Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ο Αρχιερέας Μιχαήλ Βασίλιεφ αναγνωρίστηκε μεταθανάτια ως Ήρωας της Ρωσία

 Ο Πούτιν απένειμε τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας στον αρχιερέα Μιχαήλ Βασίλιεφ, ο οποίος πέθανε στη ζώνη NVO



Ο τιμητικός τίτλος απονεμήθηκε στον ιερέα μεταθανάτια
Αλεξάντερ ΚΙΣΛΟΦ
Αρχιερέας Μιχαήλ Βασίλιεφ αναγνωρίστηκε μεταθανάτια ως Ήρωας της Ρωσίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας στον Αρχιερέα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κληρικό της επισκοπής της Μόσχας Μιχαήλ Βασίλιεφ, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Πληροφορίες σχετικά δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.
Ο Αρχιερέας Μιχαήλ Βασίλιεφ, πρύτανης του Πατριαρχικού Μετοχίου στην έδρα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, σύμβουλος του προέδρου του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για την αλληλεπίδραση με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, πέθανε το πρωί της 6ης Νοεμβρίου 2022 στη ζώνη ειδικής επιχείρησης κατά την άσκηση ποιμαντικών καθηκόντων.
Βρισκόταν στη ζώνη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με στρατιωτικούς ανταποκριτές, η αιτία του θανάτου του ήταν ένα τραύμα που έλαβε ως αποτέλεσμα χτυπήματος από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας αμερικανικά συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS (MLRS). Δεν κατέστη δυνατό να σωθεί ο τραυματισμένος ιερέας του γιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου