Τρίτη 24 Ιουλίου 2012


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Χατζηδάκης: Τέλος Αυγούστου το Παραδείσια -Τσακώνα

 23/07
Με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστηκότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού  Σ. Καλογιάννη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, της Θεματικής Αντιπεριφεριάρχη Ν. Νικολάκου, του Δήμαρχου Καλαμάτας Π. Νίκα και Δημάρχων της Μεσσηνίας, δόθηκαν, σήμερα το πρωί, στην κυκλοφορία τα 22 χιλιόμετρα, του τμήματος του πολύπαθου πλέον αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη -Καλαμάτα, από τον ανισόπεδο κόμβο Κυπαρισσίας / Τσακώνας  έως και τον ανισόπεδο κόμβο Θουρίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παράδοση που συγκεκριμένου τμήματος που αποτελεί κομμάτι του μεγάλου οδικού άξονα Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα –Λεύκτρο – Σπάρτη. Σε ενάμισι μήνα (τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου), όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης θα παραδοθεί ο νέος Δρόμος Παραδείσια – Τσακώνα, με παράκαμψη στο σημείο κατασκευής της μεγάλης γέφυρας Τ4. Παρά ταύτα η παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος συνεχώς μεταπηδά σε… μεταγενέστερο χρόνο, ενώ όπως αποκλειστικά έγραψε το pelopsnews.gr, οι εκπρόσωποι του παραχωρησιούχου, έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για την παράδοση του τμήματος, χωρίς να είναι δυνατή η διέλευση και βαρέων οχημάτων. (βλέπε και ανάρτηση: ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ «Τ4»! / Παραδείσια– Τσακώνα: Και νέα παράταση παράδοσης του δρόμου;)

ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ
Επόμενο στάδιο, είπε ο κ. Χατζηδάκης, με την διεκδίκηση της επανεκκίνησης των έργων στους άλλους αυτοκινητοδρόμους, είναι ηολοκλήρωση του Λεύκτρου – Σπάρτης.

«Είμαστε εδώ για να  υποδηλώσουμε με την παρουσία μας ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της κρίσης, αλλά και η Ελλάδα των έργων», είπε ο Υπουργός.

Για να συνεχίσει τονίζοντας: «Οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι συνθήκες  κάτω από τις οποίες γίνονται οι διαπραγματεύσεις, αλλά η αποτυχία δεν μπορεί να είναι επιλογή. Είναι σημαντικό, τα έργα αυτά να προχωρήσουν και για τον τεχνικό κόσμο και γιατί θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και γιατί θα υπάρξει μια θετική αντανάκλαση σε όλες τις τοπικές κοινωνίες απ’ όπου θα περάσουν αυτά τα έργα. 

Θα δουλέψουμε λοιπόν με σύστημα, με αποφασιστικότητα και με διαφάνεια. Είμαστε καταδικασμένοι από τα πράγματα, διότι δίνουμε μια μάχη με το χρόνο, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να έχουμε μια αρχική κατάληξη, μια συμφωνία-πλαίσιο για τα έργα αυτά και μέχρι το τέλος του χρόνου οι καινούργιες συμφωνίες να τεθούν υπό την έγκριση της Βουλής».

 Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Σ. Καλογιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι δίνουμε σήμερα στην κυκλοφορία, ένα σημαντικό κομμάτι 22 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, επισκεφθήκαμε με τον κ. Χατζηδάκη και το κομμάτι Παραδείσια-Τσακώνα. Σε ενάμιση περίπου μήνα από σήμερα θα είναι έτοιμη η παράκαμψη και θα δοθεί στην κυκλοφορία και αυτό το κομμάτι. Παράλληλα κατασκευάζεται η γέφυρα, η όποια έχει πολύ σημαντικές δυσκολίες, είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο έργο και απομένει σε ότι αφορά την συγκεκριμένη σύμπραξη, το τμήμα από Λεύκτρο προς την Σπάρτη. Το βάρος της παραχώρησης και των κατασκευαστριών εταιριών θα πέσει πλέον στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ασφαλώς και στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας. Όπως ο κ. Χατζηδάκης προείπε, κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουμε  να επανεκκινήσουν οι εργασίες στις υπόλοιπες τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης, κάθε μία από τις οποίες αντιμετωπίζει ξεχωριστά προβλήματα. Αισιοδοξούμε ότι με την συνεργασία όλων θα το καταφέρουμε. Θα ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί το σημερινό έργο και βεβαίως να ευχαριστήσω και τα στελέχη του Υπουργείου που καταβάλουν άοκνες προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας όλα τα έργα που είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

ΤΑΤΟΥΛΗΣ - ΝΙΚΑΣ

Ικανοποιημένοι για την παράδοση των 22 χιλιόμετρων εμφανίσθηκαν τόσο ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όσο και ο Δήμαρχος Καλαμάτα Παναγιώτης Νίκας.

 Ο κ. Τατούλης, στις δηλώσεις του τόνισε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης - αυτοψίας που  έκανε μαζί με τους κυρίους Χατζηδάκη και Καλογιάννη, στο δύσκολο, όπως χαρακτήρισε , κομμάτι της Τσακώνας, αποφασίστηκε ότι τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, θα παραδοθεί με την «μικρή» παράκαμψη περίπου του ενός χιλιομέτρου..

Για τα όσα έχουν ακουστεί για την λειτουργία διοδίων ο Περιφερειάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η άποψη που ακούστηκε ότι δήθεν το κομμάτι της περιμετρικής εντός της Καλαμάτας δεν θα έχει διόδια θαπρέπει ευθέως να επανεξεταστεί και από την παραχώρηση και από τον παραχωρησιούχο. Το κομμάτι αυτό εξ αρχής και η  φύσις του αποδίδονται στα προηγούμενα διόδια, γι αυτό λοιπόν η περιφέρεια εμμένει  σε μια ορθολογική προσέγγιση των διοδίων. Δεν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να επιβαρυνθεί η οικονομία των ανθρώπων μας με διόδια δρόμου και οδικού άξονα, ο  οποίος δεν έχει δοθεί στην χρήση και σε αυτό το πράγμα είμαστε κάθετοι και δεν το συζητάμε παραπέρα»

Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας δήλωσε την ικανοποίηση του για την παράδοση του τμήματος Θουρία – Αλλαγή.

---------------------------------------
ΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:
-         ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ «Τ4»! / Παραδείσια– Τσακώνα: Και νέα παράταση παράδοσης του δρόμου;

-         ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ; ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ / Χωρίς...εγκαίνια παραδόθηκε στην κυκλοφορία το Τσακώνα - Θουρία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου