Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, για επανασύνδεση της συνεργασίας με το πανεπιστήμιο VON KARMAN INSTITUTE (VKI) των Βρυξελλών , το οποίο συνδέεται με το ΝΑΤΟ , για να χορηγήσει υποτροφίες σε Έλληνες πτυχιούχους φυσικής και μηχανικής, για απόκτηση τίτλου Μaster of Science ή και διδακτορικού διπλώματος στην αεροδιαστημική.

     Εικόνα     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Καλαμάτα     18/11/2013          
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                   Αριθ. Πρωτ.: Δ.Υ.  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ               
Ταχ. Δ/νση: Ψαρών 15, Καλαμάτα                                                  ΠΡΟΣ                                                                            Ταχ. Κώδικας 24100                                                                 MME Μεσσηνίας  
ΤΗΛΣΥΖΕΥΞΙΣ”: 27213 61418                                               
TΗΛ. 27210 93861 & 27210 93333                                      
Fax : 27210 81909                                                        
      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνάντηση με την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Μεσσηνιακής  Αμφικτυονίας κ. Παναγιώτη Μπαζίγο. 
 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόταση που έχει υποβάλει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, για  επανασύνδεση της συνεργασίας  με το  πανεπιστήμιο VON KARMAN INSTITUTE (VKI) των Βρυξελλών , το οποίο συνδέεται  με το ΝΑΤΟ , για να χορηγήσει  υποτροφίες σε Έλληνες  πτυχιούχους φυσικής  και μηχανικής, για απόκτηση  τίτλου Μaster of Science ή και διδακτορικού  διπλώματος  στην αεροδιαστημική.   
Το Υπουργείο  Εθνικής Άμυνας μέχρι το 1993 συνεργαζόταν με το πανεπιστήμιο VON KARMAN INSTITUTE (VKI), αλλά έκτοτε διέκοψε και χάθηκε το δικαίωμα της χορήγησης  υποτροφιών. Τώρα ,μετά από 20 χρόνια ,με την υπογραφή  σχετικού Μνημονίου /   Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ   του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, η Ελλάδα θα ξανασυνεργαστεί  με το πανεπιστήμιο VON KARMAN INSTITUTE (VKI),για την παροχή ετησίων υποτροφιών σε νέους επιστήμονες. 
Κοινή πεποίθηση είναι ότι πρόκειται για ένα σημαντικό  γεγονός, γιατί η απόκτηση εξειδικευμένων μεταπτυχιακών γνώσεων και η διεξαγωγή έρευνας σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, υπό την αιγίδα τέτοιων ερευνητικών ανωτάτων ιδρυμάτων παγκόσμιας εμβέλειας ,συμβάλλει στην ενίσχυση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. 
 
                                                                               Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 
 
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου