Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η κακοτεχνία και οι φθορές του οδοστρώματος στη Πύλο από την Αγροτική Τράπεζα έως την στροφή της πύλης του κάστρου

Η κακοτεχνία και οι φθορές του οδοστρώματος στη Πύλο από την Αγροτική Τράπεζα έως την στροφή της πύλης του κάστρου.
Λαέρτης ο Πύλιος
«Τ΄ αγγειά γινήκαν θυμιατά/ και τα σκατά λιβάνι
Οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι/ και οι κλέφτες καπετάνοι»[1]
Γεώργιος Σουρής
Εισαγωγή: Σε σχετικό μου άρθρο στις 6 Ιουνίου 2011 [2], έγραφα: «…….Νεοέλληνα δήμαρχε, άφησε το γκλάμουρ και το ναρκισσισμό σου στην άκρη και δες την παραπάνω φωτογραφία για να καταλάβεις πως κάνουν το καθήκον τους οι άξιοι δημόσιοι λειτουργοί που σέβονται τους πολίτες και τους τουρίστες που διασχίζουν τους καταστραμμένους δρόμους ……γιαυτό δε μπορώ να φανταστώ πόσος χρόνος θα χρειαστεί, για να αρχίσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης του πολυσυζητημένου κομματιού……». Εμείς φωνάζαμε για τα χάλια του δρόμου… και τα δημοτικά κοπίδια περίμεναν τα χρήματα, που τα είχαν εξασφαλίσει οι προηγούμενες δημαρχικές αρχές, για να επισκευάσουν το οδόστρωμα [3]. Το περασμένο φθινόπωρο ήλθαν τα χρήματα…..άρχισαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του οδοστρώματος, με το δήμαρχο να παρουσιάζει το έργο με το γνωστό ναρκισσιστικό τρόπο, όπερ το φωτογραφικό πουλάκι να τον αποθανατίζει δίπλα στα μηχανήματα οδοποιίας [4]. Από τότε μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο [5], το οδόστρωμα παρουσιάζει εγκληματικές κακοτεχνίες στο κομμάτι από την Αγροτική Τράπεζα έως την στροφή της πύλης του κάστρου……δεν είδα όμως τον δήμαρχο να βάζει την φάτσα του μπροστά στο φωτογραφικό φακό και να καταγγέλλει τους υπευθύνους των εγκληματικών κακοτεχνιών…… εξακολουθεί να παρουσιάζεται μέχρι και σήμερα, με τα πολλά «σούρτα- φέρτα» και να δηλώνει άγνοια, αλλά και να προβάλλει τη διγλωσσία επί του πρακτέου.
Τα προβλήματα του σώματος του εν λόγο οδοστρώματος, μπορούν να ταξινομηθούν σε τέσσερις κατηγορίες, συγκεκριμένα :
* Το ξεφλούδισμα του οδοστρώματος
* Οι ρωγμές ( μεταξύ οδοστρώματος–φρεατίων και πεζοδρομίου)
* Οι αυλακώσεις
* Τα μπαλώματα
Επομένως τα προβλήματα που αφανίζονται στο οδόστρωμα είναι συγχρόνως αιτίες και αποτέλεσμα, η εξέλιξή τους είναι ταχύτατη και οδηγούν το οδόστρωμα σε καταστροφή.
Για την αναλυτική περιγραφή, όλων των αναπτυσσόμενων προβλημάτων μαζί µε τα πιθανά αίτια που τα προκαλούν, χρειάζεται να καθοριστούν επακριβώς οι παράγοντες που προκάλεσαν τα προβλήματα στο οδόστρωμα.
Οι παράγοντες που προκαλούν τα προβλήματα και επηρεάζουν τη συμπεριφορά ή καλύτερα την απόδοση του ασφαλτοστρωμένου δρόμου είναι:
1. Η ποιότητα της κατασκευής
2. Η καταλληλότητα χρησιμοποιηθέντων υλικών
3. Η ορθότητα της µελέτης διαστασιολόγησης του οδοστρώματος.
Σύμφωνα με την παρ. 2.4 του αρ 24 της υπ’ αρ. 3046/304/1989 αποφάσεως του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε «η κατασκευή, ανακατασκευή οδοστρώματος ή επισκευή των πεζοδρομίων, παραλαμβάνεται από τον οικείο Ο.Τ.Α……. και εφόσον σε αυτά έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που ισχύουν για την κατασκευή ή επισκευή τους…….[6].
Η παράλειψη, των οργάνων της δημοτικής αρχής, κατά την εκτέλεση ή την παραλαβή έργων κατασκευής και ανακατασκευής και ο μη επιμελής έλεγχος όσον αφορά στην
τήρηση, από μέρους των εργολάβων, των προβλεπομένων εκ του νόμου ειδικών
τεχνικών προδιαγραφών ή προτύπων - η τήρηση των προδιαγραφών». Η δημοτική αρχή θα πρέπει να αποδώσει ευθύνες για την παράτυπη παραλαβή.
Βάση των παραπάνω, στο ασφαλτοστρωμένο δρόμο, από την Αγροτική τράπεζα έως την στροφή του κάστρου υπάρχουν, προβλήματα, αδικαιολόγητες ελλείψεις και κακοτεχνίες, ερωτάται ο δήμαρχος :
1. Γιατί o συγκεκριμένος ασφαλτοστρωμένος δρόμος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία παρουσιάζει τόσες ελλείψεις και κακοτεχνίες; Ποιες ρήτρες κατά του εργολάβου προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις; Ενεργοποιήθηκαν αυτές και αν όχι γιατί;
2. Γιατί παρελήφθησαν τα τμήματα αυτά από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου; Πότε και με ποιον τρόπο διενεργήθηκαν οι έλεγχοι καταλληλότητας καθώς και η συμμόρφωση του εργολάβου με τις προδιαγραφές;
3. Με ποιον τρόπο και πότε θα αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες;
4. Η παράλειψη των οργάνων και η ενέργεια σας «ποιώ την νήσσα» για τα προβλήματα και την ποιότητα του οδοστρώματος, επέφεραν περισσότερα κέρδη, ποιος τα καρπώθηκε;;;
Συμπέρασμα: Οι Έμποροι των ανθρωπίνων ελπίδων, οι τυμβωρύχοι, οι χασάπηδες, οι άεργοι, οι επαγγελματίες ανάλγητοι ανατόμοι, αυτοί που ξεσπλαχνίζουν ότι απέμεινε από το όνειρο, αυτοί που συνεχίζουν να κόβουν βαθιά χωρίς αναισθητικό, αυτοί που καταστρέφουν ότι απέμεινε, αυτοί που μας κοροϊδεύουν, αυτοί που μας λοιδορούν, αυτοί, που σοφά τους περιγράφει ο Γεώργιος Σουρής «Τ΄ αγγειά γινήκαν θυμιατά/ και τα σκατά λιβάνι /Οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι/ και οι κλέφτες καπετάνοι», αυτά τα δημοκομματικά κοπίδια που φανερώνουν, χωρίς καμία αμφιβολία, την ανικανότητά τους, για τη παράτυπη παραλαβή του οδοστρώματος στη Πύλο, από την Αγροτική Τράπεζα έως την στροφή της πύλης του κάστρου, το οποίο παρουσιάζει τις κακοτεχνίες και τις φθορές (δες το παραπάνω βίντεο).
ΥΓ: Κύριοι της αντιπολίτευσης, <Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν...> μεταφ «Ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς «τραγουδάμε»[«πέρα βρέχει»] , γιατί δεν καταγγέλλετε τις ανομίες και τις εγκληματικές πράξεις του δημάρχου; ποιος είναι ο ρόλος σας; Όλοι εμείς οι δημότες περιμένουμε τις δικές σας απαντήσεις και δράσεις, για να σας κρίνουμε, όπως κρίνουμε τα λόγια και τις πράξεις της συμπολίτευσης, σωστά και δίκαια. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!
Πηγές: [1] www.resaltomag.gr/.../viewtopic.php?t=50 /Οι διαχρονικοί στίχοι του ποιητή Γ ΣΟΥΡΉ [2] www.arxaiaithomi.gr/?p=41503 / dipanoskaltsis.blogspot.com/.../6-6-2011.h / karmirisgeorgios.blogspot.com/.../blog-po / www.gargalianoi.com/.../προς-τον- σημερι / Προς τον σημερινό δήμαρχο Πύλου- Νέστορος αλλά και στο…. Λαέρτης ο Πύλιος
[3] eureka.lib.teithe.gr:8080/bitstream/handle/10184/465/tas_tzio.pdf?... Προβολή ως HTML Οδόστρωµα ορίζεται το σύνολο των επαλλήλων στρώσεων που είναι τοποθετημένες πάνω από το φυσικό έδαφος για τη δημιουργία του δρόμου.
Το οδόστρωµα έχει σαν κύριο λόγο να διανέµει τις πιέσεις , ώστε, η καταπόνηση του
εδάφους θεμελίωσης να µην υπερβαίνει τα όρια. Ο σκοπός και η λειτουργία των στρώσεων ποικίλει, ανάλογα µε την ελαστικότητα του οδοστρώματος.
[4] http://pylosnews.blogspot.com/2011/10/blog-post_14.html Ασφαλτόστρωση Κεντρικής Εισόδου Πύλου -
[5] dipanoskaltsis.blogspot.com/2012/01/blog-post_268.html ΠΥΛΟΣ-Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ...
[6] www.synigoros.gr/pdfs/31_10_PORISMA_xrisi_pezodromiwn.pdf /Πόρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου