Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΑΡ,Όπως μας έλεγαν στελέχη του κόμματος, «το 2ο συνέδριο του κόμματος έδωσε εντολή για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με διακριτή πολιτική έναντι της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και του αριστερού λαϊκισμού που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ».!!!!

ΔΗΜΑΡ: Τ. Αποστολόπουλο για Περιφέρεια και Β. Κοσμόπουλο για Δήμο Καλαμάτας


Τελευταία Ενημέρωση: 11/01/2014 19:04
Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου σήμανε ουσιαστικά και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα εν όψει Μαΐου, κι έτσι κόμματα, περιφερειακοί και δημοτικοί σχηματισμοί αρχίζουν να κινούν τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων.
Για το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) η ημερομηνία ορόσημο είναι η επερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, οπότε στην Τρίπολη θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να προχωρήσουν σε επιλογή υποψηφίων σε Περιφέρεια και Δήμους.
Όπως μας έλεγαν στελέχη του κόμματος, «το 2ο συνέδριο του κόμματος έδωσε εντολή για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με διακριτή πολιτική έναντι της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και του αριστερού λαϊκισμού που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Επιπλέον, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβερνητικής πολιτικής. «Πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών. Πρέπει να αναδείξουν δημάρχους και δημοτικά συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων. Η επιδίωξη να μετατραπούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης υπηρετεί μια στενά κομματική λογική και μας βρίσκει αντίθετους», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, καθορίζοντας το πλαίσιο των συνεργασιών που επιδιώκει η ΔΗΜΑΡ και το χαρακτήρα των επικείμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση, υποστήριξαν ότι «επιδιώκουμε τη συγκρότηση σε όλη την Ελλάδα ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των πολιτών πάνω και πέρα από κομματική προτίμηση στη βάση αυτοδιοικητικών προοδευτικών προγραμμάτων».
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και η θέση της ΔΗΜΑΡ για τις περιφερειακές εκλογές: «Θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, που θα αποτυπώνει μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση. Μια συμπαράταξη που θα αποτελεί έκφραση στο περιφερειακό επίπεδο της αντίληψης ότι είναι δυνατές προοδευτικές λύσεις, ακόμη και σε περίοδο κρίσης και περιορισμών».
Σε ό,τι αφορά τα ονόματα που ακούγονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιδιώκεται να υπάρξει συμφωνία με τον πρώην γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τ. Αποστολόπουλο. Βέβαια, υπάρχουν προβλήματα, μια και ο ίδιος ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα καταβληθούν προσπάθειες για ευόδωση της πρότασης.
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Καλαμάτας, οι συνομιλητές μας ξεκαθάρισαν ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που συμμετείχαν στο «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» είτε είναι πλέον ανενεργά είτε έχουν αποχωρήσει. Κι αυτό διότι διαφωνούν, μεταξύ άλλων, για τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα που θέλει να δώσει η πλειοψηφία της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές.
Σε επίπεδο προσώπων η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταλήξει να προτείνει στον πρώην επικεφαλής της «Ανθρώπινης και Όμορφης Πόλης», Βασίλη Κοσμόπουλο, να ηγηθεί μιας παράταξης με ευρύτερα χαρακτηριστικά. Συζητήσεις έχουν γίνει, συνεχίζονται, αλλά ακόμα ο τελευταίος δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Ίσως περιμένει τις εξελίξεις από το χώρο της «Αλλαγής» και του «Δικτύου», ενώ επιμένει στον ανεξάρτητο χαρακτήρα της προσπάθειας, με σαφή όμως χαρακτηριστικά απέναντι στη λογική και την πολιτική του σημερινού δημάρχου Παν. Νίκα

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου