Σάββατο 18 Μαΐου 2013


Τα Νέα από την πόλη του Νέστορα” 


Φίλε συνδημότη, 


Απευθύνομαι ταπεινά σε σένα προσωπικά, σχετικά με την τη κίνηση των «Μόμιων»* Ελληναράδων δεξιών και ακροδεξιών στοιχείων, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας  Σουληναρίου, που ξεθεμελίωσαν με γερανό τη βάση στην οποία επρόκειτο να τοποθετηθεί η προτομή του ποιητή-διανοητή και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, απειλώντας μάλιστα ότι θα φωνάξουν για βοήθεια  τους «Αλάριχους»*  της Χρυσής  Αυγής. Αντί να αντιδράσουν δυναμικά και με δημοκρατικό τρόπο οι Σίβυλλες* του «Δημοτικού Μαντείου» της τοπικής κομματοκρατίας, στην ουσία τους σιγοντάρισαν, δηλαδή ανέβαλαν την εκδήλωση και την τοποθέτηση της προτομής προσωρινά, χωρίς να ορίσουν με κατηγορικό τρόπο την άμεση επανάληψη της εκδήλωσης  σε συγκεκριμένη ημερομηνία. «Τῷ γ’ ἔργῳ» ως «κύμβαλο αλαλάζον»με εύηχες φόρμιγγες* ανακοινώσεις  των δημοτικών παιανοπαπαγγάλωνπροσπάθησαν να καλύψουν (δεν ανέβασαν ούτε στο portal του δήμου την ανακοίνωση) τους  ομογάλακτους «Μόμιους»: 

«Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ευρίσκεται εις την δυσάρεστη θέση ν’ ανακοινώσει εις τους προσκεκλημένους και κάθε ενδιαφερόμενο Δημότη ότι : αναβάλλει προσωρινά  την  προγραμματισθείσα εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ΘΕΟΔΩΡΗ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ εις την Τ.Κ. Σουληναρίου της 19η Μαϊου 2013 καθ’ ότι : λόγοι που προσβάλλουν την μνήμη του τιμωμένου και καταδικάζει απερίφραστα ο Δήμος δεν μας επιτρέπουν την έγκαιρη και αρμόζουσα προετοιμασία μας για την υλοποίηση της παραπάνω τιμητικής εκδηλώσεως»[ ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ].   

Είναι φανερό ότι οι «χρισμένες»  Σύβιλλες του «Δημοτικού Μαντείου» της τοπικής κομματοκρατίας, οι αυτοαποκαλούμενοι αυτοδιοικητικοί «δανδήδες», δεν μπορούν να διακρίνουν ότι : 
-“ Άλλο πράγμα η  μέρα και το φώς  και άλλο η νύχτα και οι  βρικόλακες “. 

Έν χειρῶν νόμῳ* έχουν άγνοια από την πραγματική δημοκρατία χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς, από τον ασύγκριτο πολιτισμός τηςαπό την πλήρη κοσμοθεωρία της, από τον ολοκληρωμένο και τέλειο τρόπος ζωής της. Αμάθεια, ασέβεια, αχαριστία και συγκάλυψη, φανερώνουν την θέση του  χρεμύλου  «Δημοτικού Μαντείου», που με την ανακοίνωση του, δείχνει το δρόμο της αυτοκαταστροφής  και της λήθης.   

Δυστυχώς συνδημότη, τα κοπίδια της δημοτικής εξουσίας απέδειξαν για μια ακόμη φορά, ότι έχουν γνώση και σοφία για να χαϊδεύουν τα αυτιά σου και να καθοδηγούν την νοητική σου αφασία. Πράγματι,  δεν ξέρουν τι σημαίνει δήμος. 
 Διαρρήδην* ρώτησαν τους τοπικούς  νεοελληναράδες  για το τι συνέβη στη                ΤΚ Σουληναρίου και σου ανακοίνωσαν μέσα από το ξύλινο  γλωσσικό  εργαλείο,  ένα περιεχόμενο που αφενός καταδικάζει τις πράξεις που προσβάλλουν την μνήμη του τιμωμένου, αφετέρου  θέτουν  στον ίδιο παρονομαστή  την ατιμωρησία και την  «συγκάλυψη» της  φασιστικής βίας. 
Πόσο προφητικός ήσουν συνδημότη Θοδωρή Βλαχοδημήτρη στη ποιητική σου συλλογή, Τα Νέα από την πόλη του Νέστορα* όταν έγραφες: 
Όταν στη χώρα 
μέ τυμπανοκρουσίες, 
με νίκης λάβαρα 
και μ’ άρματα έπ’ ‘ ώμ’ 
οί στρατίες του Μόμιου περνούνε, 
όταν στη χώρα 
με τυμπανοκρουσίες 
οί Μόμιοι κ’ οι ‘Αλάριχοι 
μέ φόρμιγγες και βούκινα διαβούνε, 
τού Μαντείου οι Σίβυλλες 
σιωπούνε. 
……………. 
Οί ‘Αλαριχοι φωτιά! Όπου κι αν μπούνε. 

 Έχω την πνιγηρή και ανυπόφορη αίσθηση πατριώτη, δημοκράτηστοχαστή και ανθρωπιστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρηότι μία ορδή από σύγχρονους  «Μόμιους» και «Αλάριχους», επελαύνουν κατά της πατρίδας μας, του δήμο μας  και  της γεννήτορα σου, ανενόχλητοι και προστατευόμενοι από τους χρεμύλους δημοτικούς  νεοέλληναράδες, καθόσον είναι  πτυχιούχοι και ειδήμονας στα περί συγκάλυψηςμε  ψευτουποσχέσεις και υποκριτικές δηλώσειςΟι ἐφεστηκότες* γιγνώσκουν ταὐτά τινι* να ταΐζουν  άχυρα τα σκυλιά τους και κόκκαλα τα γαϊδούρι τους, ἄλλως τε* έσσεται ήμαρ* εκλογές και όλα τα δεξιά και τα ακροδεξιά ψηφαλάκια πρέπει να μπουν στη σακούλα της «Είπα - Ξείπα» ναρκισσιστικής κομματικής κομπανίας.    

Φίλε συνδημότη,  αυτά  είναι Τα Νέα από την πόλη του Νέστορα. 

Έρρωσο* 
Λαέρτης ο Πύλιος  

ΥΓ: Επειδή οι Συγκατανευσιφάγοι* διαδίδουν ότι οι λέξεις που χρησιμοποιώ είναι υβριστικές, όπως υποσχέθηκα, παραθέτω αφιλοκερδώς “το λεξικό του άρθρου” για να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν τα  «κούτσουρα απελέκητα» του Δ. Μελάθρου και οι πέριξ αυτών παρατρεχάμενοι. 

Λεξικό του άρθρου 

Τα Νέα από την πόλη του Νέστορα”*= ποιητική συλλογή του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη που τυπώθηκε τον Οκτώβρη του 1954 από τον Εκδοτικό οίκο Α.Καραβία σε 500 αντίτυπα. 

Μόμιος»= πλήβειος φασίστας [ από το  Λεύκιος Μόμιος (λατινικά: Lucius Mummius) ήταν Ρωμαίος πολιτικός και στρατιωτικός, που έζησε κατά τον 2ο αιώνα π.Χ. Έλαβε το προσωνύμιο «ο Αχαϊκός», επειδή ήταν εκείνος που προσάρτησε το 146 π.Χ. στη ρωμαϊκή επικράτεια μεγάλο μέρος των ελληνικών εδαφών, σχηματίζοντας έτσι την Επαρχία της Αχαΐας. Ο Μόμμιος ήταν ο πρώτος «novus homo» καταγόμενος από την τάξη των πληβείων] 

-«Αλάριχος»= Βάνδαλος φασίστας, [από το  Αλάριχος= ο βάνδαλος Αλάριχος (βασιλιάς των Βησιγότθων 395-410 και ο πρώτος ηγέτης γερμανικού φύλου που κατέκτησε την Ρώμη), ο οποίος το 396 εξάλειψε τα τελευταία απομεινάρια των Μυστηρίων στην Ελευσίνα Αττικής, θέτοντας τέλος σε μια παράδοση των απόκρυφων θρησκευτικών τελετών, που διήρκεσε από την Εποχή του Χαλκού. Στη συνέχεια, εισέβαλε στην Πελοπόννησο και κατέλαβε τις πιο διάσημες πόλεις-Κόρινθο, Άργος, και Σπάρτη-πωλώντας πολλούς από τους κατοίκους τους ως σκλάβους.]  

-Σίβυλλες= εκείνες  που αποκαλύπτουν  τη θέληση του Θεού [Από το τύπο του ουσιαστικού «θεός» (σιός) και τον τύπο του ουσιαστικού «βουλή» = θέληση (βόλλα). 

-Έν χειρῶν νόμῳπαίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους 

-διαρρήδην=ρητά 

κύμβαλο αλαλάζον= ανθρώπους φλύαρους που ο λόγος τους δεν έχει ουσία. 

- Φόρμιγγες= τα μουσικά όργανα λύρες .[από το Φόρμιγξ αρχαϊκές λύρες. η φόρμιγγα ήταν "αλάνθαστα μια ". Ηταν, πιθανώς, το πιο αρχαίο έγχορδο όργανο στα χέρια των. Εμφανίζεται σε παραστάσεις αγγείων, συνήθως, με τέσσερις χορδές (είχε τρεις έως πέντε), μολονότι αρχαίοι συγγραφείς μιλούν και για επτάχορδες φόρμιγγες· Πίνδαρος (2ος Πυθιόνικος 70-71), επτάκτυπος· Πίνδαρος (5ος Νεμεόνικος 24), επτάγλωσσος· Στράβων (ΙΓ', 2, 4, 618), επτάτονος. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι ο όρος φόρμιγξ χρησιμοποιούνταν συχνά στη θέση του πιο γενικού όρου, της λύρας. Η φόρμιγγα ήταν μικρή, κοίλη και κρατιόταν σε πλαγιαστή θέση, όπως και η λύρα]. 

-Δανδήδες= οι αλαζόνες ηγέτες από το Δανδής =Ο Αλαζών 

-Χρεμύλος= ο πνιγμένος στα χρέη (χρέος + αιμύλω 

-Οι ἐφεστηκότες= αυτοί που έχουν επιβληθεί, οι ισχυροί, οι άρχοντες 

γιγνώσκουν ταὐτά τινι= των ίδιων πεποιθήσεων, της ίδιας παράταξης 

-ἄλλως τε = μάλιστα 

- έσσεται ήμαρ= θα έρθει η μέρα 

 Έρρωσο= Να υγιαίνεις, να είσαι καλά. [Πρόκειται για προστακτική παρακειμένου του ρήματος ''ρώννυμι''] 
-Συγκατανευσιφάγοι* = ο τρεφόμενος με το να λέει πάντοτε «ναί». 

1 σχόλιο:

  1. (Η ερευνα της ιστορικης αληθειας ειναι συστατικο στοιχειο της ελευθεριας της εκφρασης.)Ευρωπαικο δικαστηριο ,αρθρο 1ο της Ερωπαικης συμβασης για τα ανθρωπινα δικαιοματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή