Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

και στην Πυλο.....

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στη Μεσσηνία 26/02/2014
narkotika9Συ­νε­λή­φθη­σαν 18 ά­το­μα
Ε­ξαρ­θρώ­θη­κε, με­τά α­πό πο­λύ­μη­νη και με­θο­δι­κή έ­ρευ­να του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Κα­λα­μά­τας, πο­λυ­με­λής εγ­κλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, που εμ­πέ­κε­ται σε σω­ρεί­α υ­πο­θέ­σε­ων δι­α­κί­νη­σης και εμ­πο­ρί­ας ναρ­κω­τι­κών, στην ευ­ρύ­τε­ρη πε­ρι­ο­χή της Μεσ­ση­νί­ας.
Σε συ­νέν­τευ­ξη τύ­που ο Α­στυ­νο­μι­κός Δι­ευ­θυν­τής Μεσ­ση­νί­ας Βα­σί­λης Γε­ωρ­γα­κό­που­λος εί­πε:
 narkotika6«Σχη­μα­τί­στη­κε ποι­νι­κή δι­κο­γρα­φί­α σε βά­ρος 80 συ­νο­λι­κά εμ­πλε­κο­μέ­νων α­τό­μων, ε­νώ για την πλή­ρη ε­ξάρ­θρω­ση της εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, χθες  το πρω­ί, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν ευ­ρεί­ας κλί­μα­κας πα­ράλ­λη­λες α­στυ­νο­μι­κές ε­πι­χει­ρή­σεις σε πολ­λές πε­ρι­ο­χές της Μεσ­ση­νί­ας, με τη συμ­με­το­χή δι­κα­στι­κών λει­τουρ­γών.
narkotika8Στο πλαί­σιο των α­στυ­νο­μι­κών ε­πι­χει­ρή­σε­ων συ­νε­λή­φθη­σαν συ­νο­λι­κά δε­κα­ο­κτώ ά­το­μα, ε­νώ δι­ε­νερ­γή­θη­κε με­γά­λος α­ριθ­μός ε­ρευ­νών σε οι­κί­ες, κα­τα­στή­μα­τα και λοι­πούς χώ­ρους.
narkotika5Στους συλ­λη­φθέν­τες πε­ρι­λαμ­βά­νον­ται ό­λα τα ε­νερ­γά μέ­λη της εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, (12 ά­το­μα), με­τα­ξύ των ο­ποί­ων εν ε­νερ­γεί­α Λι­με­νι­κός,  α­πό­στρα­τος α­στυ­νο­μι­κός κα­θώς και έγ­κλει­στός στο Κα­τά­στη­μα Κρά­τη­σης Ναυ­πλί­ου, για λη­στεί­α.
Οι υ­πό­λοι­ποι έ­ξι συλ­λη­φθέν­τες κα­τη­γο­ρούν­ται για πα­ρα­βά­σεις της νο­μο­θε­σί­ας για τα ναρ­κω­τι­κά και τα ό­πλα, ε­νώ η δι­κο­γρα­φί­α που σχη­μα­τί­στη­κε πε­ρι­λαμ­βά­νει α­κό­μη ε­ξήν­τα δύ­ο ά­το­μα.
narkotika10Ως προς το χρο­νι­κό της ε­ξάρ­θρω­σης, με­τά α­πό συ­στη­μα­τι­κή και πο­λύ­μη­νη α­στυ­νο­μι­κή έ­ρευ­να κα­θώς και κα­τάλ­λη­λη α­ξι­ο­ποί­η­ση ό­λων των φυ­σι­κών, τε­χνι­κών και ε­πι­στη­μο­νι­κών με­θό­δων έ­ρευ­νας, προ­έ­κυ­ψε ό­τι δώ­δε­κα ά­το­μα, έ­χον­τας δι­α­κρι­τούς ρό­λους, συγ­κρο­τού­σαν εγ­κλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση, η ο­ποί­α εί­χε ι­ε­ραρ­χι­κή δο­μή, ε­σω­τε­ρι­κή δι­άρ­θρω­ση, δια­ρκή δρά­ση και συγ­κε­κρι­μέ­νη με­θο­δο­λο­γί­α.
Ό­πως προ­έ­κυ­ψε, τα μέ­λη της εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, του­λά­χι­στον το τε­λευ­ταί­ο τε­τρά­μη­νο και με δι­α­φο­ρε­τι­κή σύν­θε­ση κά­θε φο­ρά, δι­α­κι­νού­σαν ση­μαν­τι­κές πο­σό­τη­τες ναρ­κω­τι­κών ου­σι­ών, κυ­ρί­ως κάν­να­βης και κο­κα­ΐ­νης σε χρή­στες των πε­ρι­ο­χών της Μεσ­σή­νης, της Κα­λα­μά­τας, της Α­νά­λη­ψης, του Πε­τα­λι­δί­ου, της Πύ­λου, των Γαρ­γα­λιά­νων, της Τρί­πο­λης Αρ­κα­δί­ας, του Πύρ­γου Η­λεί­ας και των ευ­ρύ­τε­ρων – ό­μο­ρων πε­ρι­ο­χών.

Α­πό την πα­ρά­νο­μη δρα­στη­ρι­ό­τη­τά τους α­πο­κό­μι­ζαν ση­μαν­τι­κά χρη­μα­τι­κά πο­σά, τα ο­ποί­α, οι πε­ρισ­σό­τε­ροι χρη­σι­μο­ποι­ού­σαν για την κά­λυ­ψη των βι­ο­πο­ρι­στι­κών τους α­ναγ­κών, κα­θώς εί­ναι ά­ερ­γοι.
Δύ­ο α­πό τα μέ­λη της εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης, για να νο­μι­μο­ποι­ούν τα έ­σο­δα, χρη­σι­μο­ποι­ού­σαν ως «βι­τρί­νες» δύ­ο κα­τα­στή­μα­τα υ­γει­ο­νο­μι­κού εν­δι­α­φέ­ρον­τος, ι­δι­ο­κτη­σί­ας τους, συγ­κα­λύ­πτον­τας έ­τσι την πα­ρά­νο­μη δρά­ση τους.
Ε­πι­πλέ­ον, ό­πως προ­έ­κυ­ψε, σε κά­ποι­ες πε­ρι­πτώ­σεις τα μέ­λη της εγ­κλη­μα­τι­κής ορ­γά­νω­σης λάμ­βα­ναν, ως αν­τί­τι­μο της α­γο­ρα­πω­λη­σί­ας των ναρ­κω­τι­κών και αν­τι­κεί­με­να α­ξί­ας, ό­πως λί­ρες, συ­σκευ­ές κι­νη­τής τη­λε­φω­νί­ας, φο­ρη­τούς η­λε­κτρο­νι­κούς υ­πο­λο­γι­στές, τη­λε­ο­ρά­σεις p­l­a­s­ma κ.λπ.
Τα μέ­λη της ορ­γά­νω­σης, προ­κει­μέ­νου να συγ­κα­λύ­πτουν την πα­ρά­νο­μη δρα­στη­ρι­ό­τη­τά τους και να α­πο­προ­σα­να­το­λί­ζουν τις έ­ρευ­νες των δι­ω­κτι­κών Αρ­χών, χρη­σι­μο­ποι­ού­σαν πολ­λές τη­λε­φω­νι­κές συν­δέ­σεις, που δεν ή­ταν δη­λω­μέ­νες στα πραγ­μα­τι­κά τους στοι­χεί­α, αλ­λά σε στοι­χεί­α υ­πη­κό­ων τρί­των χω­ρών.
Ε­πι­πλέ­ον, σε κά­ποι­ες πε­ρι­πτώ­σεις χρη­σι­μο­ποι­ού­σαν τη­λε­φω­νι­κές συν­δέ­σεις συγ­γε­νι­κών τους προ­σώ­πων, ε­νώ στις με­τα­ξύ τους τη­λε­φω­νι­κές συ­νο­μι­λί­ες, ε­πι­κοι­νω­νού­σαν με συν­θη­μα­τι­κές εκ­φρά­σεις και προ­συ­νεν­νο­η­μέ­νο κώ­δι­κα.
Στο πλαί­σιο των α­στυ­νο­μι­κών ε­πι­χει­ρή­σε­ων, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν πε­ρισ­σό­τε­ρες α­πό τριά­ντα έ­ρευ­νες, στις ο­ποί­ες βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν:
-1.210- γραμ­μά­ρια α­κα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης.
-4,6-­  γραμ­μά­ρια κο­κα­ΐ­νης.
Τρί­α πε­ρί­στρο­φα.
Τρί­α κυ­νη­γε­τι­κά ό­πλα.
Α­ε­ρο­βό­λο ό­πλο.
Στι­λέ­το.
Δε­κα­ε­πτά φυ­σίγ­για.
-281- ε­κα­το­στά φυ­τί­λι.
-15.860- γραμ­μά­ρια πυ­ρί­τι­δας.
Δύ­ο πυ­ρο­κρο­τη­τές.
Δύ­ο φω­το­βο­λί­δες.
Το χρη­μα­τι­κό πο­σό των -1.795- ευ­ρώ.


Έ­ξι ζυ­γα­ρι­ές α­κρι­βεί­ας.
Τριά­ντα έ­να κι­νη­τά τη­λέ­φω­να.
Πέν­τε Ι.Χ. ε­πι­βα­τη­γά ο­χή­μα­τα και μί­α μο­το­σι­κλέ­τα.
Δύ­ο φο­ρη­τοί η­λε­κτρο­νι­κοί υ­πο­λο­γι­στές και μί­α τη­λε­ό­ρα­ση.
Οι συλ­λη­φθέν­τες θα ο­δη­γη­θούν στον κ. Ει­σαγ­γε­λέ­α Πλημ­με­λει­ο­δι­κών Κα­λα­μά­τας.
Στο πλαί­σιο του προ­α­να­κρι­τι­κού έρ­γου, που δι­ε­νερ­γεί το Τμή­μα Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Κα­λα­μά­τας, δι­ε­ρευ­νά­ται ό­λο το εύ­ρος της εγ­κλη­μα­τι­κής δρα­στη­ρι­ό­τη­τας της ορ­γά­νω­σης, η τυ­χόν εμ­πλο­κή-συμ­με­το­χή πε­ρισ­σο­τέ­ρων α­τό­μων και η εν­δε­χο­μέ­νη δι­α­σύν­δε­ση τους με άλ­λες ο­μο­ει­δείς εγ­κλη­μα­τι­κές ο­μά­δες .»
Στις ε­πι­χει­ρή­σεις συμ­με­τεί­χαν α­στυ­νο­μι­κοί του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Κα­λα­μά­τας, της Υ­πο­δι­εύ­θυν­σης Α­σφα­λεί­ας Κα­λα­μά­τας, των Α­στυ­νο­μι­κών Τμη­μά­των Πύ­λου, Μεσ­σή­νης και Γαρ­γα­λιά­νων, των Τμη­μά­των Α­σφα­λεί­ας Τρί­πο­λης, Ναυ­πλί­ου και Σπάρ­της κα­θώς και Α­στυ­νο­μι­κών των Ο­μά­δων Πρό­λη­ψης και Κα­τα­στο­λής της Εγ­κλη­μα­τι­κό­τη­τας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσ­ση­νί­ας, Αρ­κα­δί­ας, Λα­κω­νί­ας, κα­θώς και του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Πύρ­γου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου