Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Εωράκαμεν τους Αλβανούς ληστάς παρά το Κορυφάσιον δήμου Πύλου-Νέστορος

Εωράκαμεν τους Αλβανούς ληστάς παρά το Κορυφάσιον δήμου Πύλου-Νέστορος
Λαέρτης ο Πύλιος
Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί.
Διαβάζοντας την Ελληνική λαογραφική σάτιρα, με εντυπωσίασε η αναφορά που υπέβαλε, στις 7 Απριλίου 1923, ο Ιωάννης Πετράκης [1], υπαστυνόμος που υπηρετούσε στο Κιλκίς, πληροφορήθηκα ότι πραγματοποιήθηκε ληστεία στο Κορυφάσιο την Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011. Οι δράστες ήσαν μάλλον τρεις Αλβανοί, εισέβαλαν στο σπίτι του 45χρονου Χρήστου Πετρόπουλου γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, σπάζοντας με την πλάτη την πόρτα. Ο ένας κράταγε πιστόλι και ο άλλος έναν κάβουρα και κατσαβίδι. Δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι ληστές δεν δίστασαν να τους χτυπήσουν στο κεφάλι με τον κάβουρα και τα χέρια τους - ενώ από τις 3.30, περίπου που μπήκαν στο σπίτι μέχρι τις 4.30 που έφυγαν, δεν σταμάτησαν να τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν. Ακόμα κι όταν τους έδωσαν τα 7.000 ευρώ και τα χρυσαφικά που είχαν στο σπίτι, δεν σταμάτησαν να ζητάνε περισσότερα. Όταν πέρασε η μαρτυρική μία ώρα, οι δράστες πήραν τα κλειδιά του αμαξιού της κόρης του ζευγαριού και διέφυγαν [2].
Αν υπηρετούσε σήμερα ο Ιωάννης Πετράκης ως υπαστυνόμος στη Πύλο, θα ανέφερε προς τους ανωτέρους του:
"Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά το Κορυφάσιον δήμου Πύλου-Νέστορος εωράκαμεν τους Αλβανούς ληστάς. Κράζων δε "σταθήτε ρε πού@@@δεςς, γ@@ώ το σταυρό σας" και απαντησάντων "Κλάστε μας τα αρ@@δια", απέδρασαν εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο στη περιοχή της Τσακώνος».
Νομίζω ότι πέραν της λαογραφικής και σατιρικής διάστασης που διαθέτει το κείμενο, παρουσιάζει την εγκατάλειψη της τοπικής δημοτικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι της περιοχής ζουν σε καθεστώς τρόμου, παρά τις οργανωμένες προσπάθειες των κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν με επισκέψεις τους στο δήμαρχο και απαίτησαν να ενεργήσει και να δράσει με συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα των κλοπών και των ληστειών. Ο τοπικός «άρχοντας» αντί να πιέσει την κεντρική εξουσία για να λάβει μέτρα και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ανεπαρκής αστυνόμευσης του δήμου [3], διαβαίνει από πανηγύρι σε πανηγύρι για να ικανοποιήσει το ναρκισσιστικό του προφίλ [4]. Μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε το ζευγάρι στο Κορυφάσιο, το ΔΣ του δήμου ευαισθητοποιήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας [5] για να δικαιολογήσει την αδράνεια και την στάση του πανηγυριώτη «άρχοντα». Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, αν καταλάβουν οι δημότες ότι τους κοροϊδεύεται και ξεσηκωθούν, ξέρεται τι σας περιμένει.
Πηγές
[1]. www.athriskos.gr/modules 21 Ιουλ. 2011 gerogriniaris.blogspot.com Εωράκαμαν τους ληστάς! 29 Απρ. 2011 Ο Γιάννης Πετράκης είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι αυτός που συνέλαβε τον λήσταρχο Γιανκούλα όταν απήγαγε τον Παπαλάμπρο και ενδεχομένως να βγήκε και το δημοτικό Παπαλάμπραινα.
[2] Ν.Κ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 23/08/2011: Λήστεψαν βενζινοπώλη στο Κορυφάσιο χτυπώντας τον με κάβουρα Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011
[3] www.epikaira.gr/epikairo Δυόμισι χιλιάδες αστυνομικοί σε ρόλο «Φιλιππινέζας» 27 Απρ. 2011: Tην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού εμφανίζουν εδώ και ενάμιση χρόνο τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα. Η συγκέντρωση 2.500 αστυνομικών στις δύο υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας Επωνύμων έχει επιφέρει την αποψίλωση των τμημάτων, ενώ οι ένστολοι αναλαμβάνουν ρόλο... Φιλιππινέζας, κάνοντας μέχρι και θελήματα στους επώνυμους που έχουν κληθεί να φυλάνε.
www troktiko-orestis.blogspot.com/.../blog-post... 20 Δεκ. 2010 Πόσοι αστυνομικοί φυλάνε εκδότες,δημοσιογράφους και πολιτικούς; όλη η λίστα!
Θεόδωρος Αγγελόπουλος: εχει 3 αστυνομικους
Δημητρης Ρίζος: έχει 2 αστυνομικους
Θέμος Αναστασιάδης: έχει 2 αστυνομικους
Ντόρα Μπακογιάννη: έχει 8 αστυνομικους
Γιάννης Πρετεντέρης: έχει 2 αστυνομικους
Γιάννα Αγγελοπούλου: έχει 5 Αστυνομικους
Μίνωας Κυριακού: έχει 5 Αστυνομικους
Γιώργος Τράγκας: έχει 4 αστυνομικους
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος: έχει 2 αστυνομικους
Παναγιώτης Φασούλας: έχει 2 αστυνομικούς
Νίκος Χατζηνικολαου: έχει 6 αστυνομικους
Μάνος Παπαγιάννης: έχει 4 αστυνομικους
Γιωργος Καρατζαφερης: έχει 20 αστυνομικους και 2 συνοδευτικά αυτοκινητα τζίπ
Κωνσταντινος Μητσοτάκης: έχει 3 αστυνομικους (και 1 συνταξιούχο αστυνομικό)
Μιχαλης Χρυσοχοϊδης: έχει 60 αστυνομικους (όσο δηλαδη 4 αστυνομικά τμήματα).
Γιώργος Λιάγκας: έχει 1 αστυνομικό (τι φοβάται; μην φάει κανένα τηγάνι στο κεφάλι απο την Φαίη Σκορδά σε τσακωμό τους;)
[4] Τα Κανόνια του Ναυαρίνου Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011 Η απληστία και η λατρεία για την καρέκλα γίνεται νόμος στο δήμο Πύλου -Νέστορα
[5] Τα Κανόνια του Ναυαρίνου ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του Δ.Σ του Δήμου Πύλου – Νέστορος ! Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 16:49 Δήμος Πύλου – Νέστορος προς ΕΛ.ΑΣ …Δεν πάει άλλο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου