Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο Παν.Αλευράς επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό Πύλου – Καλαμάτας

Ο Παν.Αλευράς επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό Πύλου – Καλαμάτας 13/03/2014
aleuras104Ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Μεσ­ση­νί­ας Πα­να­γι­ώ­της Α­λευ­ράς μα­ζί με τον Προ­ϊ­στά­με­νο του Τμή­μα­τος Συγ­κοι­νω­νια­κών Έρ­γων Σταύ­ρο Καρ­τε­ρο­λι­ώ­τη,  πραγ­μα­το­ποί­η­σε αυ­το­ψί­α στα έρ­γα που ε­κτε­λούν­ται στην 82η Ε­θνι­κή Ο­δό.
Η αυ­το­ψί­α ξε­κί­νη­σε α­πό το έρ­γο η­λε­κτρο­φω­τι­σμού που γί­νε­ται στη δι­α­σταύ­ρω­ση της Α­νά­λη­ψης, στο πλαί­σιο της ερ­γο­λα­βί­ας «ΣΥΝ­ΤΗ­ΡΗ­ΣΗ Ε­ΘΝΙ­ΚΟΥ ΔΙ­ΚΤΥ­ΟΥ ΠΕ­ΡΙ­ΦΕ­ΡΕΙΑ­ΚΗΣ Ε­ΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ ΜΕΣ­ΣΗ­ΝΙΑΣ». Στην πα­ρού­σα φά­ση η Δ/νση Τε­χνι­κών Έρ­γων της Π.Ε. Μεσ­ση­νί­ας ε­κτε­λεί την κα­τα­σκευ­ή ο­δο­φω­τι­σμού στον μη-η­λε­κτρο­φω­τι­σμέ­νο κόμ­βο Α­νά­λη­ψης του Δή­μου Μεσ­σή­νης. Συ­νο­λι­κά θα κα­τα­σκευα­στούν 9 ι­στοί φω­τι­σμού, ύ­ψους 12 μέ­τρων .Πρό­κει­ται για ση­μαν­τι­κό έρ­γο που θα βο­η­θή­σει την ο­ρα­τό­τη­τα και θα συμ­βάλ­λει στην α­πο­φυ­γή α­τυ­χη­μά­των, ι­δι­αί­τε­ρα τις νυ­χτε­ρι­νές ώ­ρες.
Στη συ­νέ­χεια έ­γι­νε αυ­το­ψί­α στο έρ­γο που ε­κτε­λεί­ται στην πε­ρι­ο­χή της Στε­νω­σιάς, στο πλαί­σιο της ερ­γο­λα­βί­ας :«ΒΕΛ­ΤΙ­Ω­ΣΗ-ΣΥΝ­ΤΗ­ΡΗ­ΣΗ 82ης Ε­ΘΝΙ­ΚΗΣ Ο­ΔΟΥ (ΤΜΗ­ΜΑ ΡΙ­ΖΟ­ΜΥ­ΛΟΣ-ΠΥ­ΛΟΣ)­».Συγ­κε­κρι­μέ­να θα βελ­τι­ω­θεί τμή­μα μή­κους 600 μέ­τρων πριν και με­τά την δι­α­σταύ­ρω­ση προς Στε­νω­σιά, α­πό Ρι­ζό­μυ­λο έ­ως Πύ­λο. Η ε­πι­λο­γή του ση­μεί­ου αυ­τού έ­γι­νε ε­πει­δή υ­πάρ­χει κίν­δυ­νος ο­λι­σθη­ρό­τη­τος α­πό αλ­λε­πάλ­λη­λες στρο­φές, λό­γω του εί­δους του α­σφαλ­το­τά­πη­τα, της υ­γρα­σί­ας και των γε­ω­με­τρι­κών στοι­χεί­ων.
Έ­τσι στο τμή­μα του δρό­μου αυ­τού θα κα­τα­σκευα­σθεί :
α) ε­πεν­δε­δυ­μέ­νη με σκυ­ρό­δε­μα τά­φρος, α­φού πρώ­τα γί­νουν μι­κρο­δι­α­πλα­τύν­σεις (ρι­ζο­κόμ­μα­τα) και μι­κρο­εκ­σκα­φές στην τά­φρο κα­θώς και στρώ­ση με 3Α
β) Αν­τι­ο­λι­σθη­ρός α­σφαλ­το­τά­πη­τας, α­φού πρώ­τα γί­νει α­πό­ξε­ση α­σφαλ­τι­κού τά­πη­τα στην αρ­χή και το τέ­λος της α­σφαλ­τό­στρω­σης,κα­θώς και στην έν­το­νη κλί­ση ο­δο­στρώ­μα­τος (α­νή­φο­ρος-κα­τή­φο­ρος-στρο­φές)
γ)Στη­θαί­α α­σφα­λεί­ας-σή­μαν­ση και δι­α­γράμ­μι­ση.
Τέ­λος ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης ε­πι­σκέ­φθη­κε την πε­ρι­ο­χή «Μη­δέν» ό­που με την ερ­γο­λα­βί­α «ΣΥΝ­ΤΗ­ΡΗ­ΣΗ Ε­ΘΝΙ­ΚΟΥ ΔΙ­ΚΤΥ­ΟΥ ΠΕ­ΡΙ­ΦΕ­ΡΕΙΑ­ΚΗΣ Ε­ΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ ΜΕΣ­ΣΗ­ΝΙΑΣ» γί­νε­ται α­πο­κα­τά­στα­ση βλα­βών α­πό την  κα­το­λί­σθη­ση τμή­μα­τος του  λί­θι­νου τοί­χου αν­τι­στή­ρι­ξης του ο­δο­στρώ­μα­τος ε­πί της ε­παρ­χια­κής ο­δού Πύ­λου – Κα­λα­μά­τας,  σε α­πό­στα­ση 300μ α­πό τη θέ­ση «Μη­δέν» προς Πύ­λο. Η κα­το­λί­σθη­ση ο­φεί­λε­ται στις συ­νε­χείς βρο­χο­πτώ­σεις των προ­η­γού­με­νων η­με­ρών και στις ερ­γα­σί­ες α­πό τον α­νά­δο­χο του έρ­γου «Ο­λο­κλή­ρω­ση δι­κτύ­ου α­πο­χέ­τευ­σης Πύ­λου».
Ο κ. Α­λευ­ράς ε­νη­με­ρώ­θη­κε για την πο­ρεί­α υ­λο­ποί­η­σης του πα­ρα­πά­νω έρ­γου και τό­νι­σε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, ό­τι πα­ρ’ ό­τι οι πα­ρεμ­βά­σεις αυ­τές έ­χουν μι­κρό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, εί­ναι στο­χευ­μέ­νες και αρ­κε­τά ση­μαν­τι­κές και ω­φέ­λι­μες για τη δι­ευ­κό­λυν­ση της κυ­κλο­φο­ρί­ας και την α­σφά­λεια των κα­τοί­κων και των ε­πι­σκε­πτών της πε­ρι­ο­χής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου