Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Υποψήφιος πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλου ο Δημήτρης Πανοσκάλτσης

Πάμε μαζί να ανακτήσουμε την πατρίδα μας 


Υποψήφιος πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλου ο Δημήτρης Πανοσκάλτσης

 

OI ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ TOY
Διανύοντας το δέκατο έτος μιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, πολλές φορές με υπαιτιότητα του ίδιου του ανάλγητου κράτους, και έχοντας επίγνωση του δύσκολου ρόλου που καλούνται να παίξουν οι τοπικές κοινωνίες και να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες και στα αυτονόητα, αποφάσισα να είμαι παρών για να δώσουμε μαζί την μάχη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του τόπου και της πατρίδος. Με σύμμαχο τον πολίτη και αντίπαλο τα καθημερινά προβλήματα, αποφάσισα να κατέλθω του πολιτικού βίου και να θέσω υποψηφιότητα, να τεθώ στην κρίση του Πύλιου πολίτη για την Tοπική Kοινότητα Πύλου, έχοντας αποκομίσει στην μακρόχρονη πολιτική και κοινωνική πορεία μου γνώση και σύνεση.
Το νέο σχέδιο νόμου για την Tοπική Aυτοδιοίκηση “Κλεισθένης” μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα βασισμένα σε αρχές και αξίες, για κάθε κοινωνία, με δικαιοσύνη, ισότητα, και κουλτούρα, για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με Εμβάθυνση της Δημοκρατίας Ενισχύουμε την Συμμετοχή στις αποφάσεις – Βελτιώνουμε την οικονομική και αναπτυξιακή λειτουργία της Tοπικής Kοινότητας.
Η ιστορία της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου ξεκινά μετά την ναυμαχία του Ναυαρίνου, το 1827 και την έλευση των Γάλλων του στρατηγού Μαιζώνος το 1828 όταν οι Γάλλοι μηχανικοί έφτιαξαν τα σχέδια της νέας πόλης, την οποία ονόμασαν Πύλο σε αντιδιαστολή της αρχαίας πόλης του σοφού βασιλιά της Πύλου Νέστορα. Με τον αγώνα της απελευθέρωσης και της “Ανεξαρτησίας” του νέου Ελληνικού Κράτους, η πρώτη πόλη που δημιουργήθηκε ήταν η Πύλος, που περιλαμβάνει τους οικισμούς Γιάλοβα, Ελαιόφυτο, Σχινόλακα και Παλιονερό.

Επαμεινώνδας Κυπαρίσσης, ένας από τους πρώτους δημάρχους της νέας πόλης της Πύλου (1872 – 1880)
Ένας από τους πρώτους δημάρχους της νέας πόλης της Πύλου (1872 – 1880) ήταν και ο προπάππους μου Επαμεινώνδας Κυπαρίσσης, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και δρομολόγησε την κατασκευή των μνημείων πεσόντων και φιλελλήνων κατά την ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Η ιστορική πολυκύμαντη πορεία αυτού του τόπου ήταν και είναι συνυφασμένη με την ιστορία του νέου Ελληνικού κράτους εδώ και 198 χρόνια. Αυτόν τον ιστορικό πλούτο θέλω εγώ και οι συνεργάτες μου να αναδείξω ως την πόλη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.
Οι προτάσεις μας
Από τις πρώτες προτάσεις και Προγραμματικές Δεσμεύσεις είναι:
  1. Διαβούλευση και αποφάσεις με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή και συναίνεση για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο
  2. Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει κοινωνικά ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πολιτών, θα εφαρμόσουμε ειδικά κοινωνικά τιμολόγια και για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα, το δημογραφικό, η Τοπική Κοινότητα οφείλει να δείξει την ευαισθησία της στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
  3. Θα θεσμοθετήσουμε την εθελοντική εργασία σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του τόπου.
  4. Στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας θα δημιουργήσουμε και θα εκπαιδεύσουμε ομάδες έρευνας και διάσωσης.
  5. Αναβίωση όλων των εθίμων που είχε η Πύλος. Αναβαθμίζουμε όλες τις τοπικές εορτές και πανηγύρεις.
  6. Για την ασφάλεια θα αποτανιούμε αρχικά σε εταιρία Security και με συνεργασία με τον δήμο μέχρι να φτιάξουμε δημοτική αστυνομία
  7. Θα κάνουμε αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου φιλοξενώντας μοντελιστές με σκάφη εποχής μινιατούρες.
  8. Τα 1.400 τ.μ. από τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης της Πύλου προτείνουμε να γίνει συνεδριακό κέντρο και πολυπολιτιστικό κέντρο διαλέξεων, συναυλιών, συνεστιάσεων, θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων.
  9. Το βάρος, εκτός της τουριστικής οικονομίας, θα πέσει και στον πρωτογενή τομέα, την αγροτική οικονομία, διατηρώντας σε άριστη κατάσταση πρόσβασης τους αγροτικούς οδούς.
  10. Λόγω του μεγάλου ιστορικού πλούτου που έχει ο τόπος από τον αρχαιοτάτων χρόνων έως των νεοτέρων, θα καλέσουμε τις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων για επιτόπια διδασκαλία ναυτικών και χερσαίων επιχειρήσεων.
Υπάρχουν ανεξάντλητες σκέψεις και προτάσεις όπου μπορούμε να υλοποιήσουμε αρκεί βεβαίως να έχουμε την δική σας αποδοχή.
Μετά τιμής
Δημήτριος Γ. Πανοσκάλτσης
Υποψήφιος Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πύλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου