Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΘΩΝΗΣ»

  Εικόνα  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           
     ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ 
Ταχ. Δ/νση: Πλατεία Νέστορος  
Πληροφορίες: Ελένη Καζάνα 
  :  27233 60246         
          27230 23522(Fax)    
email: press@pylos-nestor.gr 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΘΩΝΗΣ» 
 
 
Την πορεία των εργασιών της πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ» επέβλεψε χθες, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου του 2014, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης , ο οποίος, συνοδευόμενος από μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, ενημερώθηκε από την εργολήπτρια εταιρεία για τις εργασίες, τις οποίες και παρακολούθησε από κοντά. 
 
Το έργο αυτό, με προϋπολογισμό 1.434.000,00 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πύλου-Νέστορος.  
 
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την τεχνική περιγραφή, θα κατασκευαστεί το υπολειπόμενο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της τοπικής κοινότητας Μεθώνης, έτσι ώστε να ενοποιηθεί με το υφιστάμενο δίκτυο, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται και αρχαιολογική επίβλεψη. 
 
Πρόκειται για μια σειρά έργων αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής, με στόχο είναι την προστασία των ακτών και γενικότερα του περιβάλλοντος. 
 
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος δήλωσε «Η Δημοτική αρχή έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει έναν μεγάλο αγώνα για την υλοποίηση έργων τα οποία αποσκοπούν συνολικά στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων με κύριο γνώμονα την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος». 

Στο ΕΣΠΑ η ύδρευση Βασιλιτσίου Κορώνης


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΟΥ, ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΟΡΩΝΗΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ », στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 20 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 307.900,00€ και συγχρηματοδοτούμενης  δημόσιας δαπάνης 220.934,96€ , με Τελικό Δικαιούχο τον Δήμο Πύλου- Νέστορος.
Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τ.Κ. Βασιλιτσίου της Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου –
Νέστορος, στο σύνολό του. Το νέο δίκτυο θα αντικαταστήσει το υπάρχον παλιό εσωτερικό δίκτυο.  Η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων θα γίνει με αγωγούς PE 3ης γενιάς.
Με την προτεινόμενη αντικατάσταση του δικτύου θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση ύδατος, η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και συγχρόνως θα προστατευθεί η δημόσια υγεία.


Στο ΕΣΠΑ με απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η ύδρευση Βασιλιτσίου Κορώνης

t
22 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου