Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΆΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΠΥΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΕΧΝΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΆΚΗ

Με αφορμή τον έναν αιώνα από τη γέννηση ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες πεζογράφους, του Αντώνη Σαμαράκη, το υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2020 «Έτος Αντώνη Σαμαράκη». Συμμετέχοντας σε αυτόν τον κύκλο δράσεων, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος αφιερώνει στο όνομα του μεγάλου πεζογράφου το 4ο Διεθνές Συνέδριο, με τίτλο «Πύλος: Ιστορία, Τέχνη και Πολιτισμός».

Ο Α. Σαμαράκης, μια πνευματική φυσιογνωμία, με διεθνώς καταξιωμένο πεζογραφικό έργο, άφησε τη δική του βαρύτιμη σφραγίδα στην κοινωνία. Έμπρακτος υποστηρικτής της νεολαίας και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο συγγραφέας είχε την ιδέα για τη δημιουργία της Βουλής των Εφήβων, ενώ υπήρξε πρεσβευτής καλής θέλησης της UNICEF για τα παιδιά του κόσμου.

Το Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, θα λάβει χώρα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2020 στην Οικία Τσικλητήρα, στην Πύλο. Για συμμετοχή επικοινωνήστε με το Γραφείο Εθιμοτυπίας, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Δήμου, από σήμερα, Δευτέρα 21/09 έως και την Τετάρτη 23/09 2020, από ώρα 11 π.μ. μέχρι 1 μ.μ.  και στο τηλέφωνο: 2723360211.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου