Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 






ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ



Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο με αντικείμενο το σχεδιασμό δράσεων και μέτρων αντιμετώπισης των ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών στην περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος.



Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο και το κλιμάκιο των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, το οποίο τους συνόδευε.



Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία του Δήμου με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Πύλου. Σημείωσε ότι ο Δήμος προτίθεται, όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη, να συμβάλλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών. Για μια ακόμα φορά επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του Κλιμακίου της Πύλου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του φυσικού πλούτου της περιοχής και να παραμείνει αναλλοίωτο το τοπίο, τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών αλλά και να αποφευχθεί και η παραμικρή πιθανότητα έκθεσης σε κίνδυνο πολίτη ή επισκέπτη.



Η συζήτηση διενεργήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία με το Δήμο και τους φορείς του, και ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι η συνεργασία πάντα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα και διευκολύνει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου