Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τα Φιλιατρά και όλη η Τριφυλία λάμπουν για τον Άγιο Χαραλάμπη
    Τα Φιλιατρά και όλη η Τριφυλία λάμπουν για τον Άγιο Χαραλάμπη
    ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ
    Λίγα είναι τα σπίτια στην Τριφυλία χωρίς Χαραλάμπη, πράγμα που σημαίνει ότι σε όλη την πρώην επαρχία επικρατεί εορταστική ατμόσφαιρα εν όψει της αυριανής ημέρας του Προστάτη των Φιλιατρών και όλης της Τριφυλίας, Αγίου Χαραλάμπους…
    Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει, ενώ στα Φιλιατρά το κλίμα είναι εορταστικό από ημέρες. Το πανηγύρι λειτουργεί από τα μέσα της εβδομάδας, ενώ το απόγευμα θα τελεστεί στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου ενθρονίζεται η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός.
    Νωρίτερα, στις έξι το απόγευμα, οι αρχές και ο λαός των Φιλιατρών θα υποδεχθούν τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο και τους προσκεκλημένους του Μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο και Κορίνθου Διονύσιο. Κατά την υποδοχή θα παίζει εμβατήρια η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
    Αύριο το πρωί η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους των Φιλιατρών θα ξεκινήσει μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία, στις 10.45 το πρωί.
    Αμέσως μετά ο Δήμος Τριφυλίας θα κεράσει τους επισκέπτες του ένα αναψυκτικό και ένα γλύκισμα στο Δημαρχείο των Φιλιατρών.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου