Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η κατάντια του κράτους σε όλο της το μεγαλείο

Η κατάντια του κράτους σε όλο της το μεγαλείο

Image«Παιχνίδια» του υπουργείου με την ΕΑΣ για ενεργοποιήσεις

Ενώ προχθές το υπουργείο έστειλε επίσημη ανακοίνωση που έλεγε ότι απαγορεύει στην ΕΑΣ Μεσσηνίας να κάνει ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Κανελλόπουλος, δήλωνε ότι έκλεισε «το σύστημα», χθες που βρεθήκαμε στα γραφεία της Ένωσης στην Καλαμάτα είδαμε κόσμο να υποβάλλει αιτήσεις για ενεργοποιήσεις!

Σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, το υπουργείο θα έστελνε ή θα στείλει δικά του συνεργεία για να κάνουν ενεργοποιήσεις δωρεάν για τους αγρότες, ενώ «έκλεισε» την πρόσβαση της ΕΑΣ στο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποιήσεων, επειδή ζητάει χρήματα από τους παραγωγούς για να κάνει ενεργοποιήσεις.

Από την άλλη, ο κ. Κοζομπόλης μάς είπε: «Συνεχίζουμε αυτή τη στιγμή κανονικά, εμείς παίρνουμε αιτήσεις από τον κόσμο».

Ένωση: «Εμείς συνεχίζουμε κανονικά»
Από την άλλη, χθες το μεσημέρι ο κ. Κοζομπόλης μάς είπε: «Συνεχίζουμε αυτή τη στιγμή κανονικά, εμείς παίρνουμε αιτήσεις από τον κόσμο. Βέβαια, το πρωί κατά τις 10.30, για μισή ώρα, είχε κλείσει το σύστημα, το οποίο ξανάνοιξε μετά. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό απ’ ό,τι έχει συμφωνηθεί και σε επίπεδο ΠΑΣΕΓΕΣ και πανελλαδικά. Παρέχουμε μια υπηρεσία στον παραγωγό χωρίς να τον υποχρεώνουμε. Δεν υποχρεώνουμε να σώσουμε κανέναν. Όποιος θέλει. Δηλαδή, υποστηρικτικά με την έννοια του τεχνικού συμβούλου. Αυτό κάνουμε και θα φανεί στο τέλος από τις πολλές λακκούβες που κρύβει η φετινή αίτηση ενιαίας ενίσχυσης, ιδιαίτερα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί με το Ε9. Εμείς προσπαθούμε να προστατέψουμε τον παραγωγό πέραν των υπολοίπων βεβαίως παροχών, που έχουν να κάνουν με τα χαρτιά, με την εξυπηρέτηση των φωτοτυπιών, με τις βεβαιώσεις που δίνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, φωτοαντίγραφα, μηχανήματα, ημερομίσθια που πληρώνουμε όλο το χρόνο εδώ πέρα για πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την ενεργοποίηση. Η ενεργοποίηση είναι 10 λεπτά και ο παραγωγός φεύγει. Μιλάμε για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου που διαθέτουμε εδώ. Θεωρώ ότι μπορεί να υπήρξε κάποια παρεξήγηση και πιστεύω το θέμα να τακτοποιηθεί. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά».

Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου