Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το «Ταμείο Μολυβιάτη»


Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το «Ταμείο Μολυβιάτη»
Θα προσφύγει η Περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε ο Π. Τατούλης
Πλήρη λογαριασμό για τα χρήματα από το «Ταμείο Μολυβιάτη» θα ζητήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε χθες κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για ανεπάρκεια της χώρας, τονίζοντας ότι ποτέ κανείς δεν έδωσε λογαριασμό για αυτό το Ταμείο, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι θα ζητηθούν πλήρη στοιχεία για το τι αναλογούσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και γιατί δε δόθηκε.
«Θέλουμε πλήρεις εξηγήσεις, αλλιώς θα προσφύγουμε σε όλα τα δικαστήρια, είτε εθνικά είτε ευρωπαϊκά», σχολίασε.

«Ταμείο Μολυβιάτη»
Στην αρχή της συνεδρίασης ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γόντικας ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα η τραγική κατάσταση της χώρας, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε μετά από ψηφοφορία.
Σε θέμα που συζητήθηκε για χρηματοδότηση έργου στη Λακωνία, τέθηκε το ζήτημα των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί από ιδιώτες στο «Ταμείο Μολυβιάτη» για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών και τα οποία έχουν εξαφανισθεί.
Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για ανεπάρκεια της χώρας, τονίζοντας ότι ποτέ κανείς δεν έδωσε λογαριασμό για αυτό το Ταμείο: «Κακώς ονομάσθηκε “Ταμείο Μολυβιάτη”, διότι ο κ. Μολυβιάτης δεν ανταποκρίθηκε ούτε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του. Τέσσερα χρόνια μετά τη συγκρότησή του Ταμείου δεν έχει δοθεί κανείς απολογισμός. Είναι το κακό παράδειγμα στον τρόπο λειτουργίας».
Ο ίδιος είπε ότι θα ζητηθεί να δοθεί πλήρης λογαριασμός και να δει η Περιφέρεια όλα τα οικονομικά στοιχεία, τι αναλογούσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και γιατί αυτά δε δόθηκαν.
«Θέλουμε πλήρεις εξηγήσεις, αλλιώς θα προσφύγουμε σε όλα τα δικαστήρια, είτε εθνικά είτε ευρωπαϊκά, απαιτώντας να μας δοθούν οι εξηγήσεις που επιβάλλονται», υποστήριξε.
Δημοπρατήριο
Στη συνεδρίαση είχε τεθεί προς συζήτηση και το θέμα του δημοπρατηρίου.
Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς αναφέρθηκε στη σημαντικότητά του, υπογραμμίζοντας ότι θα βοηθήσει να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών παραγωγού και καταναλωτή. Μάλιστα, είπε ότι η στρεβλή λειτουργία της αγοράς αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι ό,τι χειρότερο.
Όσο για τα κύρια χαρακτηριστικά που επιθυμεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει το δημοπρατήριο, είναι:
-Η εγκατάστασή του κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να διευκολύνει τους βασικούς πελάτες, που είναι οι μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.
-Η συνεχής επένδυση στη βελτίωση των υποδομών, ώστε να διασφαλίζονται υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας των προϊόντων, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος μέσω σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων και εξοικονόμησης ενέργειας.
-Η επένδυση στη χρήση νέων τεχνολογιών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και τη μείωση του κόστους για τους παραγωγούς.
-Η επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρονται και συγκεκριμένα η καθετοποίησή τους, ώστε να δημιουργούνται μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας τόσο για τους παραγωγούς όσο και τους πελάτες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η συσκευασία και τυποποίηση των προϊόντων.
-Η συνεχής προβολή των προϊόντων με σύγχρονες μεθόδους Marketing και Branding των προϊόντων.
Σκοπός της Περιφέρειας είναι να αναθέσει την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Καθορισμός διαδικασιών και μεθοδολογίας σύστασης και ανάπτυξης του Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων με κύριο άξονα αναφοράς το καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου