Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012


ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ...

Αναβλήθηκε το σημερινό Περιφερειακό, που θα συζητούσε και το λιγνιτωρυχείο Κορώνης...

 16/07
Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε η αναβολή του σημερινού μεσημεριανού  Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, λόγω καύσωνα (σε όλες της νομαρχιακές περιοχές οι θερμοκρασίες αναμένεται στις 3 το μεσημέρι να ξεπεράσουν σαφώς τους 40ο Κελσίου, αγγίζοντας τους 42-43ο Κελσίου). Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από στελέχη της πλειοψηφίας, οι έκτακτες καιρικές συνθήκες, δημιουργούν υψηλούς κινδύνους (σύμφωνα και με το δελτίο της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) που επιβάλλουν την περιφερειακή ετοιμότητα, αλλά επιπλέον και η αίθουσα συνεδριάσεων δεν διαθέτει κλιματισμό…   


Σύμφωνα με τους … παροικούντες την … περιφερειακή Ιερουσαλήμ, η αναβολή αποδίδεται και στην συζήτηση κυρίως του θέματος δημιουργίας λιγνιτωρυχείου στην Κορώνη Μεσσηνίας, καθώς και την αναμενόμενη λαϊκή αντίδραση που αναμενόταν να λάβει χώρα μέσα και έξω από το χώρο συνεδρίασης, αλλά δεν επιβεβαιώνονται, καθώς αναμένεται η άμεση ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας πραγματοποίησης της αναβληθείσας συνεδρίασης, που θα είναι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες.


Πάντως, κάτοικοι από ολόκληρη την μεσσηνιακή νομαρχιακή περιοχή, και κυρίως από την δημοτική περιοχή του καλλικρατικού Δήμου Πύλου – Νέστορος ήταν έτοιμοι να … εκστρατεύσουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα στην Τρίπολη, καθώς … φήμες, αλλά και διαρροές κάνουν λόγο για θετική γνωμοδότηση της περιφερειακής πλειοψηφίας.    


Η συζήτηση, πάντως, έτσι κι αλλιώς, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι  φήμες αλλά και οι διαρροές κάνουν λόγο για θετική γνωμοδότηση εκ μέρους της περιφερειακής πλειοψηφίας, γεγονός που έχει θέσει σε κατάσταση … έκτακτης ανάγκης την τοπική και μεσσηνιακή κοινωνία, που αυτο-οργανώνεται, με την έμμεση τουλάχιστον συμπαράσταση και των βουλευτών Μεσσηνίας που κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή (Θ. Πετράκος και Δ. Σαμπαζιώτης), αλλά και τη δημοτική αρχή Πύλου – Νέστορος, καθώς και τη … σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου (έχει αποφασίσει αρνητικά), όλων των κοινωνικο-οικονομικών εταίρων του νομού,  επιστημονικών φορέων, που τοποθετήθηκαν κατά καιρούς αυτόκλητα ή και με την πρόκληση τοπικών φορέων, ακόμα και των μεσσηνιακών αρμόδιων διοικητικών υπηρεσιών.


Μάλιστα, τα ερωτήματα των φημών (που εκπορεύονται … ανεπίσημα ακόμα και από επίσημα χείλη), για το «τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την διαφαινόμενη επιμονή της περιφέρειας για θετική γνωμοδότηση» συνεχίζουν να εγείρονται … φιλύποπτα, συνδυάζοντας ακόμα και την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στον Π. Τατούλη προ ημερών, και φθάνοντας μέχρι και του ακραίου ερωτήματος: «μήπως το ζητούμενο κοίτασμα δεν είναι τελικά το κάρβουνο;»…


Να σημειωθεί, ότι το θέμα είχε αποφευχθεί να συζητηθεί όλο αυτό τον καιρό, μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί από κατοίκους και φορείς της Μεσσηνίας και η Περιφέρεια είχε ζητήσει και είχε λάβει δίμηνες παρατάσεις, προκειμένου να έχει εμπεριστατωμένη εισήγηση επί του θέματος.


Αν και η αρχική πρόσκληση της αναβληθείσης τελικά συνεδρίασης, δεν περιελάμβανε το συγκεκριμένο θέμα, σε σημερινή διόρθωση της ημερήσιας διάταξης συμπεριλήφθηκε.



---------------


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:


>>> ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Θετική εισήγηση ή σιωπηρή θετική γνωμοδότηση για λιγνιτωρυχείο Κορώνης από Περιφέρεια;
23:32 29/05


Αναζήτηση: http://www.pelopsnews.gr/news.php?id=2755

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου