Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Θεόδωρος Μουτεβελής ένα νέο αστέρι στην τέχνη της όπερας,απο την Καλαματα.

 Θεόδωρος Μουτεβελής ένα νέο αστέρι στην τέχνη της όπερας




* ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΟΥΤΕΒΕΛΗ που σήμερα σπουδάζει λυρικό τραγούδι και διαπρέπει ως ερμηνευτής της όπερας στην Ιταλία τον είχα γνωρίσει στην Καλαμάτα ως «Μπόνο» όπως δηλαδή τον προσφωνούσαν οι φίλοι του.



* ΗΤΑΝ η εποχή που ο Θεόδωρος συνεργαζόταν με τη Φιλαρμονική της Καλαμάτας κάνοντας αισθητή την παρουσία του με τις ερμηνευτικές του επιδόσεις.



* ΕΤΣΙ τουλάχιστον ισχυριζόντουσαν όσοι παρακολουθούσαν από κοντά τα μουσικά πράγματα της πόλης.



* ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ άκουσα τον Θεόδωρο να ερμηνεύει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στην όπερα «Δέσπω» του Καρέρ και ενθουσιάστηκα με την ερμηνεία του, χωρίς βέβαια σε καμία περίπτωση να θεωρώ ότι είμαι ειδήμων.



* ΥΣΤΕΡΑ από λίγο καιρό ο Θεόδωρος έφυγε στο Λέτσε της Ιταλίας για μουσικές σπουδές κι έκτοτε μάθαινα νέα του από τον πατέρα του και αδελφικό μου φίλο Ανδρέα, που επίσης τραγουδάει εξαιρετικά.



* ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως στην οικογένεια Μουτεβελή το μικρόβιο της μουσικής είναι πολύ δυνατό αφού και η αδελφή του Θεόδωρου ασχολείται με τη μουσική ενώ και ο παππούς του ήταν εξαιρετικός μουσικός στον καιρό του και μαέστρος στη χορωδία της Υπαπαντής, στη Χορωδία και Μαντολινάτας Καλαμάτας και στη χορωδία του Συλλόγου «Ορφέας» Καλαμάτας επί σειρά ετών.



* ΕΚΤΟΤΕ πέρασε αρκετός καιρός και πριν λίγες μέρες που ο Θεόδωρος ήρθε για διακοπές στην Καλαμάτα, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να μιλήσουμε.



* Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ λοιπόν που ξεκίνησε ως βαρύτονος και τώρα διαπρέπει ως τενόρος έχει κατασταλαγμένες μουσικές απόψεις αλλά και γενικότερα οι απόψεις του για τη ζωή και την τέχνη είναι αξιοπρόσεκτες για την ωριμότητά τους.



* Ο ΙΔΙΟΣ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην Παιδεία γι’ αυτό και συνεχώς εμπλουτίζει τις γνώσεις του για να μπορεί να ολοκληρώνεται ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος.



* ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ εντύπωση επίσης η σεμνότητά του και ο μετρημένος λόγος στα όσα υπερασπίζεται.



* Η ΑΓΩΝΙΑ του να βρει κάθε φορά επιχειρήματα δείχνει και το μέγεθος της υπευθυνότητάς του.



* ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ο Θεόδωρος Μουτεβελής με την επίσης αξιόλογη ερμηνεύτρια της όπερας σοπράνο Μαρία Λουίζα Λαττάντε σε μια από τις συναυλίες τους φέτος το καλοκαίρι στα θέατρα της νοτίου Ιταλίας.



* ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.



* ΓΙΑ τον ερμηνευτή Θεόδωρο Μουτεβελή θ’ ακούσουμε και θα πούμε πολύ περισσότερα το επόμενο διάστημα ασφαλώς.



Θανάσης Παντές
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου