Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

30η Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα-Τρίπολη με συνθήματα για την ειρηνη (photos&video)

Συμμετοχή όλων των Επιτροπών Ειρήνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και περπάτημα μέχρι την Τρίπολη
Με αρκετή συμμετοχή ειρηνιστών από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε η 30η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, από τη γενέτειρά του Κερασίτσα μέχρι την Τρίπολη. Φέτος οι συμμετέχοντες (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) περπάτησαν ολόκληρη τη διαδρομή και κατέληξαν στην πλατεία Πετρινού, όπου μίλησε ο γιος του αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρης Λαμπράκης και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ποιήματα και μουσική του Γιάννη Ρίτσου.
Κατά τη διάρκεια της πορείας οι ειρηνιστές πέραν των αντιμπεριαλιστικών συνθημάτων και των συνθημάτων κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή, φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και κατά της Χρυσής Αυγής ενώ αναφορά έγινε και στην ομιλία του Γρηγόρη Λαμπράκη στην τακτική της Χρυσής Αυγής σε όλα τα επίπεδα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Κερασίτσα από τις επιτροπές ειρήνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και άλλων σωματείων ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης που ήταν παρών μαζί με τον αντιδήμαρχο Σάββα Σαββάκη και τον πρώην δήμαρχο Τεγέας και νυν ΔΣ Δημήτρη Βόσνο. 
Τους ειρηνιστές καλωσόρισε στην γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη ο Χρήστος Μαλλίρης, πρώην πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερασίτσας, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λαμπράκη.
Αρνητικό σημείο ήταν η διαμαρτυρία ειρηνιστή από την Κορινθία για την κατάσταση του χώρου του μνημείου, που δεν είχε καθαριστεί και τα παράπονα που έκανε και στο δήμαρχο Τρίπολης καθώς και στα ΜΜΕ ζητώντας να στηλιτεύσουμε την εικόνα που υπήρχε με τα χορτάρια, που όπως είπε δεν τιμά τον ήρωα - αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη...
ε.τ.
Video: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου