Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Φιλοξενία Ευρωπαίων και Αμερικανών δημοσιογράφων

 Φιλοξενία Ευρωπαίων και Αμερικανών δημοσιογράφων




Εκπροσώπους ευρωπαϊκών και αμερικανικών ΜΜΕ φιλοξένησε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης

Ξεναγοί και δημοσιογράφοι από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πραγματοποίησαν πολυήμερη επίσκεψη στο Δήμο Πύλου – Νέστορος, προκειμένου να γνωρίσουν την περιοχή, την ιστορία και τα έθιμα της πόλης και να αποτυπώσουν τις εμπειρίες τους στα άρθρα τους.
Το ταξίδι τους εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Πύλου – Νέστορος με το υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού και το Costa Navarino, για την τουριστική προβολή της περιοχής και την προσέλκυση παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Από πλευράς υπουργείου παρευρέθη ο διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Γερμανία, Παναγιώτης Σκορδάς.
Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τη φυσική ομορφιά του Δήμου, ενημερώθηκαν για την ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας στη χλωρίδα και πανίδα της Ευρώπης προστατευόμενη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, αλλά και για την αδιάλειπτη ιστορική παρουσία της Πύλου από τα πρώιμα προϊστορικά χρόνια έως και σήμερα. Επίσης, γεύτηκαν εκλεκτά τοπικά προϊόντα και έμαθαν για την αξία της Μεσογειακής Διατροφής.



Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου