Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ

Συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας της Καλαμάτας οργανώνουν οι αγρότες


    ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ Σε ανοιχτή συνέλευση, που θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα στο Χανδρινού, καλούνται οι αγρότες της Μεσσηνίας, προκειμένου να αποφασίσουν αν και πως θα κινητοποιηθούν ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα. Την Παρασκευή θα αποκλείσουν συμβολικά την Εφορία της Καλαμάτας…

    Όπως μας ενημέρωσε ο Παναγιώτης Λάππας, που έλαβε μέρος στη σύσκεψη των επιτροπών αγώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λάρισα, η κατάσταση για τους αγρότες, με τα νέα μέτρα και τους νέους φόρους που επιβάλει η κυβέρνηση, γίνεται αφόρητη και θα φέρει την καταστροφή του αγροτικού κόσμου.Τη σύσκεψη στο Χανδρινού, που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, οργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα των αγροτών του Νομού και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, ενώ η παράσταση διαμαρτυρίας και ο συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας της Καλαμάτας θα γίνει στις 11 το πρωί.Οι αγρότες τονίζουν ότι "η άγρια φορολόγηση με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων και τη φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια και αγροκτήματα, οι υπέρογκες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, το πετρέλαιο, τα μέσα και εφόδια και οι χαμηλές τιμές μειώνουν το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια και την εξαθλίωση".

     Διαμαρτυρία αγροτών στη ΔΟΥ Καλαμάτας Γράφτηκε από τον 
    • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αγρότες της Μεσσηνίας. Αύριο στις 7 το βράδυ στο Χανδρινού, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και ο Αγροτικός Σύλλογος του χωριού οργανώνουν ανοιχτή συνέλευση και καλούν σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότερους αγρότες του νομού, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για δράση και κινητοποιήσεις.
     Το πρωί της Παρασκευής, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου για όλη τη χώρα, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τη ΔΟΥ Καλαμάτας.
    Οι αγρότες, μεταξύ άλλων, ζητούν κατάργηση λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, θεσμοθέτηση αφορολόγητου εισοδήματος 40.000 ευρώ για κάθε αγροτική οικογένεια και ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/32706-agrotes
     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου