Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012


Λιγνιτωρυχεία
ImageΑναβλήθηκε λόγω καύσωνα το Π.Σ.  



Αναβλήθηκε λόγω καύσωνα η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία θα συζητούνταν η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείων σε Φαλάνθη και Χωματερό Πυλίας.
Η ανακοίνωση της αναβολής λίγη ώρα πριν από την επίσημη έναρξη της συνεδρίασης προκάλεσε την αντίδραση κατοίκων της περιοχής της Κορώνης, αν και οι πληροφορίες από την Περιφέρεια αναφέρουν ότι σύντομα θα ορισθεί νέα ημερομηνία.


Λόγω καύσωνα
Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα των λιγνιτωρυχείων, αλλά των περιβαλλοντικών μελετών δύο οικοπέδων για την προσωρινή αποθήκευση απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Καλαμάτας, είχε ορισθεί για χθες στις 4.00 το απόγευμα. Νωρίς το μεσημέρι, όμως, ο πρόεδρος του Περιφερειακού, Γ. Πουλοκέφαλος, ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης λόγω του καύσωνα, αλλά και του υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές (βαθμός επικινδυνότητας 4).
Όπως εξήγησε στο «Θ» η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η αναβολή κρίθηκε σκόπιμη, καθώς τις μεσημεριανές ώρες σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου επικράτησαν θερμοκρασίες άνω των 40-41 βαθμών Κελσίου, ενώ οι Νομοί Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αργολίδας είχαν πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιών.

Αντίδραση κατοίκων
Η απόφαση, ωστόσο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής της Πυλίας και, κυρίως, της Κορώνης, οι οποίοι καταγγέλλουν τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη για μεθοδεύσεις. Σε γραπτή ανακοίνωση που εστάλη στα Μέσα Ενημέρωσης, και στην οποία αναφέρεται ότι συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής, τονίζεται προς τον περιφερειάρχη ότι, μετά από 5,5 μήνες αναμονής για να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέβαλε τη συνεδρίαση με πρόσχημα των καύσωνα, επειδή έλαβε μηνύματα για μεγάλη κινητοποίηση όλης της Μεσσηνίας. «Καταγγέλλουμε την τακτική σας για την αιφνιδιαστική αναβολή της συνεδρίασης, δύο ώρες πριν πραγματοποιηθεί. Καταγγέλλουμε την τακτική σας που μόνο σκοπό έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των κατοίκων της περιοχής μας. Δηλώνουμε ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είμαστε ενωμένοι απέναντι στην υποβάθμιση που επιχειρείτε να οδηγήσετε με την τακτική σας την περιοχή μας. Η συνεχής αναβολή δείχνει ενοχές. Ας ελπίσουμε ότι την ύστατη ώρα θα πρυτανεύσει η λογική σας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι την επόμενη φορά που θα φέρετε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα μας βρείτε πιο οργανωμένους και πιο δραστήριους. Οι μεθοδεύσεις σας δε θα περάσουν», υπογραμμίζεται ακόμη στην ανακοίνωση των κατοίκων.

Της Βίκυς Βετουλάκη 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου