Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ζητούν την ενίσχυση του Ειρηνοδικείου Πύλου με έναν υπάλληλο                             
Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Ειρηνοδικείου Πύλου με έναν Υπάλληλο επισημαίνει επεξηγώντας και τους λόγους ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. Κώστας Μαργέλης. Σε επιστολή του σημειώνει:"Ως γνωστόν, κατόπιν της αυξήσεως της αρμοδιότητας των Ειρηνοδικείων, έχει αυξηθεί και ο όγκος εργασιών του Ειρηνοδικείου Πύλου και δη τα αντικείμενα, η κίνηση και η πυκνότητα των ακροατηρίων. Πλην
όμως η νέα διαμορφούμενη κατάσταση ευρίσκει σήμερα το Ειρηνοδικείο Πύλου με μία μόνο υπάλληλο, με αποτέλεσμα, παρά τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειές της, να υφίσταται αντικειμενική αδυναμία να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασίας και στις υπηρεσιακές απαιτήσεις. Την 11η Απριλίου 2013, συνταξιοδοτήθηκε η υπάλληλος του Ειρηνοδικείου Πύλου, Διονυσία Καρλή και έκτοτε στο Ειρηνοδικείο Πύλου, στο οποίο σημειωτέον δεν υπηρετεί δικαστικός επιμελητής, ούτε εδρεύει Ειρηνοδίκης, υπάρχει μόνο μία υπάλληλος.
Σας γνωρίζω ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών και των δικηγόρων έχει καταστεί πλέον δυσχερής και προβληματική, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εξυπηρετήσεως των πολιτών και των δικηγόρων, αφού υπάρχουν περιπτώσεις όπου το Κατάστημα του Ειρηνοδικείου Πύλου, αν και εν λειτουργία, παραμένει ουσιαστικά κλειστό. Ενδεικτικά αναφέρονται περιπτώσεις όπως, κατά τις ώρες συνεδριάσεως του Δικαστηρίου (ως Ειρηνοδικείο ή Πλημμελειοδικείο ή Πταισματοδικείο), σε περιπτώσεις αυτοψίας που διενεργείται υποχρεωτικά με παρουσία της γραμματέως, ακόμα δε και στις απλές καθημερινές περιπτώσεις που επιβάλλεται η μετάβαση της υπαλλήλου στο Ταχυδρομείο για την αλληλογραφία. Φυσικά είναι ευνόητα τα προβλήματα που θα ανακύψουν σε έκτακτες περιπτώσεις π.χ. ασθένεια υπαλλήλου κ.λ.π.
Επειδή για την ως άνω κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη εύρυθμη και κανονική λειτουργία του Ειρηνοδικείου Πύλου, συχνά διαμαρτύρονται στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, τόσο πολίτες αλλά και δικηγόροι, πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η καθ' οιονδήποτε τρόπο στελέχωση του Ειρηνοδικείου Πύλου με έναν ακόμα υπάλληλο και αιτούμεθα την άμεση ικανοποίηση του παρόντος δικαίου και ευλόγου αιτήματός μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου