Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο


Ο λαμπρός εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο (ΦΩΤΟ)

Από την Ι.Μητρόπολη Μεσσηνίας, φωτό Γιώργος Τσερεφός
24 Σεπτεμβρίου 2013
Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Πύλο η Παναγία η Μυρτιδώτισσα. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Χαρτούμ και Παντός Σουδάν Εμμανουήλ και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου υπό τους παιανισμούς των φιλαρμονικών του δήμου Πύλου – Νέστορος και του Λιμενικού σώματος. Στο τέλος της Λιτανείας  ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε του παριστάμενους Αρχιερείς, Ιερείς τους άρχοντες και τον Λαό τονίζοντας  πως « Η Παναγία η Μυρτιδώτισσα θα δώσει δύναμη, υπομονή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον έτσι ώστε η πατρίδα μας να δώσει ξανά το παράδειγμα για την ιστορία και τον πολιτισμός της και στους άλλους λαούς». 
Στην εορτή παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Π. Αλευράς, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης, οι πολιτευτές Λ. Φιλιππόπουλος και Μ. Χρυσομάλλης, ο Διοικητής της 120 Π.Ε.Α. Σμήναρχος Γ. Δημακογιάννη, αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου