Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

τωρα που φταιει ο τατουλης ......??


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ;


Γράφει: Ο Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
 
                  Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΕΑ
 
                   Α΄ Αντιπρόεδρος Π. Σ. Α. Τ
 
Το περυσινό καλοκαίρι στην περιοχή της Νότιοδυτικής Μεσσηνίας ήταν πέρα από «Εφιαλτικό» για τους πολίτες και τις οικογένειες τους και ζημιογόνο για τους επιχειρηματίες της περιοχής. 
Θυμάμαι είχα κατέβει στα άγια χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας μου στο Ρωμανού ΠυλίαςΜεσσηνίας την 1η Αυγούστου, δηλαδή στο φόρτε της τουριστικής σαιζόν.  
Επισκέφθηκα όλη την περιοχή και διαπίστωσα ότι η κατάσταση ήταν όντως απαράδεκτη λογω της έγκαιρης διαδικασία του ραντίσματος στις βασικές εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών. Μίλησα με επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων και συμπέρανα από τα λεγόμενα τους και το μέγεθος της ζημίας που υπέστησαν, αλλά και τον καταμερισμό των ευθυνών. 
Την περίοδο των εορτών του Πάσχα η ευρύτερη περιοχή ήταν επιλογή πολλών ελλήνων και ξένων επισκεπτών. 
Πληροφορήθηκα ότι ενώ διανύουμε τον μήνα Μάιο δεν εχει πραγματοποιηθεί όπως θα έπρεπε έγκαιρα η διαδικασία του ραντίσματος στις εστίες της περιοχής. 
Δεν γνωρίζω τις ενέργειες του συμπατριώτη μου Δημάρχου στον διευρυμένο Δήμο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη προς αυτή την κατεύθυνση. 
Θεωρώ όμως άμεσα επιβεβλημένη την αντίδραση του Δημάρχου ακόμη και δημόσια εάν ο λόγος της καθυστέρησης όπως και πέρυσι της διαδικασία ραντίσματος στις εστίες κουνουπιών της περιοχής οφείλεται, είτε στην αδιαφορία, είτε σε…μπαϊράκι επίδειξης εξουσίας του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. 
Όπως και να έχει το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για πολλούς αν όχι για όλους, και είναι αυτονόητη η υποχρέωση των τοπικών και περιφερειακών αρχών να ανταποκριθούν στην διαδικασία. 
Γιατί πέρα από την οικονομική ζημία των επαγγελματιών της περιοχής, την δυσφήμιση που γίνεται, το κυρίαρχο είναι η υγεία των πολιτών και οι αυτονόητοι κανόνες και οι διαδικασίες που θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα και προς πάσα κατεύθυνση, ειδικά μάλιστα σε περιοχές τουριστικού προορισμού. 
Για αυτό λοιπόν τι θα γίνει με τα κουνούπια στην περιοχή της Πυλίας  κύριε Τατούλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου