Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Με νέα ευρήματα εμπλουτίζεται η Αρχαία Μεσσήνη
Image
Νέα ευρήματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που διενεργεί στην Αρχαία Μεσσήνη ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης και το επιτελείο του.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Θέμελη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημ. Κουβελάκη, παρουσία και του προέδρου της Κοινότητας Χρ. Αθανασακόπουλου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο καθηγητής ξενάγησε τον κ. Αναστασόπουλο στα νέα ευρήματα εντός του αρχαιολογικού χώρου. 
 Κατά τις εργασίες των ανασκαφών ήρθαν στην επιφάνεια μία πλατεία με μωσαϊκά και μία κρήνη, μία νέα στοά στο χώρο της αγοράς, ενώ βόρεια του θεάτρου εμφανίστηκαν άριστα διατηρημένα έγχρωμα ψηφιδωτά που καλύπτουν μεγάλο μέρος της πλατείας, πίσω από το αρχαίο θέατρο που αναστηλώνεται.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, σχολιάζοντας χθες στους δημοσιογράφους τα της επίσκεψης, αλλά και τα νέα ευρήματα, είπε πως ο άριστα διατηρημένος χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης θα είναι, τελικά, ένας από τους καλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.    
Γνωστοποίησε δε, ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της αυτοψίας που ακολούθησε, αποφασίστηκε η συντήρηση και επέκταση της αγροτικής οδοποιίας στη νοτιοανατολική πλευρά του αρχαιολογικού χώρου, ώστε οι αγρότες να εξυπηρετηθούν κατά την ελαιοσυγκομιδή. Επίσης, ανέφερε πως διαπιστώθηκε η ύπαρξη εμποδίων σε ένα σημείο, που θα αποκατασταθεί. Δήλωσε, τέλος, ότι θα γίνει αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε όλους τους δρόμους πέριξ, προκειμένου να μη χρειάζεται η είσοδος των ελαιοπαραγωγών στον αρχαιολογικό χώρο για να μεταβούν στις περιουσίες τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου