Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012


«Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»!

Τατούλης: "«Προνομιακή περιοχή»
για Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη
η Πελοπόννησος"

 10/09
«Νέοι ορίζοντες» ανοίγονται για την Πελοπόννησο, δήλωσε σήμερα (Δευτέρα) ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση της λυμματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων, με σκοπό την παραγωγή καυσίμου.


Ο Π. Τατούλης, με την ευκαιρία, διαπίστωσε ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί  «προνομιακή περιοχή» για την υλοποίηση επενδύσεων, με το καθεστώς της Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης» και ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαιρετικά σημαντικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης».


Μάλιστα, αναφέρθηκε σε «συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης της Πελοποννήσου» για να καυχηθεί ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί διαφορετική περιφέρεια σε σχέση με το σύνολο της χώρας, αφού έχουμε επιτύχει αφενός πολιτική σταθερότητα και αφετέρου την αποφασιστική στήριξη της πολιτικής των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας των ιδιωτών».



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ – ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘέμαΗ νέα επιχειρηματικότητα εγκαινιάζεται σήμερα στην Πελοπόννησο


Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση της λυμματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων


Νέοι ορίζοντες ανοίγονται σήμερα, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση της λυμματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων, με σκοπό την παραγωγή καυσίμου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, καθώς έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και έχει σαφή πολιτική βούληση για εφαρμογή προτάσεων και κοινών δράσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση, εκτός της ηγεσίας της Περιφέρειας και των επενδυτών, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Invest in Greece, οι οποίοι ανέλυσαν τις δυνατότητες για επενδύσεις.

Καινοτομία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και προνόμια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας

«Η πρωτοποριακή αυτή πρόταση, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, αποτελεί καινοτομία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και προνόμια και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό αυτή τη δεδομένη στιγμή» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στις πολιτικές που έχει ήδη εφαρμόσει η Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης σημείωσε ιδιαίτερα το συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου ως αντίδοτο στην κρίση με κύριο στοιχείο τη δημιουργία ασφαλούς και σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί διαφορετική περιφέρεια σε σχέση με το σύνολο της χώρας, αφού έχουμε επιτύχει αφενός πολιτική σταθερότητα και αφετέρου την αποφασιστική στήριξη της πολιτικής των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας των ιδιωτών».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου «προνομιακή περιοχή» για την υλοποίηση επενδύσεων

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου «προνομιακή περιοχή» για την υλοποίηση επενδύσεων με ιδιαίτερα φορολογικά κίνητρα μετά τις διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση του καθεστώτος της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, το οποίο θα δημιουργήσει πολύ ευνοϊκό περιβάλλον προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, κάνει επίσης προσπάθειες για επαναφορά συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, τα οποία δεν ευοδώθηκαν κατά το παρελθόν λόγω αστοχιών, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα σε όλους για επενδύσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαιρετικά σημαντικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης


Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αγωγό φυσικού αερίου και με το υποθαλάσσιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από το Ισραήλ και την Κύπρο, θα καταστεί εξαιρετικά σημαντικός ενεργειακός κόμβος μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης.


Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι μετά από την υλοποίηση αυτής της επένδυσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ένα ακόμα βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος, αναγάγοντας σε σημαία ανάπτυξης την επίλυση των τεράστιων περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα.
       
------------

ΣΧΟΛΙΟ PELOPSNEWS.GR

Ομολογούμε ότι δεν … διαθέτουμε τις ίδιες επιστημονικές γνώσεις με τον κ. Τατούλη και την κ. Νικολάκου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την συγκεκριμένη πολιτική ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες –χωρίς τίποτα άλλο να αλλάξει στην περιφέρεια, εκτός από τα δύο αυτά προβεβλημένα πρώην πολιτικά και τους τελευταίους 18 μήνες αυτοδιοικητικά στελέχη- να γίνει διαφορετική από όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας, να έχει εμπεδώσει κλίμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Πελοπόννησο που δεν κατάφεραν μέχρι σήμερα Σαμαράς και Βενιζέλος και Κουβέλης, να μην τον … πιάνει ούτε ο Τσίπρας!

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα, γιατί ούτε και οι Τατούλης – Νικολάκου έχουν την αναγκαία και ικανή σχετική επιστημονική υποδομή (του περιφερειολόγου, του αναπτυξιολόγου και του οικονομολόγου), πέραν της όποιας γνωστής πολιτικής εμπειρίας που διαθέτει το πολιτικό μας σύστημα, ποιοι είναι οι σύμβουλοι τους!

Για το λόγο αυτό, θέτουμε … αποσβολωμένοι μερικά απλά ερωτήματα:

>>> Πότε και σε ποιο περιφερειακό συμβούλιο θα μας εξηγήσουν με απλά λόγια αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης της Πελοποννήσου;

>>> Δεν αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση η ενημέρωση του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με το διαφορετικό αναπτυξιακό σχέδιο της Πελοποννήσου, που από τελευταία Περιφέρεια στην Ελλάδα πριν από λίγα χρόνια, τώρα κιόλας την φέρνει στην πρώτη θέση και με διαφορά;

>>>  Είναι σωστό, ας πούμε για το συγκεκριμένο γεγονός (υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση της λυμματολάσπης και των αποβλήτων των ελαιουργείων, με σκοπό την παραγωγή καυσίμου), να παίρνονται αποφάσεις διοικητικές και όχι συλλογικές (μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο);

>>> Τι λένε, αλήθεια, για το αναπτυξιακό σχέδιο Πελοποννήσου οι υπόλοιποι περιφερειακοί συνδυασμοί και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Δράκου;

>>>  Συμφωνεί σε όλα η περιφερειακή πλειοψηφία (όλοι οι «βαθυπράσινοι» και «λαχανί» περιφερειακοί σύμβουλοι) στις «αριστοκρατικές» επιλογές Τατούλη, ερήμην δημοκρατικών αποφάσεων, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο;

>>> Τι άραγε πιστεύει το ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου; Εκφράζεται από τις επιλογές της περιφερειακής κυβέρνησης;

>>> Τι άραγε πιστεύει για την Πελοπόννησο και την Μεσσηνία ο Μεσσήνιος Πρωθυπουργός, σε σχέση με την «ανάπτυξη Τατούλη»;  Πουλιόνται τα νησιά της Πελοποννήσου ή όχι; Θέλει ο Αντώνης Σαμαράς Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη Νότιας Πελοποννήσου (και κυρίως Μεσσηνίας) ή όχι; Θέλει λιγνιτωρυχείο στην Κορώνη;

>>> Τι ανάπτυξη και τι επενδύσεις θέλει η Πελοπόννησος, ποιος το αποφασίζει, εν τέλει; Γιατί ψηφίσαμε Κυβέρνηση, Πελοποννήσιο Πρωθυπουργό  και Περιφερειακό συμβούλιο;   

Εξηγούμαστε: Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση εμείς που θέλουμε να ισχύσει το ένα ή το άλλο! Μακριά από εμάς τέτοιες … φιλοδοξίες! Φυσικά, έχουμε και εμείς –όπως όλοι- τις δικές μας απόψεις, που σε απόλυτο διαχωρισμό με την είδηση καταθέτουμε ως άρθρο ή σχόλιο, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Έχουμε από της ιδρύσεως του pelopsnews.gr υποστηρίξει ότι στο μέτρο του ρόλου μας, που γνωρίζουμε πολύ καλά, δεν θα είμαστε αντικειμενικοί (γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ), αλλά θα καταθέτουμε με θάρρος ακόμα και την «αντιλαϊκή» άποψη μας, ΑΝΥΠΟΧΩΤΗΤΑ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ), χωρίς να σκοντάφτουμε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.  

Πιστεύουμε, λοιπόν, ακράδαντα, στην συλλογική κρίση, στις δημοκρατικές συναποφάσεις, στον πελοποννησιακό κοινό νου και σοφία! Όποιες και εάν είναι, όσο κι αν διαφωνούμε! Δεν υπάρχει άλλωστε ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ!

Λέμε απλά: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ! ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ (ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΟΙ) ΤΑ … ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ! ΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ! ΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ –ΜΑΚΡΙΑ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΙΚΑ ΚΟΣΤΗ- ΣΤΗΝ … ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ (ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ), ΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ (ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ), ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΓΑΛΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ – ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ!

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΣΚΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ … ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ!

Και δεν θα φταίει ο … Τατούλης, που σε τελευταία ανάλυση αυτά πιστεύει και αυτά με συνέπεια και σταθερότητα υποστηρίζει, ως ιερά και δίκαια, κατά την γνώμη του! Θα φταίνε περισσότερο όλοι οι άλλοι πολιτικοί φορείς που δεν παίρνουν θέση, χωρίς να εξαιρούμαστε ούτε εμείς οι απλοί Πολίτες που επιμένουμε να μην συμμετέχουμε ή να μην προκαλούμε ή ακόμα και να … επιβάλλουμε τον διάλογο!  Ο Π. Τατούλης φαίνεται ότι σχεδιάζει και αποφασίζει μόνος του, γιατί ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ) ΑΠΕΧΟΥΜΕ (που … κακό χρόνο να μην έχουμε)!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου