Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

"ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ

"ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ


Ψηφοδέλτιο Ν.Δ. Μεσσηνίας: "Εμφύλιος" Σαμαρικών και "αντισαμαρικών"...

18/04
Ένας κουμπάρος (Άγγελος Κωτσιόπουλος), ένας συγγενής (Παναγιώτης Κατσίβελας), δύο «κολλητοί» (Γιάννης Αδαμόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης), ένας «πρώην κολλητός» (Δημήτρης Σαμπαζιώτης), ένας «αντι-σαμαρικός» (Γιάννης Λαμπρόπουλος) και καμία γυναίκα είναι στο τελικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Μεσσηνίας.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ετοιμάζεται να δώσει «εξετάσεις» με ένα σαφώς … ετεροβαρές ψηφοδέλτιο, καθώς όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές στο τελικό ψηφοδέλτιο, πλην Λαμπρόπουλου και Σαμπαζιώτη, είναι «πολιτικοί σύγκορμοι» του.
Ζητούμενο είναι τι θα πράξουν τι επόμενες ώρες (όχι κατ’ ανάγκη συμμετέχοντες σε άλλα ψηφοδέλτια, αλλά κυρίως κατά πόσο θα συνεχίσουν να στηρίζουν «με πάθος» την Νέα Δημοκρατία στην Μεσσηνία) υποψήφιοι που, ενώ το επιθυμούσαν διακαώς, μένουν «εκτός νυμφώνος» της Νέας Δημοκρατίας…

«ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ» ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Όχι απλά όσοι γνωρίζουν καλά τα νεοδημοκρατικά μεσσηνιακά πράγματα της Μεσσηνίας, περιμένουν με ενδιαφέρον να … αντικρύσουν τις αντιδράσεις, μετά τον αποκλεισμό τους, πρωτίστως των Γιώργου Γιαννακόπουλου και Αντωνίας Μπούζα και, έπειτα, του Παύλου Ιωαννίδη. Οι δύο πρώτοι χαρακτηρίζονται «άνθρωποι του Σαμαρά» (τουλάχιστον μέχρι εχθές), που μάλιστα είχαν προβεί σε σχετικές προπαρασκευαστικές προεκλογικές κινήσεις – με την Αντωνία Μπούζα να έχει σχεδόν νοικιάσει και πολιτικό γραφείο- καθώς θεωρούσαν ο καθένας για τους δικούς του λόγους βεβαία την συμμετοχή του στο τελικό ψηφοδέλτιο.
Από την άλλη πλευρά, όχι και πάλι μόνο οι …παροικούντες την μεσσηνιακή νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ, ερμηνεύουν την συμμετοχή κυρίως Άγγελου Κωτσιόπουλου, αλλά και Παναγιώτη Κατσίβελα, Γιάννη Αδαμόπουλου και Μίλτου Χρυσομάλλη, ως ενίσχυση της «σαμαρικής ασπίδας» στην Μεσσηνία, με στόχο στην επικυριαρχία Σαμαρά χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση και την παρεπόμενη … απώθηση εκτός εκλογής των «επισφαλών υποψηφίων».
Οι ίδιοι κύκλοι, μάλιστα εμπλουτισμένοι από εχθές και με τις εκτιμήσεις «κομμένων» υποψηφίων, δηλώνουν ανεπίσημα «κοιτάτε να δείτε τι ετοιμάζει ο Σαμαράς, στους μη ¨βέρους σαμαρικούς¨ Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη». Ουσιαστικά υποστηρίζουν το σενάριο μιας πολιτικής τακτικής Σαμαρά «στρίβειν δια της … κάλπης»: Δηλαδή, «τους έχει μέσα, παίρνει ό,τι έχουν να προσφέρουν στην κάλπη, δίνει γραμμή για τους «κολλητούς» του, έτσι ώστε να επικυριαρχήσουν στις πρώτες θέσεις της λίστας, και «σβήνει» με το καλύτερο τρόπο στο τέλος κάθε «αντισαμαρική» στάση, του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος.
Πάντα οι ίδιοι νεοδημοκρατικοί κύκλοι, υποστηρίζουν ότι υπάρχει «σημαντική φθορά» του νυν Βουλευτή και του τέως βουλευτή της Ν.Δ. και αυτό το γεγονός … επιβάλλει αλλά και υποστηρίζει την τακτική … απομόνωσης τους και ό,τι ήθελε προκύψει. Μάλιστα, υποστηρίζουν τα «νέα πρόσωπα» του ψηφοδελτίου και ως μήνυμα ανανέωσης και ως ανάγκη (απ)αλλαγής, αλλά και στοιχειοθετούν τα περί φθοράς των «κατεστημένων» προσώπων του ψηφοδελτίου.
Για τον «μεσσηνιάρχη» Γιάννη Λαμπρόπουλο, παρά την τελευταία «ανάνηψη» υποστηρίζεται ότι «χάνει» πολλά παλιά και «σκληρά» («μουτζαχεντίν») στελέχη του (ακόμα και του ιδιαίτερου πολιτικού γραφείου του), που καταμαρτυρούν ότι «δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν και να ζητήσουν κιόλας από τους ψηφοφόρους Λαμπρόπουλου να ¨ξαναγαπήσουν¨ τον Σαμαρά, όταν τόσα χρόνια τώρα εξέφραζαν την πλήρη διαφωνία τους, μάλιστα … με πολεμικές τακτικές και φρασεολογίες». Από την άλλη πλευρά, πολλά «κατώτερα στελέχη» Λαμπρόπουλου και ψηφοφόροι κάνουν λόγο για «εντυπωσιακό» ελιγμό, που ακυρώνει την καλώς ή κακώς τηρούμενη προηγούμενη στάση του και αναδεικνύει προσωπική πολιτική σκοπιμότητα και «βόλεμα στην νέα πραγματικότητα», αντίθετα με την μέχρι τώρα γενικότερη πολιτεία του που μαρτυρούσε –αν μη τι άλλο- επιμονή και συνέπεια και σταθερότητα, ανεξαρτήτως συνθηκών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η «αλλαγή πορείας» Λαμπρόπουλου είναι, σε ανάλογο μέτρο, βασικός επιπλέον τροφοδότης των παρακείμενων νέων πολιτικών χώρων, με παλαιότερους ψηφοφόρους του.
«Αινιγματική» παραμένει και χρήζει μεγαλύτερης πολιτικής ανάλυσης και ερμηνείας – που σύντομα θα προσφερθεί και από τα επιγενόμενα γεγονότα και την επαλήθευση «φημών» - η απουσία γυναικών από το ψηφοδέλτιο, αφού ακόμα και μετά την … «αρνητική αξιολόγηση Αντωνίας Μπούζα», το τελευταίο χρονικό διάστημα «έπαιξε» με αξιώσεις και το όνομα της πρώην Δημάρχου Μελιγαλά Ελένης Αλειφέρη.
Τέλος «αινιγματική» είναι και η «αρνητική γνωμάτευση» στο πρόσωπο του γιατρού Μανώλη Μάκαρη, όταν η παλαιότερη (νομαρχιακή) και πρόσφατη (περιφερειακή) συμμετοχή του σε εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και η μεσσηνιακή πολιτική του παράσταση κρίνονται απόλυτα θετικά, μέχρι … αναγκαστικής συμμετοχής του σε ένα "ανανεωτικό" ψηφοδέλτιο.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ
2. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
3. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΙΑΤΡΟΣ
4. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
5. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
6. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ
7. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Στη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ήθελαν να είναι υποψήφιοι, εκτός του εν ενεργεία βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, οι Μίλτος Χρυσομάλλης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Άγγελος Κωτσιόπουλος, Γιάννης Αδαμόπουλος, Μανώλης Μάκαρης, Παναγιώτης Κατσίβελας, Παύλος Ιωαννίδης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Αντωνία Μπούζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου