Σάββατο 6 Αυγούστου 2011


Κ. Μαργέλης
«Λουδοβίκος» ο Π. Τατούλης
«Λουδοβίκο» της Περιφέρειας ονόμασε χθες τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, απαντώντας στα όσα ο κ. Τατούλης ανέφερε προχθές στη συνέντευξή του από την Καλαμάτα σχετικά με το θέμα των φυλακών, υπονοώντας ότι αυτοί που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το ζήτημα, θέλουν να γίνουν Δήμαρχοι ή βουλευτές και ότι είναι «κουτσομπόλες».Ο κ. Μαργέλης ασκώντας έντονη κριτική και απαντώντας στις δηλώσεις του περιφερειάρχη είπε ότι στη Μεσσηνία δεν υπάρχουν κουτσομπόλες, αλλά άνθρωποι που παλεύουν και αντίθετα υπάρχει Αρκαδικό λόμπι που εμποδίζει να γίνουν πράγματα στη Μεσσηνία.Μάλιστα, έκανε αναφορά και στον πρώην αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη, λέγοντας ότι ο κ. Τατούλης τον λοιδόρησε και τον εξανάγκασε να παραιτηθεί, τη στιγμή που αυτός τον εξέλεξε περιφερειάρχη.
Αρκαδικό λόμπιΞεκινώντας τη συνέντευξη ο κ, Μαργέλης είπε ότι Δικηγορικός Σύλλογος με ευπρέπεια και κοσμιότητα, συμπληρώνοντας ότι οι συμπεριφορές αυτές είναι άγνωστες σε μερικούς, αλλά και με σοβαρή επιχειρηματολογία υποστηρίζει το αυτονόητο, ότι οι φυλακές που θα γίνουν για την εξυπηρέτηση του Εφετείου Καλαμάτας, πρέπει να γίνουν στα διοικητικά όρια του Εφετείου Καλαμάτας.«Είναι παράλογο, οι φυλακές του Εφετείου Καλαμάτας, να γίνουν στην Αρκαδία, στα όρια άλλου Εφετείου. Οι φυλακές στην Τρίπολη ανήκουν στα διοικητικά όρια του Εφετείου Ναυπλίου. Στο Ναύπλιο ως γνωστόν υπάρχουν ήδη δυο φυλακές και σε απόσταση μισής ώρας από την Τρίπολη. Μίλησα και θα μιλάω συνέχεια για Αρκαδικό λόμπι, που εμποδίζει να γίνουν πράγματα στη Μεσσηνία. Αυτό είναι μια γενικότερη πεποίθησή μου, ότι δηλαδή η Μεσσηνία παρά τα σοβαρά πλεονεκτήματά της, ήταν διαχρονικά ένας αδικημένος νομός σε σχέση με την Αρκαδία. Θυμίζω, ότι για πολλά χρόνια η Ελλάδα σταματούσε στην Τρίπολη. Αλλά και στο θέμα των φυλακών το Αρκαδικό λόμπι ξαναχτύπησε, όπως αυτό προκύπτει από τη σύνθεση της επιτροπής, που όρισε ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης. Η επιτροπή διαβούλευσης για το θέμα των φυλακών είναι μονομερής, συμμετέχουν οκτώ μέλη από την Αρκαδία και πέντε από τη Μεσσηνία. Η Μεσσηνία ζητούσε ισομέρεια και ισοτιμία. Για τη σύνθεση της επιτροπής κάναμε κριτική και αμφισβητήσαμε τις επιλογές του κ. Τατούλη, γεγονός που όπως φαίνεται δεν του άρεσε καθόλου. Ο Περιφερειάρχης απέδειξε ότι δεν θέλει και δεν ανέχεται αντίθετες φωνές και έχει επιλέξει να λειτουργεί ως Λουδοβίκος της περιφέρειας. Θυμίζω τη ρήση του «L'Ιtat, c'est moi» (Το κράτος είμαι εγώ)» , τόνισε ο κ. Μαργέλης, απαντώντας στην προχθεσινή επισήμανση του περιφερειάρχη πως η επιτροπή είναι ετεροβαρής υπέρ της Μεσσηνίας.
«Λουδοβίκος»Εξηγώντας ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, είπε σε ότι αφορά τη σύνθεση της επιτροπής, πως είναι άξιο απορίας για ποιο λόγο συμμετέχουν Μητροπολίτες και πρόσθεσε:«Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ισχυρός, έχει άλλες αρμοδιότητες, άλλες εξουσίες, ενδεχομένως να συμπαρασταθεί στους κρατουμένους, αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι γνώσεις έχει η Εκκλησία να γνωμοδοτήσει για το που θα γίνουν οι φυλακές. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο συμμετέχουν δύο Μητροπολίτες από την Αρκαδία και ένας μόνο από τη Μεσσηνία. Θυμίζω ότι η Μεσσηνία έχει τρεις Μητροπολίτες. Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο συμμετέχουν δύο Δήμαρχοι από την Αρκαδία (Τρίπολης – Μεγαλόπολης) και ένας από τη Μεσσηνία (Καλαμάτας). Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι από την αρμόδια αυτή επιτροπή απουσιάζουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, όπως ο πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Εφετών, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Μεσσηνίας και Αρκαδίας και τα Επιμελητήρια».Ακολούθως, ο κ. Μαργέλης ευχαρίστησε τους βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτη Κουβέλη και Νίκο Τσούκαλη, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στηρίζοντας το Μεσσηνιακό αίτημα, καθώς και τον εκπρόσωπο του κόμματος στη Μεσσηνία Μπάμπη Βακαλόπουλο που προώθησε το θέμα.Καταλήγοντας είπε:«Έτσι, ο Περιφερειάρχης λειτουργώντας ως Λουδοβίκος της Περιφέρειας, αφού πρώτα απαξίωσε, υποτίμησε, λοιδόρησε και οδήγησε σε παραίτηση τον άξιο και έντιμο αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη, ο οποίος ουσιαστικά τον έκανε περιφερειάρχη, προσπάθησε με αγοραίο λόγο και με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς να απαξιώσει και να υποβαθμίσει τον αγώνα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, λέγοντας προφανώς επειδή αμφισβήτησα τις επιλογές του, ότι κινούμαι δυναμικά για το θέμα, διότι δήθεν ενδιαφέρομαι για βουλευτής ή Δήμαρχος. Ενδιαφέρομαι αποκλειστικά και μόνο για τους δικηγόρους της Καλαμάτας, για την ενίσχυση του Εφετείου Καλαμάτας και διατηρώ αναφαίρετο το δικαίωμά μου ως Μεσσήνιος να ενδιαφέρομαι για το καλό της Μεσσηνίας. Θέλω να πω στον κ. Τατούλη – κι εγώ μιλώ συγκκεριμένα και όχι με υπονοούμενα- ότι στη Μεσσηνία δεν υπάρχουν «κουτσομπόλες», αλλά άνθρωποι που έχουν μάθει να παλεύουν και να αγωνίζονται με καθαρούς όρους, με ευπρέπεια και με εντιμότητα για τα δίκαια αιτήματα του τόπου τους. Περιμένω ακόμα τη φωνή του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, να ενωθεί με τις φωνές όλων των φορέων της Μεσσηνίας για το αίτημα ίδρυσης φυλακών στα όρια της Μεσσηνίας».Ερωτώμενος λίγο αργότερα ο κ. Αλευράς για το τι άποψη έχει ο ίδιος για το θέμα είπε ότι για το θέμα έχει απαντήσει ο περιφερειάρχης και ότι θα στηριχθούν οι προτάσεις του κ. Τατούλη προεκλογικά.
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου