Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Μετά από ένα χρόνο, οι υποσχόμενοι «άθλοι» σας και τα «άθλια» πεπραγμένα σας, έκτισαν τα «θέμεθλα» …. τῆς παρ' ημῖν καθεστηκυίας στο δήμο Πύλου-Νέστο

Μετά από ένα χρόνο, οι υποσχόμενοι «άθλοι» σας και τα «άθλια» πεπραγμένα σας, έκτισαν τα «θέμεθλα» …. τῆς παρ' ημῖν καθεστηκυίας στο δήμο Πύλου-Νέστορα.
Λαέρτης ο Πύλιος
«Έργω κ’ ουκέτι μύθω» [1]. Αισχύλος ( 525-456 π.Χ)
Εισαγωγή: Πέρασε αρκετός χρόνος από τότε που ξεσκέπασα με συγκεκριμένα στοιχεία, τα ψέματα, την υποκρισία και τις αδυναμίες του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για το 2011. Πράγματι στις 08/06/2011 στο άρθρο μου «Ζω στο δήμο του Είπα… Ξείπα (Πύλου Νέστορος)» [2] έγραφα: «Δήμαρχε, για να πάρεις την ψήφο των συμπολιτών μας είπες: «η ανάπτυξη του δήμου θα βασιζόταν στο τρίπτυχο Γεωργία-τουρισμός- Πολιτισμός». Τώρα με το Τεχνικό Πρόγραμμα ξείπες……..Ακόμη στις 3 Ιουλ. 2011 στο άρθρο μου «Ο Προϋπολογισμός στο δήμο Νέστορος Πύλου έτους 2011 επιβεβαιώνει το «Είπα… Ξείπα»[3], τότε έγραφα: «οι δείκτες φανερώνουν ότι, δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, εξειδικευμένο σε άξονες και μέτρα που να βασίζεται στο τρίπτυχο Γεωργία-τουρισμός- Πολιτισμός, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του τόπου. Οι γεωργικές περιοχές-ζώνες βαίνουν στη υποβάθμιση…. Η υποβάθμιση παράγει σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες…. Είναι εντυπωσιακό να αγνοεί ο προϋπολογισμός την ύπαρξη των 70 χωριών από το χάρτη του δήμου, δεν λαμβάνουν ούτε ένα Ευρώ από ιδίους πόρους για κάποιο έργο. Πλήρη αναντιστοιχία προγράμματος του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» και του προϋπολογισμού. Αγρότες ζητήστε εξηγήσεις, άλλα σας έλεγαν προεκλογικά και άλλα καταγράφονται στο προϋπολογισμό. «Πολλοί μεγάλα επαγγέλλονται, μηδέ μικρά ποιήσαι δυνάμενοι».
Λέξεις κλειδιά: Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμός στο δήμο Πύλου Νέστορος, ανάπτυξη του δήμου, Γεωργία-Τουρισμός-Πολιτισμός, απολογισμός, αρνητικός βαθμός ανάπτυξης, δείκτες ελέγχου με αρνητικές αποδόσεις.
Από τότε, πέρασε γρήγορα ο χρόνος και έφτασε η ώρα του απολογισμού. Δυστυχώς για τους συνδημότες μου επιβεβαιώθηκα. Ο ετήσιος απολογισμός για το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους συμβούλους της πλειοψηφίας, είναι απογοητευτικός, με αρνητικές αποδόσεις σε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα, σε όλες τις γεωργικές και τουριστικές περιοχές-ζώνες, όπως το επιβεβαιώνουν: αφενός o αρνητικός βαθμός ανάπτυξης σε ολόκληρο το δήμο και αφετέρου οι δείκτες ελέγχου που φανερώνουν την ανικανότατα, την αναποτελεσματικότητα, την διαχειριστική δυσκαμψία του δημάρχου και της πλειοψηφίας, την μη προσαρμογή των εκροών στα κοινωνικά και αναπτυξιακά δεδομένα του δήμου, την μη προσαρμογή των δημοτικών αποφάσεων στο δημοτικό περιβάλλον, Της μη Ολοκλήρωσης του δημοτικού συστήματος, όπως μας
καθοδηγούν οι δείκτες: Της μη Ικανότητας διαχείρισης των δημοτικών εισροών, Της μη ικανότητας διασφάλισης των πόρων, Της μη ικανότητας αναδιανομής και δίκαιης κατανομής των πόρων και των βαρών, Της μη Ικανότητα άρθρωσης συμφερόντων, Της μη Ικανότητα άθροισης των συμφερόντων, Της μη συμβολικής ικανότητας. Της μη ικανότητας ρύθμισης, Της μη δεκτικής ικανότητας, Της μη αποτελεσματικότητας, Της μη Ευκαμψίας του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας, Της μη Προσαρμογής των εισροών του δημοτικού συστήματος, Της μη Προσαρμογής των εκροών του δημοτικού συστήματος, Της μη Ολοκλήρωσης του δημοτικού συστήματος [4].
Είναι φανερό ότι ο νεωστί, νεόρραντος, ο πολλά βαρύς και όχι, χαμηλόβαθμος υπάλληλος της ΔΕΗ, παραμύθιασε τους δημότες για να υφαρπάξει την ψήφο τους. Χωρίς στίγμα αιδούς, κανοναρχούσε «ότι η ανάπτυξη θα στηριχθεί στο τρίπτυχο γεωργία, πολιτισμός και τουρισμός … Οι πολίτες έχουν κουραστεί .. Η κρίση με τα αδιέξοδα της έχει κουράσει περισσότερο. Θέλουν να ακούν λίγα. Να μην υπόσχεσαι πολλά. Αλλά να μπορείς να κάνεις πολλά.΄Οσα ποιο πολλά μπορείς….» [5].
Όλοι οι δημότες γνωρίζουν ότι o Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, έλεγαν ότι κατέγραψαν το τρίπτυχο της ανάπτυξης, πριν από ένα χρόνο στον προϋπολογισμό [6] και στο τεχνικό πρόγραμμα [7]. Μάλιστα, ο χαμηλόβαθμος υπάλληλος της ΔΕΗ, μέσα από τα «στημένα» δελτία τύπου, έσκιζε τα ιμάτια του, λέγοντας ότι: την ανάπτυξη την βασίζουμε στο τρίπτυχο γεωργία, πολιτισμός και τουρισμός, και την καταγράψαμε στο προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα [8] που κατήρτισε και ψήφησε ο συνδυασμός του «Δύναμη Ελπίδας», για να εξέλθουμε από τον «φαύλο κύκλο»... Είναι φανερό ότι ένα χρόνο μετά, η ανάπτυξη που θα βασιζόταν στο τρίπτυχο γεωργία, πολιτισμός και τουρισμός, ξεχάστηκε γιατί απλώς δεν υπήρχε, αποδείχτηκε ότι, ο κομματάρχης της πολιτευόμενης οικογένειας εκ Κυπαρισσίας, υποστηριχτής της Ντόρας Μπακογιάννη και επιβαλλόμενος στον αρχηγό της ΝΔ, για δήμαρχο, από τον ιδιοκτήτη της ΠΟΤΑ [9], απεδείχθη κάλπικος και αναληθής γιατί οι φαυλεπίφαυλοι, όπως υποσχέθηκαν ότι θα μας εξέλθουν... Για να μας εισέλθουν, καταφανώς, χωρίς καμιά αμφιβολία, μετά από ένα χρόνο, με τα αποτελέσματα που όλοι σήμερα γνωρίζουμε ότι, a priori:
- Ο δήμαρχος [10], οι αντιδήμαρχοι και οι σύμβουλοι του, χαίρονται ναρκισσιστικά με τους παλαμακιστές (αυτοί που χτυπάμε παλαμάκια) και με τους παλαμακιζόμενους (αυτοί που τους χτυπάνε παλαμάκια) γιατί αμείβονται και απολαμβάνουν όλα τα προνόμια [11] που τους παρέχει το βρώμικο πολιτικό σύστημα και οι λοιποί αγιογδύτες.
Ακόμη όλοι σήμερα γνωρίζουμε ότι, a posteriori:
-O Δήμος δεν παρέχει πια καμία ασπίδα προστασίας στους πολίτες του και ο σχεδιασμός της ανάπτυξης έχει θεσπιστεί σε κενό πολιτικού διαλόγου με τις προτάσεις της «κλειστής κρατικοδίαιτης κομματοπαρέας», κύριε Σαμαρά, σε ρωτάω: με τους «πενητοκομπλεξικοσκαντζόχοιρους» και τις πανηγυριώτικες «δουλικοτσιφτελοκουνίστρες», θα κάνεις την επανεκκίνηση της οικονομίας; να τους χαίρεσαι!!!.
- Διατηρείται ακόμη ένα ισχυρό δίχτυ αδιαφάνειας και κενό αξιοπιστίας, όταν πια η αλλαγή μιας λάμπας είναι πολυτέλεια και είναι διάχυτη η ανικανότητα εξασφάλισης «θεμελιωδών» δικαιωμάτων.
- Η ανεργία κάθε μέρα μεγαλώνει και η νεολαία χωρίς δουλειά και όνειρα αισθάνεται προδομένη, οι δημότες έγιναν φτωχότεροι, οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι ψάχνουν τους πελάτες με τα κιάλια, οι δε αγρότες πουλούν το λάδι σε τιμές ξευτίλας και αργοπεθάνουν.
-Τα χωριά ερημώνουν το ένα μετά το άλλο… η ερημοποίηση φανερώνει την αναπτυξιακή πολιτική του δήμου….τρομάρα μας!!
- Η εγκληματικότητα εξαπλώνεται στο δήμο με ρυθμό επιδημητικής πανούκλας [12].
- Οι αγροτικοί δρόμοι που δεν συντηρήθηκαν έγιναν αδιάβατοι με πολλές λακκούβες, λόγο των δυνατών βροχών……. δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την βιώσιμη γεωργική ανάπτυξη, που είναι πολιτισμός!!
-Η βρώμα και τα απόνερα από τους νεροχύτες κυριαρχούν στις γειτονιές και στα χωριά………. βοηθούν το πολιτισμό και τον τουρισμό!!
- Οι βρώμικες και ασυντήρητες δεξαμενές νερού σε όλα τα χωριά του δήμου, κρύβουν το τύφο και την δυσεντερία.
-Οι αβοήθητοι, αλλά και χωρίς την στοιχειώδη κοινωνική φροντίδα, γέροντες και γερόντισσες σε όλα τα χωριά, περιμένουν το θάνατο, κοιτάζοντας με πίκρα και παράπονο τους ανάλγητους τοπικούς «άρχοντες» που δεν κάνουν τα αυτονόητα για να τους βοηθήσουν………η αναλγησία φανερώνει την πολιτιστική πολιτική του δήμου!!!
- η Δημοτική αρχή συντηρεί, τη διαιώνιση των χειρότερων πελατειακών πρακτικών, «όρα» το θερμοκήπιο στη πλατεία των τριών Ναυάρχων στη Πύλο.
- Η διαβούλευση με την κοινωνία είναι στα σπάργανα, δίχως τον θεσμό του Συνηγόρου του Δημότη και το μόνο αποτέλεσμα είναι η αμοιβαία δυσπιστία, δεν υπάρχει καμιά αναφορά για ενεργειακή αυτονομία δημοτικών κτιρίων, η ατζέντα των επιτροπών καθορίζεται από τον Δήμαρχο και αναπόφευκτα δεν ευνοούνται τα «ενοχλητικά» αιτήματα και η καινοτομία, οι ευκαιριακοί τακτικισμοί και η μετάλλαξη της δημοτικής παράταξης σε θέματα θέσεων είναι πια σε ημερήσια διάταξη……..
-Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία είναι ανίκανοι να κάνουν τα αυτονόητα, όπως στη πληροφόρηση- ενημέρωση μέσα από την επίσημη ηλεκτρονική ιστοσελίδα του δήμου. Πράγματι στο Google ο πολίτης που θέλει να ενημερωθεί επίσημα από την δημοτική αρχή , βρίσκει δύο σελίδες, η πρώτη http://www.pylos.gr/ που πρόκειται για ένα φτωχό και κουτσουρεμένο από δημοτικές ενημερώσεις –πληροφορίες site και η δεύτερη http://www.dimos-pylou-nestoros.gr/ ένα site όχι ουσιαστικά του Δήμου αλλά με σχόλια για όλη τη Μεσσηνία. Μπάχαλο!! Τι τα θέλουν τα site αν δεν ξέρουν να το επικαιροποιούν; η όλη κατάσταση είναι ξευτίλα!!
Επομένως: Δημότες βαναύσως φορολογούμενοι, μετά από ένα χρόνο αρνητικής διακυβέρνησης στο δήμο, πάρτε θέση, γιατί αφήνετε και σας …παραμυθιάζουν; Ρωτήστε τους γιατί δεν πραγματοποιούν αυτά που σας υποσχέθηκαν; Αν σας απαντήσουν ότι δεν έχουν χρήματα λόγο του ότι υπάρχει οικονομική κρίση, τότε ξαναρωτήστε τους: Αν δεν έχετε χρήματα να διαθέσετε για τον απροστάτευτο
δημότη, τότε γιατί κάνετε άσκοπα ταξίδια χορεύοντας στο εξωτερικό «σκυλοζεϊμπέκικα»; [13], γιατί σπαταλήσατε 30.0000€ για το κόψιμο και το ράντισμα του πλάτανου και τις «τούβλινες» ζαρντινιέρες στη πλατεία της Πύλου, και τα δενδρύλλια στη Κορώνη και Χώρα; [14], αλλά πάνω από όλα, γιατί δεν μειώσατε τις μηνιαίες απολαβές σας και τα προνόμια σας, που κοστίζουν στο δήμο περίπου 80000€ το μήνα; [15], γιατί δεν μειώνεται τα περιττά μικροέξοδα όπως, με την κατασπατάληση των 12000€ για συρμάτινα χριστουγεννιάτικα δένδρα; και για την χρέωση με 15€ για κάθε πλύσιμο του δημοτικού αυτοκίνητου; (έχει τόσους εργαζόμενους, που θα μπορούσαν να το πλύνουν αν όχι και ο ίδιος ο δήμαρχος, όπως κάνουν όλοι οι δημότες).
Επίλογος: Μετά από ένα χρόνο «τα κομματικά κοπίδια, τα αναρριχητικά παράσιτα που φυτρώνουν στην κοπριά των κομματικών μαντριών, οι ψωραλέοι πένητες με τα αστραφτερά κουστούμια της εξουσίας, οι άεργοι τεμπέληδες, οι διεκπεραιωτές υπαλληλίσκοι, οι ανεπαρκείς αγύρτες, οι δημιουργοί του δύσμορφου προσώπου της αλαζονικής εξουσίας, οι ντυμένοι με το τριμμένο, λερωμένο, λασπωμένο ρούχο του αυταρχισμού, της ασυδοσίας, που «υπερτιμολογούν» με υπερπολλαπλάσιες τιμές τις προμήθειες και τις αναπλάσεις χωρίς ουσία, για να εξυπηρετήσουν το “ίδιον όφελος” και τους “ημετέρους”, τα κρατικοδίαιτα «Λαμόγια» που την απάτη και την απιστία, την θεωρούν σύμφωνα με τους «Συμποσιάζοντες» Φραπεδιστές, ελληνάρες… Μαγκιά…!! και ότι την πραγματοποιούν οι ωραίοι και οι έξυπνοι τυπάρες…Που καταφέρνουν να λαμογιάζουν … Χωρίς να τους πιάνουν…!! Κι άμα τους πιάσουν…Φταίει η «κ(ε)νωνία η ψεύτρα»..Η «Κακούργα κ(ε)νωνία»[16], οι νάρκισσοι «τζουμπέδες» και οι σύγχρονοι «μαγκουροφόροι», οι νέοι διορισμένοι κομματοπολιτικάντηδες, οι υπηρέτες της κυβίστησης με διπλή πιρουέτα, που χρησιμοποιούν όλες τις καλπουζανιές και όλα τα κόλπα της κάλπικης διαχείρισης της εξουσίας, προς ίδια ναρκισσιστική προβολή και προσωπικό συμφέρον», σας υποσχέθηκαν, όλοι αυτοί της δημοτικής πλειοψηφίας ¨«Δύναμη ελπίδας», «Έργω κ’ ουκέτι μύθω», και αντί αυτού δημιούργησαν τον ομφάλιο λώρο, των υποσχόμενων «Άθλων» και των «Αθλίων» πεπραγμένων τα οποία έκτισαν τα «θέμεθλα» [17] …… τῆς παρ' ημῖν καθεστηκυίας στο δήμο Πύλου-Νέστορος [18].
ΥΓ1: Συνδημότες μου, θα επιστρέψω με την αναλυτική ανασκόπηση για τα πεπραγμένα του δήμου, όταν οι τοπικοί «Άρχοντες» θα δώσουν τον ετήσιο απολογισμό-λογαριασμό. Επιμένω για το καλό του δήμου μας, συνδημότες πάρτε θέση, οι «δημοκομματοαρχολιπαροσπουδαρχίδηδες» το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία για να καλύψουν της αδυναμίες τους μέσα από την αυτοπροβολή τους και τα «μπικιγκίνια» για να επιβιώσουν.
ΥΓ2: Κύριοι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, η περίοδο χάριτος τελείωσε, ήλθε η ώρα να πράξετε το καθήκον σας, «Ανερρίφθω κύβος» και πείτε στο δημότη « ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου»[18]. Αν δε πράξετε το καθήκον σας και ακολουθήσετε με «Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη» [19], βάλτε το καλά στο μυαλό σας, ότι τα πλαστά λόγια είναι η αισχρότερη αρρώστια, οι δημότες θα σας πάρουν χαμπάρι και τότε ο διασυρμός σας θα είναι η πραγματικότητα.
Πηγές:
[1] www.gnomikologikon.gr μτφρ: “με έργα και όχι με λόγια”. Αισχύλος
[2] Τα κανόνια του Ναυαρίνου-http://karmirisgeorgios.blogspot.com /www.gargalianoi.com «Ζω στο δήμο του Είπα… Ξείπα» Λαέρτης ο Πύλιος 08/06/2011 [3] www.arxaiaithomi.gr/?p=42707 Ο Προϋπολογισμός στο δήμο Νέστορος Πύλου έτους 2011 επιβεβαιώνει το «Είπα… Ξείπα» Λαέρτης ο Πύλιος 3 Ιουλ. 2011
[4] DAI SISTEMI AL PENSERO SISTEMISTIKCO di Piero Mella σελ: 236-237 και ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ του Πανταζή Τερλεξή σελ:133-181. [5] www.tharrosnews.gr/index.php?.. . 26 Σεπτ. 2010 www.dimitriskafantaris.gr / ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ [6] www.pylos.gr/ Σχέδιο Προϋπολογισμού 2011 [7] www.pylos.gr/ Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος [8] www.pylos.gr [9] http://newsmessinia.blogspot.com/#ixzz0z2sW70li Γράφει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ /Ντορικός υποψήφιος στη γενέτειρα του Σαμαρά! 9 -9-2010. [10] ] www.arxaiaithomi.gr Τα κανόνια του Ναυαρίνου-http://karmirisgeorgios.blogspot.com/ Η δημοτική ανικανότητα, Λαέρτης ο Πύλιος13 Σεπτεμβρίου 2011 [11] www.arxaiaithomi.gr/?p=49973 Τα κανόνια του Ναυαρίνου Τα προνόμια και οι απολαβές των «αρχόντων» του δήμου Πύλου ... Λαέρτης ο Πύλιος 17-10-2011 [12] www.arxaiaithomi.gr/?p=53320 Τα κανόνια του Ναυαρίνου/ Η εκληματικότητα έχει εξαπλωθεί σαν την «πανούκλα» σε όλο το…Λαέρτης ο Πύλιος 7 Δεκ. 2011
[13] www.arxaiaithomi.gr/?p=47160 Τα κανόνια του Ναυαρίνου http://karmirisgeorgios.blogspot.com / To Ζεϊμπέκικο του ζααμπίτ Δημάρχου Λαέρτης ο Πύλιος 5 Σεπτ. 2011 [14] www.arxaiaithomi.gr/?p=49973 Τα κανόνια του Ναυαρίνου Τα προνόμια και οι απολαβές των «αρχόντων» του δήμου Πύλου ... Λαέρτης ο Πύλιος 17-10-2011 [15] www.antibaro.gr/references Τα κατά Ζουράριν «Άθλια άθλα θέμεθλα» [16] www.arxaiaithomi.gr/?p=53169/ Τα κανόνια του Ναυαρίνου: Οι δημοκομματορωποπερπερήθρες και τα δημοκομματοκυντερολαμόγια χρέωσαν το δήμο με 30.000€. Λαέρτης ο Πύλιος 5 Δεκ. 2011
[17] παρ' ημῖν τῆς καθεστηκυίας= μας εγκαθίδρυσαν και καθόρισαν την ηγεμονία τους
[18] Τα κανόνια του Ναυαρίνου-http://karmirisgeorgios.blogspot.com / Η πάλη για την ιδεολογική ηγεμονία στο δήμο Πύλου–Νέστορα πραγματοποιείται στη «κοινωνία των πολιτών» Λαέρτης ο Πύλιος 25 Σεπτεμβρίου 2011
[19] «Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου» μεταφ: «κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο». . Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός
[20] «Βουλή και μύθοισι και ηπεροπηΐδι τέχνη»μεταφ: «με θέληση, με παραμύθια και με την τέχνη της εξαπάτησης» Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου