Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αμυντική βιομηχανία...Τέλος!!!μηπως να πηγαιναμε Κινα;


Άμεσα ζητά η τρόικα το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της Χώρας: ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ ακόμα και χωρίς την αποζημίωση των εργαζομένων.
Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, αναφέροντας ότι θα προβούν στην οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, προκειμένου να αποκατασταθεί και η παραμικρή αδικία. Η Φώφη Γεννηματά, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι η τρόικα οδεύει σε μοντέλο πτώχευσης και πως πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση επί του θέματος, προτού το ενδεχόμενο πίεσης επόμενης δόσης, όπου το όλο ζήτημα θα οδηγηθεί τελικά σε αδιέξοδο. Η κα Γεννηματά ανέφερε ως μοναδικά και πολύτιμα όπλα τα επιχειρήματα, τα οποία κάθε φορά χρησιμοποιεί προκειμένου να εξομαλυνθούν οι εκάστοτε επιζήμιες για τη Χώρα καταστάσεις.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, χαρακτήρισε ως εθνικό έγκλημα το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της Χώρας. Μίλησε για διορισμένες διοικήσεις απ’ την πλευρά της δικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ ανέφερε και το πολύ πιθανό ποσοστό απολύσεων για το εργατικό δυναμικό των αμυντικών επιχειρήσεων, το οποίο βάσει μιας πρώτης εκτίμησης του ανέρχεται ποσοστιαίως στο 60%.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως υποτακτική της διεθνούς τοκογλυφίας, ενώ μιλά για θανάσιμο πλήγμα, το οποίο θα υποστεί η Χώρα εξαιτίας του κλεισίματος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Χαρακτήρισε επίσης τους ιθύνοντες όλου αυτού ως «τσιράκια» της τρόικας, που ξεπουλούν την αμυντική βιομηχανία.
Τέλος, το ΚΚΕ μιλά για δραστική συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του αμυντικού τομέα, πράγμα το οποίο θα επιφέρει αρνητικό αντίκτυπο στην αμυντική ικανότητα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου