Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012



Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον πατριωτικό δημοκρατικό λαό;

Στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον πατριωτικό δημοκρατικό λαό; 


Έχουμε κρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ σκληρά, αν και τον στηρίξαμε στις τελευταίες εκλογές.
Και η κριτική μας όλες τις φορές είχε να κάνει με το έλλειμμα πατριωτισμού ορισμένων στελεχών ή συνιστωσών του, πράγμα που θα συνεχίσουμε φυσικά να κάνουμε, αφού το tsantiri από τον Φεβρουάριο του 2011 που βγήκε στον αέρα έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι δημοκρατικό και πατριωτικό Μέσο. Και εμείς στον πατριωτισμό μας δεν κάνουμε ούτε εκπτώσεις, ούτε νερώνουμε το κρασί μας.
Ωστόσο, επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι στις κρίσεις μας, χειροκροτούμε την αφίσα που έβγαλε το κόμμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με τον εύζωνα.
Πρόκειται για ένα ιδεολογικό και πολιτικό άλμα, που σαφέστατα προσπαθεί να αγκαλιάσει το δημοκρατικό λαό και θεωρούμε ότι είναι μια κίνηση θετική.
Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ δρόμο ακόμα να διαβεί και οφείλει να πάρει ξεκάθαρες θέσεις στα εθνικά μας θέματα. Να απομονώσει όλα τα σούργελα που έχουν φωλιάσει στους κόλπους του και αρνούνται την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας.
Δεν αρκεί ο Αλέξης Τσίπρας να μιλά για πατρίδα, πατριωτισμό και εθνικό καθήκον, αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχη ιδεολογία του κόμματος, για να το εμπιστευτούμε και να το στηρίξουμε ξανά. Μέχρι να δούμε αυτές τις όμορφες μεταμορφώσεις, περιοριζόμαστε να πούμε ένα μεγάλο εύγε σε όσους είχαν την ιδέα αυτής της αφίσας και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου