Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς Α. Γεωργιάδη: Μην ανυσηχείς εσύ θα πάρεις τη “δόξα” των απολύσεων

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς Α. Γεωργιάδη: Μην ανυσηχείς εσύ θα πάρεις τη “δόξα” των απολύσεων 15/11/2013
georgiadisΤου­λά­χι­στον δύ­ο με τρεις κα­ταγ­γελ­τι­κές α­να­κοι­νώ­σεις σε η­με­ρή­σια βά­ση “ει­σπράτ­τει” α­πό τους φο­ρείς που δρα­στη­ρι­ο­ποι­ούν­ται στο χώ­ρο της υ­γεί­ας, ο υ­πουρ­γός Υ­γεί­ας Α. Γε­ωρ­γιά­δης.
Το Δι­οι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του Πα­νελ­λη­νί­ου Ι­α­τρι­κού Συλ­λό­γου, το­νί­ζει:
«Με ορ­γή και α­γα­νά­κτη­ση πα­ρα­κο­λου­θού­με τις αλ­λε­πάλ­λη­λες δη­λώ­σεις του Υ­πουρ­γού Υ­γεί­ας, οι ο­ποί­ες προ­κα­λούν την κοι­νω­νί­α και τους ια­τρούς, τρο­μο­κρα­τούν και εκ­φο­βί­ζουν και θυ­μί­ζουν πρα­κτι­κές και συμ­πε­ρι­φο­ρές που εί­ναι έ­ξω α­πό τη λει­τουρ­γί­α μιας ευ­νο­μού­με­νης κοι­νω­νί­ας, με κα­νό­νες δη­μο­κρα­τι­κής αν­τί­λη­ψης και δε­ον­το­λο­γί­ας.
Εί­ναι λυ­πη­ρό για τον κα­τή­φο­ρο στον ο­ποί­ο έ­χει ει­σέλ­θει η πο­λι­τι­κή υ­γεί­ας που α­σκεί­ται σή­με­ρα στη χώ­ρα μας, με τη δι­α­βε­βαί­ω­ση της μιας στιγ­μής και τη δέ­σμευ­ση, την α­ναί­ρε­ση της ε­πο­μέ­νης, τις πα­λιν­δρο­μή­σεις, τις ο­βι­δια­κές με­τα­μορ­φώ­σεις και τις α­δυ­να­μί­ες αν­τί­λη­ψης της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας την ο­ποί­α βι­ώ­νει η κοι­νω­νί­α.
Η ε­πι­κοι­νω­νια­κή πρα­κτι­κή α­κυ­ρώ­νει τις ό­ποι­ες α­πο­φά­σεις χρει­ά­ζε­ται σή­με­ρα η πε­ρί­θαλ­ψη και η αν­θρω­πο­θυ­σί­α, η αν­θρω­πο­φα­γί­α και η ρί­ψη στην πυ­ρά χι­λιά­δων ε­πι­στη­μό­νων που τό­σα χρό­νια με αυ­τα­πάρ­νη­ση και ά­ο­κνες προ­σπά­θει­ες στη­ρί­ζουν την πε­ρί­θαλ­ψη θυ­μί­ζουν πρα­κτι­κές και συμ­πε­ρι­φο­ρές «Υ­πο­σα­χά­ριας Α­φρι­κής».
Η χρη­σι­μο­ποί­η­ση «ε­ξυ­πνα­κί­στι­κων ε­πι­χει­ρη­μά­των» ό­πως “τι χρει­ά­ζον­ται 200 πλα­στι­κοί χει­ρουρ­γοί στην πρω­το­βάθ­μια πε­ρί­θαλ­ψη ε­νώ ο α­ριθ­μός τους δεν εί­ναι ού­τε 10”, δη­μι­ουρ­γούν την αί­σθη­ση ά­γνοι­ας, α­δυ­να­μί­ας και προ­σπά­θειας α­πο­προ­σα­να­το­λι­σμού, που τε­λι­κά στο­χεύ­ει σε ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση σχε­δί­ων τρο­ϊ­κα­νής ή μη έμ­πνευ­σης, για να ο­δη­γή­σουν την κοι­νω­νί­α ε­κεί που ε­πι­βάλ­λουν τα στυ­γνά συμ­φέ­ρον­τα και οι δα­νει­στές ε­πι­κυ­ρί­αρ­χοι.
Το­νί­ζου­με στον Υ­πουρ­γό Υ­γεί­ας ό­τι η μνή­μη δεν πρέ­πει να εί­ναι α­δύ­να­τη ό­που βο­λεύ­ει, δι­ό­τι εί­ναι πρό­σφα­τες οι δη­λώ­σεις και οι δε­σμεύ­σεις του στο Προ­ε­δρεί­ο του Πα­νελ­λη­νί­ου
Ι­α­τρι­κού Συλ­λό­γου και στο Προ­ε­δρεί­ο της Ο­μο­σπον­δί­ας Ι­α­τρών ΕΟΠΥΥ, ό­τι κα­νείς ια­τρός δεν πρό­κει­ται να α­πο­λυ­θεί και ό­τι κα­μί­α θέ­ση ερ­γα­σί­ας δεν πρό­κει­ται να χα­θεί.
Ο υ­πουρ­γός Υ­γεί­ας πυ­ρο­δο­τεί πο­λε­μι­κό κλί­μα στην Υ­γεί­α! Οι ε­πι­θέ­σεις, η συ­κο­φάν­τη­ση και η α­μαύ­ρω­ση προ­σω­πι­κό­τη­τας ια­τρών, με το να χα­ρα­κτη­ρί­ζον­ται ε­πι­κίν­δυ­νοι για τη πε­ρί­θαλ­ψη, συν­τε­λούν στη δη­μι­ουρ­γί­α πο­λε­μι­κού κλί­μα­τος και εν­τά­σε­ων που με κά­θε τρό­πο έ­πρε­πε να α­πο­φευ­χθεί.
Η πο­λι­τι­κή δεν πρέ­πει να α­σκεί­ται με χα­ρα­κτη­ρι­σμούς, με προ­σπά­θεια δι­α­πόμ­πευ­σης εκ­προ­σώ­πων του ι­α­τρι­κού κό­σμου και με δη­μι­ουρ­γί­α κλί­μα­τος, πυγ­μής και α­πο­φά­σε­ων του «ε­νός αν­δρός» τη στιγ­μή που η κοι­νω­νι­κή αλ­λη­λεγ­γύ­η εί­ναι πε­ρισ­σό­τε­ρο α­πό πο­τέ α­πα­ραί­τη­τη και ια­τροί και πο­λί­τες βι­ώ­νουν τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα της με­γά­λης αν­θρω­πι­στι­κής κρί­σης.
Να μην α­νη­συ­χεί ο κ. Υ­πουρ­γός για τη δό­ξα του Τόμ­σεν σχε­τι­κά με τις α­πο­λύ­σεις, δι­ό­τι « η δό­ξα της κα­τα­στρο­φής της υ­γεί­ας», θα εί­ναι α­πο­κλει­στι­κά δι­κή του.
Κα­λού­με τον Υ­πουρ­γό Υ­γεί­ας, να στα­μα­τή­σει αυ­τές τις πρα­κτι­κές, να συ­νερ­γα­στεί με τα Θε­σμι­κά Όρ­γα­να των Ι­α­τρών, αλ­λά και των ερ­γα­ζο­μέ­νων και των συν­τα­ξι­ού­χων, προ­κει­μέ­νου να γί­νει κα­τα­νο­η­τό σε ό­λους, ό­τι ο­ποι­α­δή­πο­τε πο­λι­τι­κή στη­ρί­ζε­ται στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που βι­ώ­νου­με, στην προ­σπά­θεια δι­α­τή­ρη­σης του κοι­νω­νι­κού κρά­τους και του Συ­στή­μα­τος Υ­γεί­ας στη χώ­ρα μας.
Για μια α­κό­μη φο­ρά δη­λώ­νου­με ό­τι, ό­πως πολ­λές τέ­τοι­ες συμ­πε­ρι­φο­ρές του πα­ρελ­θόν­τος έ­χουν α­πορ­ρι­φθεί και συ­νο­δεύ­ουν στην α­πα­ξί­ω­ση ε­κεί­νους που προ­σπά­θη­σαν να τις ε­φαρ­μό­σουν, έ­τσι και σή­με­ρα θα συμ­βεί. Για­τί τα «τη­λε­ο­πτι­κά παι­χνί­δια» έ­χουν αρ­χή και τέ­λος. Οι ια­τροί, οι πο­λί­τες και η κοι­νω­νί­α δεν τρο­μο­κρα­τεί­ται, δεν εκ­φο­βί­ζε­ται!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου