Aν πάρει βεβαίως άδεια και εφαρμοστή ....
Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRACK σε 4 παραλίες του Δήμου Πύλου- Νέστορος.
άλλα πρώτα θα πρέπει να δώσει τις ράμπες στην παραλιακή ανάπλαση που αυθαίρετα και κατά εξακολούθηση έχουν καταλάβει τα τραπεζοκαθίσματα για την διάβαση των ΑΜΕΑ .
"Έχουμε ηθική υποχρέωση και αποτελεί προτεραιότητα μας, να εξασφαλίσουμε την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους.
Έτσι επειδή το καλοκαίρι η ανάγκη ισότιμης συμμετοχής των ΑμεΑ στη χαρά και την ψυχαγωγία που παρέχουν οι παραλίες, οι ακτές και η θάλασσα, είναι έντονη, θα τοποθετήσουμε σε τέσσερις παραλίες του δήμου μας σύστημα SEATRACK, προκειμένου να γίνουν φιλικές, στο σύνολο των επισκεπτών και ντόπιων λουόμενων. Άμεσα θα διεκδικήσουμε την δημιουργία θαλάσσιων υποδομών προσβασιμότητας και σε άλλες παραλίες του δήμου μας"
Το πρωτοποριακό σύστημα SEATRACK που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με αμαξίδιο στη θάλασσα, θα τοποθετηθεί το ερχόμενο Καλοκαίρι σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος και συγκεκριμένα σε Φοινικούντα, Γιάλοβα, Μεθώνη και Κορώνη.
Το έργο «Δημιουργία Θαλάσσιων Υποδομών Προσβασιμότητας στο Δήμο Πύλου - Νέστορος», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»
Η πρόταση έχει στόχο τον προσβάσιμο σχεδιασμό και την κατασκευή εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα σε τέσσερις παραλίες του Δήμου Πύλου - Νέστορος, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τουρισμού ειδικών απαιτήσεων αλλά και της εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα, η πράξη έχει ως αντικείμενο την προμήθεια τεσσάρων μη μόνιμων συναρμολογούμενων, ενεργειακά αυτόνομων διατάξεων, οι οποίες θα τοποθετηθούν στις παραλίες Φοινικούντα, Γιάλοβα, Μεθώνη και Ζάγκα Κορώνης. Οι υποδομές δύνανται να τοποθετηθούν στην αρχή της θερινής περιόδου και να αφαιρεθούν μετά το πέρας της, χωρίς να αλλοιώσουν το περιβάλλον. Οι εν λόγω υποδομές - κατασκευές αποτελούνται από: Μη μόνιμη συναρμολογούμενη διάταξη, η οποία θα διαθέτει κεντρικό πίνακα ελέγχου υδατοστεγή, φωτοβολταϊκό στοιχείο, συσσωρευτές, ράγες, κουπαστή, φορείο κίνησης, ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα, συρματόσχοινα, φωτεινή σηματοδότηση της σιδηροτροχιάς και ασύρματο χειρισμό. Η όλη διάταξη χρειάζεται να τροφοδοτείται από μπαταρίες οι οποίες φορτίζονται από φωτοβολταϊκό στοιχείο το οποίο θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο σε αυτήν. Προβλέπεται η δημιουργία τουλάχιστον δύο θέσεων στάθμευσης για αποκλειστική χρήση από ΑμεΑ σε κάθε παραλία. Ενώ για να εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση στις παραλίες, προτείνεται η χρήση ξύλινων διαδρόμων που θα ενώνουν τις υποδομές αυτές μεταξύ τους.
Ο χρήστης μόλις επιβιβαστεί στο κάθισμα θα μπορεί να ενεργοποιήσει το μηχανισμό κίνησης μέσω τηλεχειριστηρίου. Το κάθισμα, μέσω συρματόσχοινων, που συνδέονται με τον ηλεκτροκίνητο μηχανισμό που βρίσκεται εντός του ερμαρίου του πύργου, θα ολισθαίνει προς την κατεύθυνση της θάλασσας πάνω σε μια σταθερή τροχιά/διαδρομή μήκους ανάλογου με τις απαιτήσεις της παραλίας όπου θα τοποθετηθεί η διάταξη. Στο τερματικό σημείο της διαδρομής το κάθισμα θα σταματά αυτόματα όπου με τη βοήθεια του χειρολισθήρα θα γίνεται δυνατή η αποβίβαση του χρήστη εντός της θάλασσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου