Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» ΓΙΑ «ΚΑΣΤΑΤ»

Π. Τατούλης: Ο Γκαίμπελς απέθανε,
ζήτω ο ... Τσίπρας!

 11/02
Στο απόγειό της φθάνει η κόντρα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώτο να ανοίγει απόψε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πυρ κατά μέτωπο, με αναφορές όπως «γκεμπελιστές» «κρύβονται πίσω από συμφέροντα εργολάβων και τραπεζιτών» και πολλά άλλα.
Η συζήτηση στην αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκίνησε μετά από επερώτηση που είχε καταθέσει για το θέμα αυτό, ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ «Αγωνιστική Συνεργασία» Νίκος Πατσαρίνος.
«ΣΤΗΜΕΝΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΡΓΑ»
Ο κ. Πατσαρίνος, αναπτύσσοντας την ερώτησή του είπε ότι η περιφέρεια αποφεύγει να απαντήσει για ατασθαλίες υπηρεσιών, τονίζοντας πως αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται, θέλει να κατατεθούν στοιχεία για όσα έργα της περιφέρειας εμπλέκονται συγγενείς του Περιφερειάρχη μέχρι και Β΄ βαθμού.
Μάλιστα, ο κ. Πατσαρίνος είπε πως γενικώς συνηθίζεται η νομιμοφάνεια και υπάρχουν έργα που γίνονται με τη νομιμότητα, αλλά είναι στημένα. Επίσης, μίλησε και για ανοχή που δίνει η οικονομική επιτροπή για όλα τα δεδομένα ενός έργου.
«Υπάρχουν και έργα που δίνονται στον Α΄εργολάβο αλλά από πίσω υπάρχουν άλλοι», κατέληξε.
Αρχικά απάντησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία ξεκίνησε λέγοντας «είχα την ελπίδα ότι με πολιτική παρρησία θα απέσυρε την ερώτησή του ο κ. Πατσαρίνος, αν θεωρεί ότι είναι πιο ηθικός. Όταν έκανε την ερώτηση το μόνο που δεν τον ενδιέφερε ήταν η απάντηση. Η απάντηση έχει δοθεί απ’ όλους τους αντιπεριφερειάρχες και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου. Θεώρησα την ερώτηση πολύ μεγάλη προσβολή για τα μέλη της οικονομικής επιτροπής. Τα μέλη όλων των παρατάξεων στην Επιτροπή πάντα βοηθούσαν την περιφερειακή αρχή». (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
Στη συνέχεια η κα Νικολάκου, είπε ότι ουδέποτε στην περιφέρεια έχει δοθεί έργο με ανάθεση και πάντα ακολουθείται διαγωνιστική διαδικασία και γι’ αυτό έχουν κατατεθεί ελάχιστες ενστάσεις.
Κατηγόρησε τον κ. Πατσαρίνο και το ΣΥΡΙΖΑ ότι θίγονται άνθρωποι και οικογένειες με ψέματα και πως η αλήθεια έχει αποκατασταθεί και φάνηκε ποιοι είναι οι συκοφάντες.
Στη δευτερολογία του ο κ. Πατσαρίνος, τόνισε πως για άλλη μια φορά η περιφερειακή αρχή πέταξε την μπάλα στην κερκίδα και τόνισε:
«Επιτέλους μάθαμε επίσημα ότι υπάρχουν εταιρίες. Με το ζόρι βγήκε η απάντηση. Αν ήμουν στη θέση του περιφερειάρχη και συγγενικό μου πρόσωπο είχε σχέση με έργα, θα ήμουν πρώτος αυτός που θα το ανακοίνωνα. Μην ψάχνετε εχθρούς σε μια περίοδο που ο κόσμος ψάχνει να δουλέψει για 1 ευρώ. Οφείλεται να έχετε πλήρη διαφάνεια σε όλα».
ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΕΣ
Κλείνοντας όμως τη συζήτηση ο κ. Τατούλης, ανέβασε τους τόνους, λέγοντας συγκεκριμένα:
«Ζω τον τελευταίο καιρό με αυτή την προσωπική επίθεση που γίνεται από τον κ. Τσίπρα και επειδή είμαι πολύ έμπειρος στα δημόσια πράγματα, ξέρω καλά αυτές τις μεθοδολογίες και ξέρω καλά και το υποκείμενο αυτής τη μεθοδολογίας.
Ακούσατε κάτι, χωρίς αυτός που το είπε να έχει τσίπα επάνω του, να μάθουν οι ΣΥΡΙΖΑιοι αν ο αδελφός μου έχει τεχνική εταιρία. Στοχοποίησαν την οκογένειά μου και τα παιδιά μου, τους πάντες για να μάθουν αν υπάρχει εταιρία του αδελφού μου.
Ο Γκαίμπελς μπορεί να πέθανε, αλλά ο γκαιμπελισμός είναι παρών και είναι παρών απ’ όλους αυτούς τους ακραίους ερμαφρόδιτους, που δεν μπορούν να δηλώσουν την παρουσία τους, όχι δημιουργικά και συλλογικά, αλλά φωνασκώντας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που στηρίζεται στις πιο ακραίες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης. Τα δύο άκρα ταυτίζονται σε αυτό: και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να στεριώσει στην Πελοπόννησο, διότι υπάρχει μια περιφερειακή αρχή σε αγαστή συνεργασία με φορείς και πολίτες και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έκανε άλλο ένα μεγάλο ατόπημα. Έφερε το δημοσίευμα του «Πρώτου θέματος», του πρώτου ψέματος, για να μας υποβάλει ερωτήσεις για ηθική. Ξέρει ότι το μεγάλο όπλο μου στην πολιτική μου ζωή είναι η ηθική μου και η εντιμότητά μου.
Πριν καιρό το «Πρώτο Θέμα» είχε κάνει αναφορά για τις εταιρίες του κ. Τσίπρα. Τότε ήταν η πρώτη αλήθεια ή το πρώτο ψέμα;
Όταν σας μάθουν οι πολίτες θα καταλάβουν πολύ καλά από πού είστε, που πηγαίνετε και τι θέλετε.
Είστε μια χίμαιρα που στηρίζεστε στα πιο ακραία πολιτικά φαινόμενα που συντάραξαν τη χώρα μας, και τον τόπο μας.
Ο Γκαιμπελισμός σας είναι ο τρόπος ζωής σας. Γιατί 2 χρόνια εδώ, δεν έχετε να πείτε κάτι καλό ή να προτείνεται. Θέλετε να μην γίνει απολύτως τίποτα.
Ευθέως σας κατηγορώ: Είστε πίσω από τους εργολάβους και πίσω από τους τραπεζίτες. Σας το λέω ξεκάθαρα. Είμαι τόσο καθαρός και έντιμος που δεν μπορείτε να με πειράξετε. Συγκρούσθηκα με τον πιο ισχυρό πολιτικό που έχει η χώρα τα τελευταία χρόνια και δεν δίστασα ποτέ μου και γι αυτό σας κοιτάω κατάματα. Γιατί δεν σας φοβάμαι.
Αυτός που έδωσε το δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», στο πρώτο ψέμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το λέω ευθέως και το καταγγέλλω αυτόν και τον κ. Τσίπρα. Πως ο κ. Πετράκος ανήμερα της Υπαπαντής στην εκκλησία, φορώντας το κουστούμι του, είπε στον κ. Μπούκλη «περίμενε το βράδυ και αύριο για να δεις πως θα κάνουμε τον αρχηγό σας»; Πως ένας βουλευτής ήξερε εκ προοιμίου, το πρώτο θέμα σε μια μεγάλη εφημερίδα; Αυτό δεν είναι συνέργεια; Αυτό δεν είναι αυτουργία;
Δεν είστε τίποτα το καινούργιο. Είσαστε το εξαιρετικά παλιό. Δεν έχετε τίποτα να κάνετε για τις ανάγκες της χώρας, δεν έχετε να προσφέρετε τίποτα καινούργιο. Γιατί μέσα στο μυαλό σας είστε πολύ μπερδεμένοι. Το μόνο που σας νοιάζει είναι μην τυχόν και σας κάτσει η εξουσία και μπορέσετε να τη λεηλατήσετε με εξαιρετικό τρόπο.
Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία του κ. Πατσαρίνου, γιατί το βράδυ θα δώσει εξετάσεις στον κ. Πετράκο. Που είναι το ηθικόν του κ. Πετράκου; Που ήταν αποσπασμένος τόσα χρόνια στην Θεσσαλονίκη στο γραφείο της κας Αμανατίδου; Είστε αλλοπρόσαλλοι. Δεν μπορείτε να πετύχετε στην Πελοπόννησο κανένας σας πολιτικό σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου