται ειδική άδεια για να προσεγγίσει κάποιος την Λαδόξερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου