Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οδ. Βουδούρης: "Αυτό το ΠΑΣΟΚ δε με χωράει"

 Οδ. Βουδούρης: "Αυτό το ΠΑΣΟΚ δε με χωράει"


Με Βενιζέλο οι Δ. Κουσελάς και Ν. Γιαννακοπούλου





Την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου στηρίζουν αναφανδόν οι Δημ. Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ο ανεξάρτητος, πια, βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο «Θάρρος», έκοψε κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Πλέον, είναι σε αναζήτηση πολιτικής στέγης, ενώ όταν τον ρωτήσαμε τι προτίθεται να πράξει και προς τα πού θα στραφεί, στην κίνηση δηλαδή των Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη ή κάπου αλλού, δε θέλησε να απαντήσει.

Η πλήρης διάρρηξη των σχέσεων του κ. Βουδούρη με το ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για τη μετέπειτα πολιτική του πορεία, ενώ, από την άλλη, θα πρέπει να καλυφθεί το κενό που αφήνει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.





Δημ. Κουσελάς

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου τάχθηκε ο Δημ. Κουσελάς, λέγοντας πως ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του, και πως ο υποψήφιος νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα στέλεχος καταξιωμένο, όχι μόνο στη συνείδηση της ελληνικής κοινής γνώμης, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Επωμίστηκε ένα βαρύ φορτίο, της διαπραγμάτευσης της χώρας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI, υπό αντίξοες συνθήκες, και το έφερε σε πέρας με αποτελεσματικότητα.

Νάντια Γιαννακοπούλου

Υπέρ Βενιζέλου έχει ταχθεί προ καιρού και η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία επισήμανε ότι πλέον το μεγάλο ζητούμενο είναι η αντιστροφή της αρνητικής εικόνας και η κοινωνία να αρχίσει να εμπιστεύεται ξανά το ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε δε την άποψη ότι στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου βρίσκεται ένας ηγέτης με κύρος, ικανότητες, γνώσεις, αλλά και πολιτικό βάρος, που θα μπορέσει να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε ανάκαμψη και να συμφιλιώσει τις σχέσεις του με την κοινωνία, που έχουν διαρραγεί τα τελευταία δύο χρόνια.



Οδ. Βουδούρης

«Είναι σαφές ότι εμένα αυτό το ΠΑΣΟΚ δε με χωράει. Έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου και θεωρώ ότι η υπογραφή του δεύτερου μνημονίου είναι μια νεοφιλελεύθερη στροφή και κίνηση υποταγής στους δανειστές μας και, συνεπώς, δεν μπορώ να το ακολουθήσω. Δεν είμαι εγώ εκείνος που εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ, είναι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που εγκαταλείπει τον κόσμο που μέχρι σήμερα την έχει υποστηρίξει. Εγώ θέλω να είμαι συνεπής με αυτό τον κόσμο και προς τα εκεί θα προσανατολιστώ».

Με αυτή του τη δήλωση στο «Θάρρος», ο διαγραμμένος από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Μεσσηνίας, Οδυσσέας Βουδούρης, έκοψε κάθε σχέση με το κόμμα υπό τη σημαία του οποίου εκλέχθηκε.

Δεν μπόρεσε να μη σχολιάσει, με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, τα αποτελέσματα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, από την οποία προέκυψε ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ο κ. Βενιζέλος.

Σε γραπτή του δήλωση σημειώνει: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οδήγησε με το δεύτερο μνημόνιο αυτό το μεγάλο δημοκρατικό, προοδευτικό κίνημα σε μια πρωτοφανή δεξιά στροφή και σε μια ταπεινωτική υποταγή στους δανειστές της χώρας μας. Σήμερα διαπιστώνουμε με λύπη πως ακυρώνει και το δημοκρατικό χαρακτήρα αυτής της ιστορικής παράταξης. Η αδυναμία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να δρομολογήσει μια ουσιαστική διαδικασία διαδοχής, που να αντανακλά τις διαφορετικές απόψεις, θυμίζει άλλες εποχές και σηματοδοτεί το τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί αυτό το κόμμα.

Το γεγονός ότι μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κορυφαίο κομματικό και κυβερνητικό στέλεχος τις δυο τελευταίες δεκαετίες, σημαίνει, δυστυχώς, ότι καμία ελπίδα ανανέωσης και ανατροπής του πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την κρίση δεν μπορεί να προέλθει σήμερα από το ΠΑΣΟΚ.

Ως γνωστό, όμως, δεν υπάρχει “τέλος της ιστορίας”. Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος, οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη, όλοι αυτοί που πίστεψαν σε μια ριζική αλλαγή, μια ανατροπή του σαθρού πολιτικού συστήματος το 2009, θα βρουν το δρόμο να εκφραστούν και να βάλουν την Ελλάδα στην τροχιά της ελπίδας».



Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου