Σάββατο 16 Ιουλίου 2011



Αγανακτισμένοι Καλαμών προπηλάκισαν τη Νάντια


16.07.2011



Με βιαστικές... πιρουέτες αποχώρησε από το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου. Στην 34χρονη βουλευτή επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή περισσότεροι από 100 «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης. Η ένταση ωστόσο κορυφώθηκε όταν οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν και το κοινό άρχισε να αποχωρεί από το Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας.

Μόλις οι συγκεντρωμένοι διέκριναν από απόσταση την κυρία Γιαννακοπούλου, άρχισαν να τη γιουχάρουν και να φωνάζουν: «Κατάντια, κατάντια, το ψήφισες, ρε Νάντια», «Σήμερα η Νάντια βλέπει το χορό, ένα χρόνο τώρα ληστεύει το λαό», «Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο και χρεοκοπία, Νάντια, δεν θα βρεις ποτέ σου ησυχία». Παρότι στο σημείο η Αστυνομία ήταν σχεδόν απούσα, οι «Αγανακτισμένοι» δεν κινήθηκαν απειλητικά προς την «πράσινη» βουλευτή -που πλέον αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους Μεσσήνιους- και τον συνοδό της. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιοι «θερμόαιμοι», οι οποίοι εκτόξευσαν πλαστικά μπουκάλια νερού -δίχως ευτυχώς να βρουν τον στόχο τους- προς το μέρος της κυρίας Γιαννακοπούλου, η οποία με σκυμμένο το κεφάλι και βήμα ταχύ απομακρύνθηκε από το οργισμένο πλήθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξη που έδωσε προ ημερών σε life style περιοδικό (το «ΕΓΩ Weekly») ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης, σύζυγος της κυρίας Γιαννακοπούλου, υποστήριξε ότι «είναι πολύ περίεργη περίοδος αυτή για τη Νάντια. Βιώνει αυτό ακριβώς που πρόσφατα έλεγε κάποιος στην τηλεόραση, πως οι βουλευτές είναι στα όρια της κατάθλιψης. Και η σύζυγός μου περνάει κατάθλιψη με αυτήν την κατάσταση». Οι «Αγανακτισμένοι» της Καλαμάτας δήλωσαν πάντως πως θα... στρατοπεδεύουν στην είσοδο του Αμφιθεάτρου μέχρι να ολοκληρωθεί το Φεστιβάλ (σ.σ.: 21 Ιουλίου), ενέργεια που αναμένεται να κρατήσει σε απόσταση από τις εκδηλώσεις... άλλα πολιτικά πρόσωπα.


Κώστας Καντούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου