Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Αντιδράσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το χαράτσι των 25 ευρώ

Αντιδράσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας για το χαράτσι των 25 ευρώ 04/01/2014
nosokomeio kalamatas6Σε έ­κτα­κτη γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση κα­λεί τους ερ­γα­ζό­με­νους στο Νο­σο­κο­μεί­ο Κα­λα­μά­τας, των σω­μα­τεί­ο των ερ­γα­ζο­μέ­νων στο ί­δρυ­μα,   την Τε­τάρ­τη στις  11 το πρω­ί,  στο αμ­φι­θέ­α­τρο του Νο­σο­κο­μεί­ου προ­κει­μέ­νου να α­πο­φα­σί­σουν:
Να μην πε­ρά­σουν τα νέ­α αν­τι­λα­ϊ­κά μέ­τρα, να κα­ταρ­γη­θεί στην πρά­ξη το νέ­ο χα­ρά­τσι και να γί­νει
πα­ρά­στα­ση δι­α­μαρ­τυ­ρί­ας την ί­δια μέ­ρα στις 12:30 στα γρα­φεί­α της δι­οί­κη­σης. Πα­ράλ­λη­λα να ορ­γα­νω­θεί η κλι­μά­κω­ση των κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων τις ε­πό­με­νες η­μέ­ρες.
Στην α­να­κοί­νω­ση του το σω­μα­τεί­ο των ερ­γα­ζο­μέ­νων στο Γε­νι­κό Νο­σο­κο­μεί­ο Κα­λα­μά­τας α­να­φέ­ρει:
«Σή­με­ρα ξε­κί­νη­σε στο Νο­σο­κο­μεί­ο της Κα­λα­μά­τας ό­πως και σ ό­λα τα νο­σο­κο­μεί­α της χώ­ρας το νέ­ο χα­ρά­τσω­μα των α­σθε­νών απ την πλευ­ρά της κυ­βέρ­νη­σης, ε­ξα­ναγ­κά­ζον­τας τους α­σθε­νείς να πλη­ρώ­νουν σε κά­θε ει­σα­γω­γή 25 ευ­ρώ. Ο υ­πουρ­γός Υ­γεί­ας προ­σπα­θεί να πα­ρου­σιά­σει το συγ­κε­κρι­μέ­νο χα­ρά­τσι ως μια πρά­ξη αλ­λη­λεγ­γύ­ης, ο λα­ός έ­χει κα­τα­λά­βει ό­τι πρό­κει­ται για έ­να ε­πι­πλέ­ον μέ­τρο που έρ­χε­ται να προ­στε­θεί στις ει­σφο­ρές που πλη­ρώ­νουν οι α­σθε­νείς για ε­ξε­τά­σεις, φάρ­μα­κα κτλ.
Ε­πί­σης, προ­κει­μέ­νου να ε­φαρ­μό­σει το νέ­ο αν­τι­λα­ϊ­κό μέ­τρο, ο υ­πουρ­γός υ­γεί­ας α­πει­λεί με πει­θαρ­χι­κά τους υ­γει­ο­νο­μι­κούς που κα­λούν τους α­σθε­νείς να μην πλη­ρώ­νουν το πεν­τά­ευ­ρο στα ε­ξω­τε­ρι­κά ι­α­τρεί­α και το 25ευρω για την ει­σα­γω­γή, σ αυ­τά τα πλαί­σια τις προ­η­γού­με­νες η­μέ­ρες μοι­ρά­στη­κε στο Νο­σο­κο­μεί­ο της Κα­λα­μά­τας η σχε­τι­κή εγ­κύ­κλιος σε ια­τρούς και προ­σω­πι­κό.
Α­παν­τά­με λοι­πόν στον κύ­ριο Υ­πουρ­γό και στην κυ­βέρ­νη­ση του:
Α­φού δεν εί­ναι και «τρο­με­ρό πο­σό» το 25ευρω για τους με­ρο­κα­μα­τι­ά­ρη­δες των μι­σθών πεί­νας, ας πά­ει να το ει­σπρά­ξει α­πό αυ­τούς που έ­χουν θη­σαυ­ρί­σει α­πό τα χα­μη­λά με­ρο­κά­μα­τα, την α­να­σφά­λι­στη και α­πλή­ρω­τη δου­λειά, που έ­χουν ο­δη­γή­σει στη χρε­ο­κο­πί­α τα α­σφα­λι­στι­κά τα­μεί­α. Ας πά­ει να τα ει­σπρά­ξει δη­λα­δή α­πό την ερ­γο­δο­σί­α και τους μο­νο­πω­λια­κούς ο­μί­λους που λυ­μαί­νον­ται στην υ­γεί­α.
Πά­ει πο­λύ ο υ­πουρ­γός υ­γεί­ας και η κυ­βέρ­νη­ση να κά­νουν μα­θή­μα­τα αλ­λη­λεγ­γύ­ης σε αυ­τούς που έ­χουν ο­δη­γή­σει και ο­δη­γούν στην ε­ξα­θλί­ω­ση.
Οι α­πει­λές για πει­θαρ­χι­κές δι­ώ­ξεις δεν πιά­νουν τό­πο στους υ­γει­ο­νο­μι­κούς.
Για τους ερ­γα­ζό­με­νους στα νο­σο­κο­μεί­α, για τους για­τρούς, τους νο­ση­λευ­τές, τους πα­ρα­σκευα­στές, νό­μος εί­ναι να προ­σφέ­ρουν τις υ­πη­ρε­σί­ες τους στους α­σθε­νείς και ό­χι να εί­ναι οι φο­ρο­ει­σπρά­κτο­ρες του Υ­πουρ­γεί­ου υ­γεί­ας.
Νό­μος για τους υ­γει­ο­νο­μι­κούς εί­ναι να υ­πε­ρα­σπι­στούν την υ­γεί­α του λα­ού α­πό αυ­τούς που τη φθεί­ρουν και την υ­πο­σκά­πτουν, α­πό αυ­τούς που την εμ­πο­ρεύ­ον­ται.
Κα­λού­με τους ερ­γα­ζό­με­νους στα δη­μό­σια νο­σο­κο­μεί­α να α­ψη­φή­σουν τις α­πει­λές του Υ­πουρ­γού και της κυ­βέρ­νη­σης.
Ορ­γα­νω­μέ­να και μα­ζι­κά, να κα­τα­δι­κά­σουν την τρο­μο­κρα­τί­α της πο­λι­τι­κής η­γε­σί­ας. Να στα­θούν στο πλευ­ρό των α­σθε­νών, πε­ρι­θάλ­πον­τας τους, α­νε­ξάρ­τη­τα αν έ­χουν να πλη­ρώ­σουν ή ό­χι.
Να α­παι­τή­σουν ε­δώ και τώ­ρα πλή­ρη χρη­μα­το­δό­τη­ση των νο­σο­κο­μεί­ων α­πό τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό.
Η ΤΡΟ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕ­ΡΑ­ΣΕΙ
Κα­μί­α θυ­σί­α για την πλου­το­κρα­τί­α.
Τα νο­σο­κο­μεί­α δεν  πρέ­πει να εί­ναι ε­πι­χει­ρή­σεις, στους τα­ξι­κούς α­γώ­νες βρί­σκον­ται οι λύ­σεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου