Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Νοσοκομείο Καλαμάτας
ImageΕγκαίνια σήμερα για αξονικό και μαγνητικό τομογράφο
Παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδ. Λυκουρέντζου θα γίνει σήμερα, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η επίσημη λειτουργία του νέου αξονικού, αλλά και του μαγνητικού τομογράφου, κατά τη διάρκεια μιας σεμνής τελετής, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γ. Μπέζος.
Όπως σημείωσε, το νοσοκομείο δε διέθετε μέχρι σήμερα μαγνητικό τομογράφο, ενώ εδώ και ένα μήνα το προσωπικό έχει αρχίσει να εκπαιδεύεται στη χρήση του. Όσον αφορά στον αξονικό τομογράφο, ο υφιστάμενος, ο οποίος λειτουργούσε επί δωδεκαετία, παρουσίαζε πολλά προβλήματα και φθορές. «Αυτά τα δύο μηχανήματα ήταν βασικός στόχος του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού. Πριν από δύο χρόνια ήταν όνειρο, που σήμερα έγινε πράξη», τόνισε και ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό για τη βοήθειά του στην προσπάθεια που έχει καταβληθεί.


Κέντρο Μαστού
Ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε, επίσης, την οργάνωση και λειτουργία Κέντρου Μαστού, μετά την εγκατάσταση στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφιακού μαστογράφου, αξίας 350.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου.
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν παρείχε μέχρι σήμερα τέτοιες ιατρικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του γυναικείου πληθυσμού με μετακινήσεις σε Αθήνα και Πάτρα.
Όπως ανέφερε, το Κέντρο Μαστού είναι ένα σχέδιο της Διοίκησης που φέρει την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει μια συλλογική προσπάθεια.
Το Κ.Υ. Μεσσήνης στο ΕΣΠΑ
Εξέφρασε δε την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να εντάξει στο ΕΣΠΑ το τρίτο κατά σειρά Κέντρο Υγείας, αυτό της Μεσσήνης, για την κτηριακή, ηλεκτρομηχανολογική και ενεργειακή αναβάθμιση, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.
Το έργο αφορά στην αναβάθμιση των κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας. Αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται και σχεδόν ολοκληρώνονται στο Κέντρο Υγείας Πύλου, προϋπολογισμού 234.000 ευρώ, και στο Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου, προϋπολογισμού 121.000 ευρώ.
Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μπέζος, «η δημιουργική συνεργασία Νοσοκομείου Καλαμάτας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την συνδρομή της Διαχειριστικής Αρχής, επιφέρει θετικά αποτελέσματα για τις υποδομές υγείας στη Μεσσηνία.
Το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου μας έχει την τεχνογνωσία να αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».
Πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης
Επιπρόσθετα, ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε πως στην τελική ευθεία για υλοποίηση μπήκε ο στόχος της ενεργειακής εξοικονόμησης, μετά τη δημοσίευση των δύο σχετικών περιληπτικών διακηρύξεων. Αν, δε ακολουθηθεί και από την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, θα έχει θεαματικότατα αποτελέσματα στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Μερική υποκατάσταση πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια, κατασκευή νέας θερμομόνωσης» με βάση το οποίο η Διοίκηση στοχεύει στην κατά 50% περίπου μείωση της δαπάνης για πετρέλαιο.
Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.
Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από τον ΟΚΑΝΑ, σήμερα αναμένεται να εγκαινιαστεί η Θεραπευτική Μονάδα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η Μονάδα στην Καλαμάτα είναι η δεύτερη, μετά από εκείνη στο νοσοκομείο της Πάτρας, που καλύπτει τις ανάγκες της Πελοποννήσου.
Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στη συγκεκριμένη μονάδα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, από τις το πρωί έως τις μετά το στο χώρο της Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τα τηλ. νούμερα: 27210-33151, 33241.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου