Σάββατο 29 Ιουνίου 2013


Διαλύεται το κράτος του… Αυτοκράτορα

Γράφτηκε από την
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ενα χρόνο πριν από τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνει συμπτώματα βαθιάς κρίσης. Ο "αυτοκρατορικός" τρόπος διεύθυνσης των πραγμάτων από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη έχει δημιουργήσει διαλυτική κατάσταση, με εμφανή πλέον τη δυσκολία του Περιφερειακού Συμβουλίου να συνεδριάσει.
Το γεγονός ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις υπήρχαν ηχηρές απουσίες, αντανακλά στο βάθος του την πλήρη απαξίωση του θεσμού που από βουλευόμενο σώμα έχει μετατραπεί σε… ακροατήριο των λεκτικών ακροβασιών του κ. Τατούλη που συνοδεύονται από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όποιον έχει διαφορετική γνώμη.
Πέρα από την εμφανή αποδοκιμασία όμως αυτών των πρακτικών, φαίνεται ότι στην πλειοψηφία υπάρχουν σοβαρά ρήγματα. Ενας αριθμός περιφερειακών συμβούλων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κρατούν πλέον αποστάσεις από τις πρακτικές της ηγετικής ομάδας και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις υποθέσεις. Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει πλέον είναι και το γεγονός ότι επήλθε ρήξη με τον επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας Λάμπρο Μπούκλη, με τον οποίο υπήρχε στενή συνεργασία.
Αλλο ένα σημάδι κρίσης στην Περιφέρεια με σοβαρές προεκτάσεις είναι το γεγονός ότι τέθηκαν πλέον σε αργία και μετά από πιέσεις θεσμικών παραγόντων, οι επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών Γ. Κωστόγιαννης και Γ. Παπαηλιού. Μια υπόθεση που είναι σε εξέλιξη και αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των έργων.
Παράλληλα εμφανίζονται καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων, με πρόσφατο παράδειγμα την ερώτηση του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκο Γόντικα για προκαταβολή 185.000 ευρώ στην Easy Jet για έργο το οποίο… κανένας δεν γνωρίζει. Ενώ με αδιαφανή τρόπο προωθείται η χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης (ακόμη και σε μπλογκ) που περνάει μέσα από την απολύτως ελεγχόμενη εταιρεία "Πελοπόννησος" και όχι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται το σύστημα στήριξης του κ. Τατούλη ενεργοποιείται εναντίον οποιουδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να στραφεί εναντίον του. Πρόσφατο παράδειγμα η επίθεση την οποία δέχθηκε από μπλογκ που στηρίζει… με χέρια και με πόδια τον περιφερειάρχη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλος για την παρέμβαση που έκανε σχετικά με την ΕΡΤ.

Τα σημάδια της κρίσης είναι πλέον εμφανή και είναι βέβαιο ότι αυτή θα βαθύνει καθώς το σύνολο της δραστηριότητας στην Περιφέρεια προσαρμόζεται στην πολιτική στρατηγική του περιφερειάρχη, γεγονός που συναντά όλο και περισσότερες αντιδράσεις καθώς αυτή συνιστά προσωπική επιλογή και όχι αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων αφού… παράταξη πλέον δεν υφίσταται εδώ και καιρό.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/26980-dialyetai-kratos-aftokratora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου