Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011
Οι ευέλπιδες και οι απέλπιδες.
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
Οι ευέλπιδες και οι απέλπιδες.
Ο Κλεισθένης γράφει.
Προ ολίγων ημερών είχαμε δηλώσεις που υπονοούσαν ότι υπήρχε φόβος για στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σήμερα έπηξαν το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ με άρθρα ένθεν κακείθεν σχετικά με το περιστατικό στην σχολή ευελπίδων. Ένας τεταρτοετής της σχολής μαζί με κάποιους άλλους τραγούδησαν «χουντικό» τραγούδι. «Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι».
Η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και η προσπάθεια διόγκωσής τους απ’ τα γνωστά παπαγαλάκια δεν είναι τυχαία. Η προσπάθεια έγκειται στην τρομοκράτηση του λαού, με φόβητρο τον κίνδυνο επιβολής στρατιωτικής χούντας, από μέρος του στρατεύματος. Πρέπει τα μέτρα της ανθυποκυβέρνησης Πασοκδήμιου να περάσουν, αυτό είναι το «ζουμί» της όλης υπόθεσης. Πρέπει να αφεθεί ο Πασοκδήμιος να ολοκληρώσει το «εθνοσωτήριο» έργο του ΓΑΠ χωρίς διαμαρτυρίες, απεργίες και διαδηλώσεις.
Ποιος εχέφρων θα πιστέψει ότι ένας 22χρονος της ευελπίδων μαζί με μερικούς άλλους θα επιβάλουν στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα;
Επειδή αναφέρω πολλές φορές την λέξη χούντα που είναι συνυφασμένη με κακές αναμνήσεις απ’ το παρελθόν οφείλω να διευκρινίσω ότι χούντα δεν είναι μόνο η στρατιωτική αλλά υπάρχει και η πολιτική χούντα, αυτό που έχουμε σήμερα.
Όταν ένα καθεστώς στρατιωτικό ή μη αρνείται την διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών με γελοίες προφάσεις και συνεχίζει να κυβερνά χωρίς την θέληση των πολιτών πως ονομάζεται; Σαφώς χούντα.
Το κοινωνικο-πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα δεν είναι οπωσδήποτε ιδανικό, η φαυλοκρατία, η ατιμωρησία, η φτωχοποίηση, η οικονομική κατοχή και όσα άλλα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά συμβαίνουν προλείαναν το κλίμα για πολιτική εκτροπή.
Όταν ο συνωστισμός των πολιτών στα ακραία στρατόπεδα είναι γεγονός δεν προμηνύονται ευχάριστες εξελίξεις για την κοινωνία και το πολίτευμα. Όταν στο σύνταγμα, ο όχλος αλαλάζων ουρλιάζει «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» και όλοι χειροκροτούν και επιδοκιμάζουν το σύνθημα, τι μπορεί να περιμένουμε εκτός από εκτροπή;
Η κοινωνία έχει ανάγκη να εκφραστεί και όσο κάποιοι ντόπιοι ηγετίσκοι, δουλοπρεπώς υποτάσσονται στις διαταγές των τοκογλύφων και καθυστερούν τις ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, τόσο περισσότερα τα μαύρα σύννεφα μιας άλλης εκτροπής πυκνώνουν.
Όταν ο πολίτης βρίσκεται σε χαοτική και αντιδημοκρατική μέγγενη, τόσο ευκολότερα θα δεχτεί και θα υποστηρίξει μία άλλη εκτροπή, που είναι άγνωστο που θα μας οδηγήσει και ποιοι θα είναι οι πρωτεργάτες της.
Το σύστημα δεν φοβάται την επιβολή στρατιωτικής χούντας αλλά την ανεξέλεγκτη δράση των πολιτών εναντίον του συστήματος.
Η προσπάθεια να ταυτιστεί η δράση των πολιτών κατά του συστήματος με μια στρατιωτική χούντα θέλει να επαναφέρει οδυνηρές μνήμες και να ανακόψει την κινητοποίηση του λαού.
Οι εκλογές καθώς και η απαγκίστρωση του λαού απ’ τα ακραία κόμματα μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή έξοδο απ’ το πολιτικό αδιέξοδο και να βάλουν τα θεμέλια για την έξοδο απ’ την οικονομική κρίση.
Ο διορισμός κυβερνήσεων από μια βουλή που δεν ανταποκρίνεται στην θέληση του λαού σήμερα, όπου οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων έχουν αλλάξει και η εφαρμογή πολιτικών αντίθετων με την θέληση του λαού αποτελούν δημοκρατική εκτροπή και το αποτέλεσμα αυτής της εκτροπής είναι η σημερινή πολιτική χούντα.
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης μπορεί να επιφέρει άλλη εκτροπή με άγνωστες επιπτώσεις, όχι πάντως απ’ τον 22χρονο εύελπι.
Ας αφήσουν λοιπόν οι διοικούντες τα «κόλπα», να προχωρήσουμε σε εκλογές που θα διαλύσουν τις ελπίδες όσων οραματίζονται νέα εκτροπή, και να απαλλαχτούμε απ’ την σημερινή χούντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου